Ekstra Bladet - Tipsbladet

Der er noget Joakim von And og Bayern over FCK

-

Jeg synes egentlig ikke, FC København har vaeret perfekte i saerlig mange af deres kampe her i 2023, og det var de heller ikke i Brøndby i søndags, hvor hjemmehold­et burde have ført med to-tre scoringer ved pausen. Men når jeg så ser på, at FC København har 22 point i de første ni spillerund­er, hvor de samtidig er ubesejrede i syv europaeisk­e kampe, bliver det uhyggeligt for rivalerne.

FCK fik 59 point i 32 kampe i mesterskab­et i sidste saeson.

Siden har FCK forstaerke­t holdet, 17-årige Roony Bardghji ligner en kommende superstjer­ne, som han har vaeret udpeget til i flere år med den kanon af en venstre fod, han har, og det logiske er, at FCK’s dominans bliver ved i fremtiden.

Efter ni runder har FCK kurs mod 78 point i denne Superliga-saeson, hvis man ellers holder fast i pointsnitt­et.

Jeg ved, at andre Superliga-klubber fra nu af regner med, at københavne­rne henter i hvert fald 70 point per saeson, fordi de har vokset sig så meget større end alle de andre, isaer hvis vi medregner bonusserne for at spille Champions League.

I seneste regnskab var personaleu­dgifterne på lidt over 300 millioner kroner dobbelt så store som noget andet sted i Superligae­n, og bliver FC København ved med at vokse, bliver man dobbelt så stor som konkurrent­erne i spillerbud­get, som er faellesbet­egnelsen for lønninger og bonusser plus afskrivnin­ger til transfers.

Så laenge FC København kommer i Europa League eller Champions League og dermed er sikker på i hvert fald 150 til 400 millioner kroner, kan dominansen vare ved

DET ER IKKE nogen ren tilfaeldig­hed, at FCK skruer op.

Bayern, Dinamo Zagreb, Celtic, Ludogorets og andre klubber, der vinder mesterskab­et naesten hver saeson, er netop mindst dobbelt så store som forfølgern­e, isaer når vi bevaeger os vaek fra de største ligaer, hvor et hold som Bayern trods alt får konkurrenc­e af formidable udfordrere i form af Dortmund, Leipzig og Leverkusen.

Logikken er, at det skal sikre otte-ni ud af ti mesterskab­er, og man kan se hvorfor: Selv om FC København har begået rigeligt med fejl i Peter Christians­ens tid i klubben, saelger man også dyrt og får hentet så mange staerke profiler til, at man skal ramme virkelig skaevt og dumme sig for ikke at vaere titelfavor­it.

Der er noget Joakim Von And over det, hvis ellers Disney-figuren faktisk brugte sin store pengetank, og så laenge FC København kommer i Europa League eller Champions League og dermed er sikker på i hvert fald 150 til 400 millioner kroner, kan dominansen vare ved.

DER ER GROFT sagt to veje til at udfordre FCK.

Enten gør man som FC Midtjyllan­d denne sommer og bruger kassen, 150 millioner kroner, på at købe nye spillere, så FC København over tid ikke kommer for langt foran. Eller også finder man som FC Nordsjaell­and en måde at finde og uddanne nogle af de dygtigste spillere overhovede­t i Vestafrika og Danmark (hvilket FCM i øvrigt også gør), så man inden for kridtstreg­erne kan følge med FCK i en ideel saeson, som 2022/23 var taet på at vaere.

78 point når FC København måske ikke, når der også skal spilles slutspil.

MEN RIVALERNE SKAL stramme sig an, hvis det skal vaere lige så jaevnbyrdi­gt som de to seneste saesoner, og de må hver isaer sikre sig, at de har planen til at snyde FC København for en dominans, klubben ikke havde selv i de glade 00’erne.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? 17-årige Roony Bardghji ligner omsider den superstjer­ne, FC København har ventet på. Her får han en bjørnekram­mer af cheftraene­r Jacob Neestrup efter en af sine to derby-scoringer.
FOTO: GETTY IMAGES 17-årige Roony Bardghji ligner omsider den superstjer­ne, FC København har ventet på. Her får han en bjørnekram­mer af cheftraene­r Jacob Neestrup efter en af sine to derby-scoringer.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ?? Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark