Ekstra Bladet - Tipsbladet

Det bliver i familien

- TEKST: ANDERS DEHN

I2017/18 skrev to spillere klubhistor­ie som tidernes yngste Viborg-spiller. De var tilmed i familie med hinanden. Først debuterede Oliver Haurits i anden spillerund­e mod Esbjerg fB, blot 16 år og lige knap otte måneder gammel. I begyndelse­n af forårssaes­onen kom Tobias Bech ind og fik de sidste ti minutter i en 0-0-skuffelse mod Brabrand IF. Han var 16 år og 20 dage gammel. Dermed tangerede han også rekorden som den yngste spiller i 1. division nogensinde, som Thomas Gundelund fra Skive IK indtil da havde for sig selv.

Haurits og Bech er faetre, og de havde gennem hele deres barndom udkaempet drabelige fodboldsla­g til diverse familiesam­menkomster. De var og er også gode venner, der har tilbragt mange timer på at traene sammen på den til enhver tid naermest fodboldban­e.

”Det er lidt sjovt, at han havde rekorden, og så tog jeg den,” som Tobias Bech siger.

”Oliver og jeg har altid haengt meget ud sammen og selvtraene­t meget sammen, da vi var yngre. Vi har også kunnet konkurrere lidt mod hinanden.”

Faktisk var Oliver Haurits medvirkend­e til, at Tobias Bech fik sin rekorddebu­t i marts 2018. De havde nemlig spillet sammen på Viborg FF’s reservehol­d i løbet af saesonen, og to af Bechs i alt tre oplaeg omsatte Haurits til mål. Han scorede faktisk én gang i hver af sin reservehol­ds kampe i den saeson, mens Tobias Bech stod for fire mål og tre oplaeg i fem kampe. De nåede også at sidde på baenken sammen i 90 minutter en enkelt gang for førstehold­et.

ALLE AEG I ÉN KURV

Men allerede den følgende sommer skiftede Oliver Haurits til Silkeborg IF, hvor han aldrig fik det gennembrud, som hans målsnit som ungdomsspi­ller og på reservehol­det ellers tilsagde. I stedet gik karrieren videre til Naestved BK, Skive IK, islandske Stjarnan og til sidst HK Kópavogs. Her måtte han tidligere på året indstille karrieren på grund af rygproblem­er. Fodboldinv­alid i en alder af 22 år.

”Vi har desvaerre aldrig nået at spille mod hinanden. Han har måttet stoppe sin karriere, og det kan man jo kun begraede. Det er det sidste, man ønsker for en ung fodboldspi­ller,” som Tobias Bech siger om sin faetter.

Selv om han selv har lagt alle sine aeg i én kurv og aldrig har haft en plan B til fodboldkar­rieren, har Oliver Haurits’ ulykke dog ikke fået Bech til at frygte for selv at lide samme skaebne.

”Nej, 7-9-13, så jeg håber ikke, det sker. Jeg tror bare, det bringer ulykke at snakke om det. Jeg håber, jeg kan holde mig fit og forhåbentl­ig have 15 år i mig endnu. Så må jeg finde ud af, når jeg er faerdig, hvad der skal ske.”

Det er lidt sjovt, at han havde rekorden, og så tog jeg den

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark