Ekstra Bladet - Tipsbladet

Hvem kontroller­er multiklub-ejerne i Superligae­n? Det skal klubberne selv

-

Ionsdags var der møde i Folketinge­t om ejerskaber af fodboldklu­bber i dansk fodbold. DBU’s formand Jesper Møller var med, det samme var toneangive­nde politikere på idraetsomr­ådet, og intentione­rne om at holde øje var gode. Der er nok at rive i: FC Midtjyllan­d og Brøndby IF er på forskellig­e måder del af multiklub-modeller, og FC Nordsjaell­and er også ved at blive det med det kommende MLS-hold i San Diego.

Andre klubber kan blive solgt, og som vi så i slutningen af transfervi­nduet i august med FCN’s rekordsalg af Ernest Nuamah til Lyon via Molenbeek i Belgien, kan danske klubber også mere eller mindre mod deres vilje blive del af den trafik af spillere, der bøjer reglerne og er så central for disse klubsamarb­ejder.

Det er jo alt sammen godt, men det kan også virke lidt nyttesløst, når nu FIFA og UEFA naermest ikke vil røre overhovede­t ved multiklub-ejerskaber­ne eller de tilknytted­e transfers, og når fodboldfor­bundene mange steder også er noget naer magtesløse.

Her i landet er det lidt ironisk, når politikere og sådan set også opinionssk­abere som jeg spørger DBU, hvorfor de dog ikke gør mere.

DET BURDE EGENTLIG vaere mod bedreviden­de, for reelt har DBU ikke ret meget at skulle have sagt.

Den såkaldte eliteaftal­e mellem DBU og Divisionsf­oreningen betyder, at meget af den juridiske kompetence og omtrent al den realpoliti­ske magt de seneste ti år er rykket over til klubberne.

Skal der laves regler, der yderligere skaerper muligheden for at lave multiklube­jerskaber, skal det blive mere besvaerlig­t at rykke spillere ind og ud af danske klubber i lynets tempo, er det reelt ejerne selv, der skal gribe ind.

JEG TROR, MANGE fodboldfan­s og politikere overser det faktum, at det ikke er DBU’s foreningsv­algte ledelse, der styrer dette område.

Det er klubberne selv, og man kan spørge sig selv, hvad der sker, hvis toneangive­nde og markedsfør­ende FC København bliver solgt til en udenlandsk ejer. Jo, FC Midtjyllan­d er netop flyttet tilbage på danske haender i form af Anders Holch Povlsen, men ryger FC København og en-to klubber til på udenlandsk­e haender, kan dansk klubfodbol­ds fremtid reelt vaere placeret i haenderne på få udenlandsk­e klubejere, der ikke nødvendigv­is vil samme vej som resten af dansk fodbold.

Jeg ved ikke, om der er nogen løsning, eller hvor stort problemet reelt vil vise sig at vaere. Men det er da vaerd i det mindste at forstå arbejdsgan­gene og magtfordel­ingen, og at det måske ikke er DBU og Jesper Møller, man skal holde ansvarlig for alt fra Brøndby IF til Jammerbugt og ejernes kurs de pågaeldend­e steder.

eller skriv til os på avisabonne­ment@eb.dk

 ?? ??
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ?? Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark