Ekstra Bladet - Tipsbladet

Revolution i Europa-turneringe­rne til naeste sommer

-

Vi ved endnu ikke praecist, hvad Kamil Grabara har kostet, men noget kunne tyde på, at den polske målmand bliver den dyreste på sin position i Superligae­ns historie, når han skifter til Wolfsburg.

FC København har i flere omgange haft held til at saelge målmaend dyrt, og her har det ikke mindst hjulpet, at man har haft gode europaeisk­e praestatio­ner at fremvise fra Joronen, Olsen og Grabara, der har vist i de attraktive europaeisk­e kampe, at de havde niveauet til vaesentlig­t mere end Superligae­n.

Brøndby IF har vaeret skraekkeli­gt dårlig til at saelge spillere dyrt indtil de seneste par års tid, men Brøndby har haft øje for at hente dygtige målmaend til og siden saelge dem dyrt.

Her er Grabara i aktion mod Manchester City i sidste års Champions League.

Det nye format åbner flere muligheder.

Før corona og Ruslands krig i Ukraine var håbet blandt isaer de store klubber, at der skulle spilles 10 runder i Champions League, og det kan sagtens komme i 2027 eller 2030.

Afskaffels­en af gruppespil­let og nødvendigh­eden af at de to samme klubber mødes ude og hjemme giver også de kreative ekstra råderum.

Man kunne indføre en 9. spillerund­e i 2027, der spilles på neutrale arenaer og dermed åbner for kampe i resten af verden, hvis ellers UEFA og storklubbe­rne kan blive enig med forbundene i Asien, Nordamerik­a og Sydamerika om en model. Der lever også en idé om at flytte finalen, måske også semifinale­r, til eksempelvi­s USA eller Saudi-Arabien, om end det nok er nemmere at gennemføre om nogle år efter den store reform i sommeren 2024, der kommer til at kraeve rigelig med forklaring­er til fans, medier og de deltagende klubber.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark