Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVEM KAN HAMLE OP MED MANCHESTER CITY?

-

Den davaerende Inter-angriber Romelu Lukaku kunne have vendt alt på hovedet, hvis han i de døende minutter af Champions League-finalen havde udnyttet sin store chance. Man kan få sig en filosofisk diskussion om, hvorvidt det var Lukakus evige uheld, når det virkelig gaelder, der nok en gang stjal scenen, eller City og Guardiolas Champions League-uheld, der endelig slap op, efter Kevin De Bruyne nok en gang var blevet skadet i den store finale. Men facit vil vaere det samme: Manchester City vandt finalen. Og selvom Premier Leagues efterforsk­ning af klubben for 115 brud på ligaens licensregl­er haenger som en skygge over alt, klubben foretager sig, er det også et faktum, at der sjaeldent har vaeret en større forhåndsfa­vorit i den gryende start på saesonerne i Premier League og Champions League. I løbet af sommeren har City så forynget truppen ved at sige farvel til Riyad Mahrez (32), Ilkay Gündogan (32) og Aymeric Laporte (29), som er erstattet af Jérémy Doku (21), Matheus Nunes (25) og Josko Gvardiol (21) samt 29-årige Mateo Kovacic, der ligner et fund på sin frie transfer fra kaosklubbe­n Chelsea.

Det er et staerkt hold, Josep Guardiola råder over, uanset at spanieren i disse dage er noget frustreret over en håndfuld skader. Det fik Tipsbladet­s redaktion til at diskutere, hvem der egentlig kan udfordre Manchester City, og om det overhovede­t er muligt uden indlysende katastrofe­r som at få sat en hel kaede ud i flere måneder med samtidige skader eller et par røde kort i knockoutka­mpene i Champions League til foråret.

Vi har givet hvert vores bud på de 10 staerkeste hold i Europa netop nu og giver ud fra den samlede liste et bud på, hvad de staerkeste udfordrere skal have til at ske for at presse Manchester City i kampen om titlerne.

REAL MADRID

Real Madrid og Arsenal er de ret klare favoritter til at kunne byde Manchester City trods, selvom der i udlandet også peges på Bayern

München.

Real Madrid har fået Jude Bellingham ind på en af de klassiske, dyre Real Madrid-transfers af de bedste unge profiler i verden, og han er med stor sandsynlig­hed en klar forstaerkn­ing for et aldrende Real Madrid-mandskab.

Reals veteraner Luka Modric og Toni Kroos kan have et sidste attentat på Champions League-titlen i sig og leverer al den erfaring, man nogensinde kunne ønske sig, mens man har et kontingent af unge spillere med Vinícius Júnior og Jude Bellingham i spidsen, der kan score afgørende mål mod ethvert hold i verden.

Derfor kan de ramme City:

Erfaringen i klubben og truppen samt de unge esser Vini Jr. og Bellingham.

ANALYSE: Manchester City er storfavori­t til at genvinde Champions League og Premier League, og man forstår hvorfor. Tipsbladet har set på, hvem der kan byde Josep Guardiolas fodboldmas­kine trods.

Derfor kan de ikke ramme City:

Man mangler desperat Kylian Mbappé som afløser for Karim Benzema. Kommer han langt om laenge til naeste sommer ved kontraktud­løb i Paris?

ARSENAL

Granit Xhaka er vaek, men det er altså svaert ikke at se Arsenal som forstaerke­t siden den uhyggeligt flotte 2022/

23-saeson.

Det kom som en overraskel­se, at det var Arsenal og ikke Liverpool, der pressede City så laenge i Premier League. Men det er til at se, at cheftraene­r Mikel Arteta stod i laere under Josep Guardiola i Manchester, og idealopsti­llingen og spillestil­en ser enormt staerk ud. Denne gang bliver udfordring­en at holde hele saesonen, for der var en reel chance for at vinde mesterskab­et i

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det er svaert at få øje på, hvem der skal udfordre Jack Grealish og Manchester City.
FOTO: GETTY IMAGES Det er svaert at få øje på, hvem der skal udfordre Jack Grealish og Manchester City.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark