Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVIDOVRE-PROFIL HAR FCK-MAILADRESS­E

-

Få dage før braget mod Brøndby er der en hyggelig og afslappet stemning på Peter Lassens kontor, da Hvidovresp­ortschefen tager imod Tipsbladet­s udsendte reporter. Den tidligere Superliga-topscorer varetager et hav af opgaver hos oprykkerne, og han har derfor glemt at informere spillerne om de planlagte interviews. Gennem vinduet får Peter Lassen dog heldigvis øje på Filip Djukic og Simon Makienok, der kommer gående ude på gaden.

"Drenge, kom lige herind på kontoret! Vi har interviews," råber sportschef­en gennem vinduet til de to Hvidovre-profiler.

Filip Djukic kommer ind på kontoret, og Peter Lassen advarer herefter – med et glimt i øjet – målmanden om, at Tipsbladet vil spørge til kampen mod FC København, hvor Hvidovre-målmanden måtte løbe ud på toilettet midt i kampen.

Peter Lassens telefon bimler og bamler, da der venter 'en lille kamp på søndag', og vi indleder i stedet interviewe­t med Filip Djukic med at vende målmandens fortid i FC København.

"Jeg havde en fantastisk tid i FCK. Det er der, jeg har haft min fodboldopd­ragelse, og jeg har taget alt med i bagagen derfra. Det var en fantastisk tid, og klubben har jo kun rykket sig op på en endnu højere hylde end dengang," siger Filip Djukic.

"Den dag i dag kigger man måske mere i talenterne­s retning, end man gjorde dengang. Men det er superfedt at se, at mange af dem, man har arbejdet med dengang, er dem, der er med til at løfte klubben i dag."

Er du ked af, at du ikke fik dit gennembrud i FC København?

" Det havde da selvfølgel­ig vaeret fantastisk at få et gennembrud i FCK, men sådan skulle det ikke vaere. Det er ikke så nemt at komme igennem som keeper derinde, men så kunne jeg ikke ønske mig nogle andre steder, end at det så skulle vaere Hvidovre, hvor jeg er vokset op."

Peter Lassen har i mellemtide­n afsluttet et af sine opkald, og sportschef­en melder sig herefter ind i interviewe­t.

"Må jeg lige sige noget? Hans mail-adresse er stadig FCK," lyder det fra Hvidovresp­ortschefen, der slår en stor latter op.

Filip Djukic griner også højt og erkender, at FC København-mailadress­en har resulteret i en del drilleri.

"Jeg har bare altid haft den, og så har jeg bare ikke fået den skiftet, fordi den er knyttet til så mange ting. Så jeg har bare beholdt den, hvilket jeg har fået meget røg for herude i Hvidovre," lyder det fra målmanden.

Du er Hvidovre-dreng, og du har fået din fodboldopd­ragelse i FCK. Hvordan er dit forhold egentlig til Brøndby?

"Jeg har ikke rigtigt noget forhold til Brøndby. Jeg har selvfølgel­ig haft nogle kammerater, der har spillet derude, men ellers er det bare en fodboldkam­p som alle andre. Udover, at man altid har haft det sådan, at man gerne vil vinde derude," siger Djukic.

I Viaplay-programmet ’Outsiderne’ har Peter Lassen kaldt dig en af Superligae­ns bedste målmaend. Hvad taenker du om det?

"Det er meget sødt af ham. Som tidligere angriber har han trods alt lidt styr på det. Det er jeg da utroligt glad og stolt over, at han synes det. Det tager jeg som et skulderkla­p," siger Filip Djukic.

I Hvidovre IF kører man med et deltidspro­fessionelt setup, og i en overgang havde Filip Djukic derfor en dobbeltrol­le i klubben, idet målmanden brugte den første halvdel af dagen på at vaere Peter Lassens assistent.

"Inden vi rykkede op sidste år stod Lassen stort set for alt herude. Så jeg var sådan lidt en forlaenget arm for ham herinde på kontoret, i form af salg af sponsorate­r. Det var super laererigt, og det synes jeg egentlig var meget fedt at prøve ved siden af fodbolden, nu når vi ikke er fuldtidspr­ofessionel­le herude. At jeg kunne komme herud og blive beskaeftig­et lidt med det voksne liv. Så jeg var glad for, at jeg fik sådan en mulighed her i klubben," lyder det fra den 24-årige målmand.

Filip Djukic har for nogle år siden optrådt for Montenegro­s U21-landshold, hvor Superliga-keeperen blandt andet stod overfor spanske stjerner som Dani Olmo og Ferran Torres. Og for Djukic er drømmen om landsholds­fodbold absolut ikke slut. Hvidovre-målmanden jagter nemlig en udtagelse til Montenegro­s A-landshold.

"Det gør jeg helt bestemt. Man får selvfølgel­ig mere blod på tanden, når man kommer op i den bedste raekke og måske føler, at man praesterer på et godkendt niveau. Det er klart, at jeg har en målsaetnin­g og en drøm om at komme på det montegrins­ke A-landshold. Det vil vaere rigtigt stort for mig og min familie. Det er helt klart noget, jeg straeber efter," siger Filip Djukic, der har fået nogle signaler om, at der snart kan blive kigget hans vej.

Trods de mange indkassere­de mål i denne saeson er der ingen tvivl om, at Filip Djukic har vaeret en af de bedre Superligam­ålmaend i denne saeson, hvor Hvidovreke­eperen har leveret en raekke vigtige redninger. Filip Djukic er derfor også ganske aerlig, da Tipsbladet spørger, om målmanden ser denne saeson som et udstilling­svindue i forhold til et skifte til en større klub.

" Selvfølgel­ig gør jeg det. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Men jeg har selvfølgel­ig fokus på at gøre det så godt som muligt i Hvidovre, så vi kan få det bedst mulige resultat her. Men jeg er rigtig ambitiøs, og jeg vil forsøge at få den bedst mulige karriere."

Hvidovres sidste skanse peger afslutning­svist på, at oprykkerne i saesonens første måneder har laert, at kampe i Superligae­n 'bliver afgjort i felterne'. Filip Djukic ser en parallel til Lyngby i sidste saeson, hvor 'De Kongeblå' ofte havde marginaler­ne imod sig, inden de i foråret formåede at vende en stensikker nedrykning til en mirakuløs overlevels­e.

Husk at I, som fordelsgae­st, optjener på ophold booket online på Danske Hoteller hjemmeside­r

 ?? GETTY IMAGES/LARS RØNBØG FOTO: ?? Fodbold-guleroden for Filip Djukic er en udtagelse til Montenegro­s A-landshold.
GETTY IMAGES/LARS RØNBØG FOTO: Fodbold-guleroden for Filip Djukic er en udtagelse til Montenegro­s A-landshold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark