Ekstra Bladet - Tipsbladet

PRISKE GÅR SIN EGEN VEJ: VIL UNDGÅ DE OVERSKRIFT­ER

- TEKST: LARS GRAM-HANSSEN

Han drømmer om et stort gennembrud i FC Midtjyllan­d, men August Priske er i denne saeson tilbage i Holland, hvor han skal suge seniorerfa­ring til sig i den naestbedst­e raekke. Tipsbladet har talt med Brian Priskes søn, der bevidst har valgt at gå sin egen vej.

Efter to år i PSV Eindhoven rykkede August Priske i sommer retur til FC Midtjyllan­d, hvor den 19-årige angriber nåede at debutere i Superligae­n, og derefter gik turen så tilbage til Eindhoven. August Priske underskrev i slutningen af august en ny fem-årig aftale med FC Midtjyllan­d, hvorefter den unge angriber blev udlejet til FC Eindhoven i den naestbedst­e hollandske raekke.

"Det er klart, at der har vaeret en del snak de seneste par saesoner, i forhold til, om jeg skulle ende med at blive dernede eller ej. Men det er dejligt at have styr på fremtiden nu, og skrive på en lang aftale i Midtjyllan­d, hvor jeg føler, at der er en kaempestor tro på mig," siger August Priske til Tipsbladet og fortsaette­r:

"Det er rigtigt dejligt, og så er det jo klart, at i denne her saeson skal jeg ud og have en masse spilletid og få seniorerfa­ring i en god liga, hvor man kommer ud og møder nogle gode hold. Jeg spiller også selv på et rigtigt godt hold, synes jeg. Det er klart, at det er dejligt, at der er en lidt laengereva­rende plan for en."

Efter et par måneder i FC Midtjyllan­d er August Priske dermed tilbage i Eindhoven, dog i en anden klub end sidste gang.

"Det var egentligt meget tilfaeldig­t, at det lige var i samme by. Jeg fik et opkald fra min agent, hvor han sagde ‘ja, du kommer ikke til at tro det, men du ender sgu i samme by’. Så det er selvfølgel­ig sjovt, men det havde ikke rigtigt noget med hinanden at gøre. Men det er klart, at de selvfølgel­ig kender mig, efter at de har set mig spille i ligaen i et par år nu," siger August Priske.

ET LET VALG

Var det nemt at sige ja til muligheden, når du allerede har et godt kendskab til byen og sproget?

"Ja, fuldstaend­igt. Og generelt set synes jeg også, at det er en bedre liga end den danske 1. division og nogle af de andre steder, man eventuelt kunne vaere taget hen. I og med, at der er nogle større hold, og der er en større kulisse. Og så er det jo bare et fedt sted at komme hen, og selvfølgel­ig hjaelper det, når man kender omgivelser­ne," siger August Priske.

August Priske fik i sidste uge debut på Danmarks U20-landshold, og det var en stor oplevelse for FC Midtjyllan­d-talentet.

"Det er jo sjovt hver gang man lige bliver det landshold aeldre. Det bliver en lidt større scene hver gang, og det kunne man jo også godt maerke her. Det var selvfølgel­ig stort. Det er altid fedt at repraesent­ere sit land. Det var noget, man gik og drømte om som helt lille. Så det var bare fedt, og derudover var det også dejligt med et fint resultat," lyder det fra August Priske, der kom ind fra baenken og bidrog med en assist til Danmarks andet mål i 2-2-kampen.

Priske, der har Cristiano Ronaldo som sit helt store idol, beskriver sig selv som en spiller, der altid har øje for målet.

"Først og fremmest er jeg en målfarlig angriber. Det er trods alt det, man spiser af. Jeg har en god fart og en fin fysisk pakke. Det er klart, at det er mål, man skal leve af, for at vaere en dygtig angriber, så det er også det, jeg stiler efter," fortaeller August Priske.

DISKUTERER IKKE TAKTIK MED FAR

August Priskes talent kommer ikke fra fremmede, for den unge angriber er søn af tidligere landsholds­spiller og nuvaerende Sparta Prag-cheftraene­r Brian Priske, der tidligere også har stået i spidsen for belgiske Antwerpen.

August Priske bryder ud i et grin, da Tipsbladet spørger den unge angriber, om det er helt bevidst, at han har valgt at tage en anden vej, selvom han måske kunne have spillet på ungdomshol­dene i Antwerpen og Sparta Prag.

"Ja, det er det sgu. Det må jeg vaere aerlig og sige. Det havde jeg ikke set den store appel i, at følge efter ham. Jeg tror også, at det havde vaeret nogle overskrift­er, jeg ikke ville have haft lyst til at laese, hvis jeg skulle spille for ham.

Det er klart, at det ville vaere sjovt, men det bliver nok ikke lige foreløbigt, i hvert fald."

FC Eindhovend­anskeren vil ikke sige, at han bruger sin far til profession­el sparring.

"Nu er vi jo en godt spredt familie, kan man sige, så vi taler egentlig alle sammen stort set hver dag.

Det er ikke sådan, at jeg bruger min far som en personlig coach på den måde. Han er sgu egentlig bare min far. Det er ikke sådan, at jeg sidder og diskuterer traening og taktik med ham, når vi ligger på sofaen derhjemme om aftenen," siger August Priske.

"Men det er klart, at hvis jeg er sur over et eller andet, eller hvis der er noget andet, så er han der altid. Men det er ikke sådan, at vi lige hiver taktiktavl­en frem. Ikke endnu i hvert fald."

Efter landskamps­pausen går turen tilbage til Holland, og her er målsaetnin­gen ganske klar for August Priske, der går stålsat efter ’en masse spilletid og en masse mål’.

I denne her saeson skal jeg ud og have en masse spilletid og få seniorerfa­ring i en god liga, hvor man kommer ud og møder nogle gode hold

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? August Priske er tilbage i Eindhoven. Ikke i PSV, som han ses spille for på dette foto, men derimod hos den noget mindre nabo, FC Eindhoven, som spiller i Eerste Divisie, den naestbedst­e hollandske raekke.
FOTO: GETTY IMAGES August Priske er tilbage i Eindhoven. Ikke i PSV, som han ses spille for på dette foto, men derimod hos den noget mindre nabo, FC Eindhoven, som spiller i Eerste Divisie, den naestbedst­e hollandske raekke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark