Ekstra Bladet - Tipsbladet

BORGMESTER­ENS AFTRYK PÅ MESTERHOLD­ET

-

Da Brøndby IF vandt det danske mesterskab for første gang i 16 år i 2021, var det med flere egenudvikl­ede spillere blandt de baerende kraefter og i truppen. Tre af dem holdt borgmester Kent Magelund et saerligt øje på. Han havde nemlig undervist dem i folkeskole­årene.

Magelund har et helt arbejdsliv som laerer bag sig – han gik på pension, da han blev borgmester – og han har blandt andet 23 år på Uddannelse­scentret Nygård bag sig.

Her underviste han på idraetslin­jen, hvor flere af fremtidens førstehold­sspillere i den lokale Superliga-klub var forbi. Blandt andet Andreas Maxsø, Rezan Corlu og Joel Kabongo.

De tre var alle med, da Brøndby vandt DM-guld for to år siden. Maxsø var en af holdets store profiler, Corlu spillede 11 Superliga-kampe, og Kabongo måtte tage til takke med syv baenkplads­er. Derudover har Magelund også haft landsholds­backen Jens Stryger Larsen og Frederik Holst, der begge for laengst havde forladt klubben i 2021, under sine vinger. Kent Magelunds yngste søn gik desuden i klasse med Rezan

Corlus storebror, Azad, som også var talentfuld, men aldrig nåede at få debut for Brøndbys førstehold. Til gengaeld nåede han 32 kampe for Hvidovre IF.

Borgmester­en viser stolt billeder fra omklaednin­gsrummet, efter Brøndby havde fået overrakt pokalen. Her fik han lov til at vaere med og altså forevige mindet sammen med blandt andre Maxsø,

Corlu og Kabongo.

MÅTTE IKKE FOR FAR

”Jeg har vaeret glad for, at jeg har kunnet lide fodbold så meget, når jeg så samtidig blev borgmester i en kommune, hvor fodbold betyder meget. Det har vaeret enormt sjovt. Også fordi jeg har haft mange af de unge mennesker. Det har vaeret enormt sjovt efter 16 år [uden et mesterskab]. Jeg var ovre på stadion. Jeg har nogle billeder med, som du kan se.

Jeg fik lov at gå helt ind i omklaednin­gsrummet. Det var skidesjovt,” som han siger om oplevelsen.

Her to år senere har Kent Magelund kun gode ting at sige om sine tidligere elever.

”Det var fuldstaend­ig, ligesom når de kom i klassen. Venlige, udadvendte og skidesøde drenge. Det må jeg sgu sige. Jeg kan godt forstå, de er nået så langt, for de var også discipline­rede. De var også gode til mange af de ting, vi lavede af triatlon, tennis, svømning, og hvad vi ellers lavede.” I sine mange år på idraetslin­jen var Kent Magelund også traener for skolens hold til Ekstra Bladets Skolefodbo­ldturnerin­g, og tre gange omkring årtusindes­kiftet nåede holdet finalen, der dengang blev spillet i Parken. To gange vandt Magelund og co. Det var dog uden nogen af de senere profession­elle spillere, hvoraf to slet ikke var med på skoleholde­t i deres år på skolen.

”Det var sjovt, fordi Maxsø ville ikke vaere med på skoleholde­t. Og for eksempel Jens Stryger, hans far ville slet ikke have, at han var på skoleholde­t. Han måtte ikke blive skadet og alt muligt andet. De fleste drenge, isaer jo laengere vi kom, ville sgu gerne ind i Parken,” husker Kent Magelund.

Det har vaeret enormt sjovt. Også fordi jeg har haft mange af de unge mennesker

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jens Stryger Larsen i aktion for Brøndby tilbage i 2011 mod Silkeborgs Christian Holst. han måtte ikke spille skolefodbo­ld for sin far.
FOTO: GETTY IMAGES Jens Stryger Larsen i aktion for Brøndby tilbage i 2011 mod Silkeborgs Christian Holst. han måtte ikke spille skolefodbo­ld for sin far.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark