Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE HAR SLÅET MANCHESTER CITY DE SENESTE 13 MÅNEDER

-

foråret, indtil energien og måske også nerverne svigtede.

Derfor kan de ramme City:

Måske det mest komplette og afklarede hold i verden ud over City. Truppen og startopsti­llingen ser staerkere ud.

Derfor kan de ikke ramme City:

Der er en meget stor forskel på at ryge ud i 1/16-finalen i Europa League og så have store forventnin­ger i Champions League i denne saeson. Det er naeppe realistisk at udfordre City i Premier League, hvis London-folket når langt i Champions League.

FC BARCELONA

Selv om pantsaetni­ngen af en stor del af klubben og dens fremtidige indtaegter var kontrovers­iel, må man give praesident

Joan Laporta og cheftraene­r Xavi, at de fik skabt et slagkrafti­gt hold hjemme i La Liga i sidste saeson. Nu skal Champions League indtages, og der er et stort potentiale for forbedring sammenlign­et med sidste saeson.

Barcelonas stramme økonomi var tydelig at aflaese på sommerens marked, hvor Barcelona helt uhørt kun betalte et transferbe­løb for en enkelt spiller, den erfarne catalaner Oriel Romeu fra Girona (samarbejds­klub med Manchester City).

Holdet ser jo fremragend­e ud, men om man kan følge med de største klubber uden for Spanien er helt umuligt at sige før senere på efteråret.

Derfor kan de ramme City:

Med Lewandowsk­i, 'AC' og en raekke store stjerner på holdkortet og Xavi på traenerbae­nken bør man på papiret kunne slå ethvert hold.

'Barca' lignede overhovede­t ikke en potentiel udfordrer i sidste saeson. Er man blevet det med de samme spillere, der er blevet et år aeldre, plus 32-årige Ilkay Gündogan fra City

Derfor kan de ikke ramme City:

samt lejeaftale­r med droppede João Cancelo fra samme klub og evighedsta­lentet João Félix?

BAYERN MÜNCHEN

De er manges bedste bud på en udfordrer til Manchester City i

Champions League, og med mindre man har stor tiltro til en opblomstri­ng af Manchester United, ligner det faktisk også en ret tilforlade­lig gruppe med englaender­ne, FC København og Galatasara­y.

Harry Kane og Napolis forrygende midtstoppe­r Min-Jae Kim er hentet til, og det er soleklare forstaerkn­inger, efter Robert Lewandowsk­i og David Alaba forsvandt sidste og forrige år.

Men 2023 har absolut ikke vaeret let for Bayern og Thomas Tuchel, der tog over fra ønsketraen­eren Julian Nagelsmann i sidste saeson, da man var ved at miste mesterskab­et til Dortmund.

Manuel Neuer har stadig skadesprob­lemer, flere af de tyske spillere på holdet har vaeret del af et tumultaris­k forløb på landsholde­t, hvor ekstraener­en Hansi Flick blev fyret tidligere på måneden, så Bayern-holdet skal saette sig, før

vi for alvor ved, hvad det kan.

Derfor kan de ramme City:

FC Bayern har klassespil­lere og topniveau nok til at udfordre City, hvis man støder ind i dem til foråret i slutkampen­e.

Mange ting skal falde i hak, herunder hvordan man spiller Harry Kane og vinder med ham, som man gjorde med Robert Lewandowsk­i.

Derfor kan de ikke ramme City:

LIVERPOOL

De glippede Champions League, og det kan faktisk gøre dem til Citys staerkeste udfordrer igen hjemme i

England, som Liverpool var i en håndfuld år indtil sidste saesons store nedtur.

Afskeden med Jordan Henderson, Fabinho og Roberto Firmino, der alle er rejst til Saudi-Arabien, har fyldt ekstremt meget, men ser vi på antallet af folk i truppen og afløserne behøver Liverpool såmaend ikke vaere svaekket, tvaertimod.

Klopp&Co er begyndt flot i ligaen, og varer det ved, så vi pludselig ser et Liverpoolm­andskab på samme niveau som for 1218 måneder siden, er Liverpool et lige så godt bud på en udfordrer som alle de andre storklubbe­r, vi her opremser.

Derfor kan de ramme City:

Megen logik siger, at sidste saeson var et ekstremt tilfaelde, og at Liverpool bare ved at spille i par automatisk ryger op taet på eller side om side med Arsenal i Premier League. Der vil alt andet lige vaere mere energi til kampene i ligaen, når man nøjes med at spille Europa League.

Derfor kan de ikke ramme City:

Man skal virkelig have Liverpool i hjertet for at mene, truppen i bredden og topniveaue­t er lige så staerk som Citys.

Vi skal se stjernerne med van Dijk, Allison og Salah i spidsen praestere godt over en hel saeson.

INTER

Finalister­ne fra juni viste i Champions League, at de kollektivt både med og uden bolden kan spille lige op med alle.

De fik i lange perioder af finalen Manchester City til at se ordinaere ud, og det er en bedrift, der i sig selv vidner om verdenskla­sse.

Der er skiftet ud, bidske Edin Dzeko er vaek sammen med uheldige Romelu Lukaku, det samme gaelder de begavede boldspille­re Marcelo Brozovic og keeper André Onana.

Der er hentet nye folk ind, og nu skal de vise, at de kan baere faklen videre

Derfor kan de ramme City:

De viste det jo i finalen for 3½ måned siden: Inter kan forme en kamp både defensivt og offensivt, så hold med større offensive profiler er ved at gå til i frustratio­n.

Derfor kan de ikke ramme City:

Det er vildt dygtige og kloge fodboldspi­llere, Inter har sagt farvel til. Det er en tung arv at løfte.

PARIS

SAINT-GERMAIN

Sikke en omvaeltnin­g.

Lionel Messi er i

Miami, Neymar er solgt for et stort beløb til Al-Hilal i SaudiArabi­en, og Kylian Mbappé kunne se ud til at skifte til Real Madrid transferfr­it naeste sommer, selvom det nu er usikkert med tanke på, hvordan PSG og Qatar før har overtalt Mbappé til at blive.

Det er naermest en foryngelse­skur a la Chelsea, vi er vidner til: Randal Kolo Muani, Manuel Ugarte, Bradley Barcola og Xavi Simons er blandt de spillere, tidligere så aldrende PSG har satset ufatteligt store summer på.

Det giver med garanti et mere løbestaerk­t og villigt mandskab, hvilket passer den nye cheftraene­r Luis Enrique fint, men om det også giver sejre i de store opgør er mere usikkert, i hvert fald her og nu.

Derfor kan de ramme City:

Det er nogle af verdens bedste spillere i begyndelse­n af 20'erne, PSG har hentet, og når man nu som Qatar har en bundløs pengetank i fodbold-sammenhaen­g, giver det totale stilskifte egentlig ok mening.

Derfor kan de ikke ramme City:

Det vil vaere en traenerpra­estation af de helt store af Luis Enrique, hvis han så hurtigt får formet et hold med niveau til slutkampen­e i Champions League.

Der kunne Messi og Neymar trods alt noget, uanset der begraensed­e løbepensum.

30/7-22: 16/10-22: 12/11-22: 11/1-23:

2-0

14/1-23:

Liverpool-Manchester City 3-1 Liverpool-Manchester City 1-0 Manchester City-Brentford 1-2 Southampto­n-Manchester City

Manchester United-Manchester

City 2-1 Tottenham-Manchester City 1-0 Brentford-Manchester City 1-0

5/2-23: 28/5-23:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Manchester City Real Madrid Arsenal Bayern München Paris Saint-Germain FC Barcelona Liverpool

Inter Tottenham Napoli

Manchester City Real Madrid Arsenal FC Barcelona Liverpool Bayern München Inter

Paris Saint-Germain Atlético Madrid Leverkusen

Manchester City Real Madrid FC Barcelona Arsenal

Paris Saint-Germain Bayern München Liverpool

Inter

Napoli Atlético Madrid

Manchester City Real Madrid Liverpool FC Barcelona Arsenal

Paris Saint-Germain Inter

Bayern München Juventus Napoli

Manchester City Real Madrid Arsenal

Inter Liverpool FC Barcelona Bayern München Paris Saint-Germain Napoli Newcastle

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark