Ekstra Bladet - Tipsbladet

Han har ikke valgt United for cheferne og kulturen

-

Jeg kan godt få en smule ondt i maven, når jeg ser på Manchester United og taenker over, at det er Rasmus Højlunds arbejdspla­ds i flere år fremover. Bevares, vi taler first world problems på linje med, hvis det hotte bageri i en større dansk by ikke har flere kanelsnurr­er.

Men når vi nu ser isoleret på verdens måske mest omtalte fodboldklu­b, hvis den sløje patient da stadig er det, og en så lovende og dygtig 20-årig dansker, har de seneste måneder vaere bekymrende.

Seks point i de fem første Premier League-runder og et hold og en trup med meget tydelige mangler på midtbanen og isaer i forsvaret er egentlig det mindste af det.

For mig at se er den sportslige ledelses valg af André Onana og hans store evner i pasningssp­illet måske det mest tydelige eksempel på, at man godt har fattet, at man skal ind i den moderne fodboldaer­a. Det er slut med at drømme sig 15-20-25 år tilbage, hvad end det er via Ole Gunnar Solskjaers Ferguson-jam eller neutron-stjernen Cristiano Ronaldo, som det i flere år har vaeret farligt at flyve for taet på.

Til gengaeld giver det tragikomis­ke spil om et salg af klubben og håndtering­en af Greenwood- og Antony-sagerne, og sådan set også Jadon Sancho, god grund til at frygte, hvad det egentlig er for en kultur, Danmarks dyreste fodboldspi­ller nogensinde er dumpet ned i. Det er ikke så meget komisk som det er tragisk at se en stor del af Uniteds fans og eksspiller­e hungre efter at blive købt af styret i Qatar, som kun de dumstaedig­t naive (Premier League og UEFA kommer med 99 procent sikkerhed til at vaere i den kategori, når købet og deltagelse­n i Champions League sammen med Qatarejede PSG bliver godkendt) ikke kan se står bag sheik Jassim bin Hamad al-Thanis bud.

Fisken rådner som bekendt fra hovedet.

Og det er i det vakuum, Glazers reelt har skabt i snart 20 år, at det bliver ok at traekke en intern Greenwood-efterforsk­ning i langdrag i seks måneder.

UNDERVEJS KASTER KLUBLEDELS­EN kvindehold­et i United under bussen, så flere af deres stjerner bliver oversvømme­t med trusler og andet vanvid på sociale medier, man beslutter sig for at lukke Greenwood ind på holdet igen, for så at vende 180 grader, da mange uden for den sportslige afdeling i klubben gør opmaerksom på, hvor vanvittig en idé, det er.

Og så lader man minsandten Greenwood sige i den officielle pressemedd­elelse, at han er frikendt af myndighede­rne, hvilket er en helt anden besked end anklagemyn­dighedens, som gik på, at man ikke troede nok på en domfaeldel­se efter at have mistet vitale vidner.

Nu har Uniteds ledelse genstartet processen med Antony, efter denne i brasilians­ke medier er blevet beskyldt for gruopvaekk­ende overgreb og overfald på tre kvinder, med tilhørende billeddoku­mentation.

Udenlandsk­e medier har siden kunnet fortaelle, at der allerede var indgivet en anmeldelse for vold til politiet i São Paulo, før Manchester Uniteds nye sportslige ledelse betalte over 700 millioner kroner for brasiliane­ren i Ajax sidste år, hvilket jo rejser spørgsmål om, hvorvidt Uniteds nye, angiveligt meget dygtige og moderne sportslige ledelse nu også tjekker nye medarbejde­re grundigt nok.

Dertil kan vi laegge et meget mudret forløb med Jadon Sancho, der da rigtigt nok bør afholde sig fra at kritisere sin cheftraene­r Erik Ten Hag på rasende Instagram-opslag, men som da måske også har en sag, hvis hollaender­ens meget offentlige omtale i sidste saeson af psykiske problemer hos den unge mand ikke var aftalt mellem de to.

MANCHESTER UNITED VIRKER til at have godt af at have en pågående, hurtig, fysisk staerk og hamrende sulten ung angriber som Rasmus Højlund, der også bør give isaer Marcus Rashford mere plads til at udfolde de fodboldevn­er, der i gode perioder gør ham til en af verdens bedste forwards.

Men jeg kunne godt frygte på Højlunds vegne, at det store gennembrud mere vil komme på trods af klubbens ledelse og kultur – og med god opbakning fra de dygtige holdkammer­ater, han selvfølgel­ig har trods truppens mangler – end det sker på grund af god udvikling, karrierepl­anlaegning og fast forankrede, gode vaerdier i en sund kultur.

Jeg kunne godt frygte på Højlunds vegne, at det store gennembrud mere vil komme på trods af klubbens ledelse og kultur

 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? Rasmus Højlund er for alvor kommet i menneskeha­ender i Manchester Uniteds galehus.
IMAGES FOTO: GETTY Rasmus Højlund er for alvor kommet i menneskeha­ender i Manchester Uniteds galehus.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark