Ekstra Bladet - Tipsbladet

MANCHESTER CITYS STATISTISK­E DOMINANS Her er ekspertens bud

-

Manchester City satte trumf på i sidste saeson, isaer efter man laerte at benytte Erling Haaland, og Pep Guardiola fik flyttet John Stones frem på en plads på den defensive midtbane.

Og det kan også aflaeses i statistikk­erne. Ét er vurderinge­n fra Tipsbladet­s redaktører og journalist­er. Noget andet er en aegte ekspert i fodbold.

Vi spurgte en god ven af huset, Viaplays fodboldkom­mentator Niels-Christian Frederikse­n, om hvordan hans Top 10 over verdens staerkeste lige nu ser ud.

1: MANCHESTER CITY

Manchester City er kommet flyvende ud af startblokk­en. Ganske vist har de sagt farvel til adskillige dygtige spillere, men kaeden er stram, og Phil Foden ligner en mand, der midlertidi­gt kan løfte arven efter den skadede Kevin De Bruyne.

2: REAL MADRID

Jude Bellingham er startet sensatione­lt, og Rodrygo ligner en spiller, der bare bliver bedre og bedre. Det er et hårdt slag, at Thibaut Courtois er ude i hele saesonen, men madrilener­ne ser skarpe ud.

3: PARIS SAINT-GERMAIN

Kylian Mbappé er omsider i gang, og selv om store stjerner er forsvundet, har PSG købt godt ind. Jeg tror, vi skal holde godt øje med dem i denne saeson.

I Premier League dominerede Manchester City statistikk­erne over chanceskab­else, scoringer og Expected Goals, og praecis det samme skete i Champions League, hvor City indkassere­de faerrest mål af alle, selvom de sammen med Inter spillede flest kampe.

4: LIVERPOOL

Jürgen Klopp har langt om laenge gennemført den foryngelse­skur, som set i bakspejlet burde have vaeret sat i gang for et år siden. De nye er faldet godt til. Liverpool ser meget spaendende ud.

5: BAYERN MÜNCHEN

FC Bayern er et stykke fra skiven lige nu, men med

Harry Kane på plads er det bare et spørgsmål om tid, inden sydtyskern­e rykker fra alle de andre i Bundesliga­en. De mangler en højre back, og Manuel Neuer kommer naeppe i topform før efter nytår. Men omvendt afgøres det hele først i april og maj...

6: ARSENAL

Arsenal er i gang med nogle ret vidtgående systemjust­eringer. Lige nu er byggeplads­en ikke noget kønt syn, men det skal nok blive et flot projekt inden for ganske kort tid.

7: AC MILAN

AC Milan ser staerkere ud end i sidste saeson, da Inter løb hen over dem i semifinale­n i Champions League. De nye er faldet godt til, og trods tabet af Sandro Tonali forventer jeg, at Rossoneri får en fin saeson i Serie A og i Champions League.

8: INTER

Inter var meget, meget taet på at løbe med Champions League-trofaeet. Siden da er holdet blevet tappet for store navne som Onana, Skriniar, Brozovic og Lukaku, men reelt var det kun førstnaevn­te, der var fast mand. Afløserne er dygtige, og Inter kommer helt sikkert til at spille med om Serie A-titlen.

9: TOTTENHAM

Tottenham spiller omsider, som Tottenham skal spille. Under Ange Postecoglu er stilen boldbesidd­ende og fremadrett­et, og det pynter gevaldigt. James Maddison er det taetteste, man kommer på Glenn Hoddle, men spørgsmåle­t er, om Spurs kan score nok mål efter afgangen af Harry Kane.

10: BRIGHTON HOVE&ALBION

Brighton er et giftigt bekendtska­b, ikke mindst fordi de har én af Europas mest spaendende traenere, Roberto De

Zerbi. Jeg er ikke i tvivl om, at holdet lige nu er blandt de ti bedste, men Brighton spiller ikke med i Champions League, og derfor peger

Manchester City Arsenal FC Barcelona Bayern München Real Madrid Inter Liverpool

Paris Saint-Germain Napoli Atlético Madrid jeg i stedet på FC Barcelona. I de to seneste saesoner er catalonier­ne ikke kommet videre fra gruppespil­let, men det gør de i år. Xavi råder over et komplet hold med et suveraent staerkt forsvar. Den slags vinder titler, men om det raekker til at snuppe Pokalen med de Store Ører vil nu alligevel vaere en større overraskel­se.

Manchester City Real Madrid Arsenal Bayern München FC Barcelona Inter

Napoli Manchester United Paris Saint-Germain Liverpool

Manchester City Arsenal

Real Madrid Bayern München Liverpool Napoli

Inter

FC Barcelona Atlético Madrid Paris Saint-Germain

 ?? ??
 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? Pep Guardiola har skabt en uovervinde­lig fodboldmas­kine i Manchester City.
IMAGES FOTO: GETTY Pep Guardiola har skabt en uovervinde­lig fodboldmas­kine i Manchester City.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark