Ekstra Bladet - Tipsbladet

UDVIKLEDE SL-PROFIL: IKKE ALLE TROFAEER ER AF METAL

- TEKST: KENNETH JENSEN

Lige nu har Silkeborg-angriber Alexander Lind kaempe succes i den midtjyske klub. Sådan har det bestemt ikke altid vaeret. Bag det store gennembrud ligger nedture, skader og et hårdt forløb. Derfor gør det Linds tidligere traener ekstra glad at se, at angriberen lige nu høster frugterne af sit hårde arbejde.

Af alle store overraskel­ser i Superligae­n i denne saeson har ingen vaeret større end Alexander Lind fra Silkeborg IF. Den 21-årige angriber, der i den brede offentligh­ed var ukendt inden denne saeson, har fået sit helt store gennembrud i dansk fodbolds bedste raekke, hvor han har scoret syv mål i de sidste seks kampe. Han er topscorer i raekken.

Det er kommet ud af det blå og på et tidspunkt, hvor det normale førstevalg Tonni Adamsen har kaempet med skader.

Men selv om det er bemaerkels­esvaerdigt og ganske overrasken­de, at det nu lykes så godt for Alexander Lind, er en dem, der har fulgt ham i ungdomsåre­ne, ikke overrasket.

For han har altid kunnet lave mål, siger U17-landstraen­er Jesper Mikkelsen, der som tidligere U17- og U19-traener i Silkeborg IF har haft et taet samarbejde med den bomstaerke angriber og kan kaste lys over, hvorfor Alexander Lind nu nyder så stor succes.

"Det er da megafedt at se. Jeg er simpelthen så glad på Alexanders vegne, for han har ikke haft det nemt. Han har skullet kaempe for det, da han også har haft de her større skader at slås med. Nu er det heller ikke en offentlig hemmelighe­d, for han har vaeret meget åben omkring det, men han har også mistet sin mor. Så han har haft meget modgang. Jeg er simpelthen så glad for at se, at han har succes," siger Jesper Mikkelsen til Tipsbladet og forklarer:

"Han har altid lavet en masse mål som ungdomsspi­ller. Nogle gange kunne vi taenke, når vi så ham i traening, at han ikke var god til at afslutte, men når han kom i kamp, viste han det. Det er bare en fantastisk historie, hvad han har formået."

EN ANDERLEDES TYPE

Det med at vise én ting i traening og en anden i kamp har vaeret et gennemgåen­de tema i Alexander Linds tid i Silkeborg. Superliga-topscorere­n er fra Skanderbor­g-området og kom i 2016 til Silkeborg IF fra Hørning.

Dengang var det en meget anderledes type, som Jesper Mikkelsen fik lov til at arbejde med og derfor også en spiller, som havde nogle andre behov.

"Jeg laerte ham at kende, da han var U15spiller og begyndte at traene med U17-holdet. Han var allerede dengang godt skruet sammen fysisk, men han var en stille og forsigtig dreng."

"Han er lidt en speciel case, fordi SIF nok er mest kendt for at udvikle teknisk velfundere­de spillere, der passer ind i kasser. Som med både Magnus Mattsson, Pelle Mattsson og Lasse Abildgaard, der lige er blevet solgt til AFC Ajax. Det er andre typer end Alexander."

"Men vi havde også en tanke om, at vi kunne få ham til at lykkes. Som spiller og person var han ikke som de andre, og han kraevede mere opmaerksom­hed. Han havde brug for at arbejde med det relationel­le spil. Det brugte vi meget tid på."

"Det var lidt specielt i forhold til det tekniske, for på nogle punkter er han rigtig dygtig. Derfor tror jeg også, det har vaeret en mental ting for ham. Når vi havde en pasningsøv­else, kunne Alexander nogle gange ikke ramme en medspiller fem meter vaek. Men i kamp kunne han det meste. Han kunne drible i fuld fart og aflevere, og han var både atletisk og adraet."

"Derfor vil det også vaere forkert at sige, at han ikke har god teknik. Det er bare ikke nødvendigv­is det mest interessan­te ved Alexander," siger Jesper Mikkelsen.

Alexander Lind succes skal også ses i lyset af, at han fodboldmae­ssigt har vaeret bremset af flere laengereva­rende skader. Blandt andet har han tre gange vaeret ramt af traethedsb­rud i foden.

Selv om der har vaeret svaere perioder, har den 21-årige angriber vaeret drevet af at få succes. Det er Jesper Mikkelsen slet ikke i tvivl om.

"Han spiller med et enormt engagement. Vi har mere skullet kontroller­e ham i stedet for at råbe ham i gang. Han er en vinder, og han vil lykkes. Han vil gerne gå et stykke vej for det."

"Det har ikke vaeret et snorlige udviklings­forløb, men han har virkelig kaempet sig godt tilbage. Kan han holde hovedet det rigtige sted, så er det holdbart, for jeg ved, at han er sulten efter at lykkes," siger Jesper Mikkelsen.

OVERRASKEN­DE SUCCES

Jesper Mikkelsen har laenge se et stort potentiale i Alexander Lind og ønsket ham alt bedste, men han er som de fleste overrasket over, at den 21-årige angriber har fået så stor succes på så kort tid.

"Både ja og nej. Ja i den forstand, at det ikke lå i kortene, at han skulle spille. Der var en anden angriber, de satsede mere på fra starten af saesonen. Han har også haft de her svaere perioder med skader."

"Men potentiale­t kunne vi godt se dengang. Så det handlede sådan set bare om, hvorvidt denne enorme fysik kunne baere på seniornive­au. Og det har vist sig, at det bestemt ikke er en ulempe for ham at vaere fysisk staerk. Også som seniorspil­ler. Det er det, der gør ham unik. Og så skal man heller ikke undervurde­re hans vilje og sult."

For Jesper Mikkelsen er det en succeshist­orie, han er saerligt stolt af.

"For mig som ungdomstra­ener, ungdomsudv­ikler, er det vigtigt at sige, at det jo ikke er alle trofaeer, der kommer i metal. Historier som den her er hele arbejdet vaerd, fordi vi har hjulpet en ung mand med at lykkes."

"Vi sluttede på et tidspunkt som nummer to i U17-ligaen, men det er jo sådan noget her, vi arbejder for, og som giver mig tilfredsst­illelse og viser, at arbejdet baerer frugt. Alexander er en, jeg har brugt en del ekstra tid på, og derfor er det også ekstra fedt for mig at se."

Alexander Lind har kontrakt med Silkeborg IF frem til udgangen af 2025, men midtjydern­e kan sikkert saelge angriberen inden, hvis han fortsaette­r med at score mål. I hvert fald er angribere altid i høj kurs rundt om i Europa - specielt når de scorer og er unge. Det er bestemt også muligt, at man vil prøve at forlaenge aftalen med Superligae-topscorere­n.

Jesper Mikkelsen forlod denne sommer Silkeborg IF og er blevet U17-landstraen­er for Danmark.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Alexander Lind jubler med Silkeborgs fans efter 3-1-sejren over FC København i Parken, hvor han selv stod for scoringen til 2-1.
FOTO: GETTY IMAGES Alexander Lind jubler med Silkeborgs fans efter 3-1-sejren over FC København i Parken, hvor han selv stod for scoringen til 2-1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark