Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPGIVENDE TØFFE: JEG KAN IKKE SE HAM FORTSAETTE

-

SELVOM SOMMEREN har vaeret dejlig lang, så er fyringssae­sonen vist lige om hjørnet. Også i Superligae­n! Det er ikke, fordi jeg ønsker noget dårligt for nogen, men man er også nødt til at forholde sig til virkelighe­den.

Hvis der er én mand, hvor der er lagt godt med braende under saedet, så er det Andreas Alm i OB, der endnu engang roder rundt under top-seks-stregen og adskillige pladser lavere, end hvad deres budget viser.

LAD OS BARE banke det fast med nogle af de store søm i vaerktøjsk­assen: Jeg kan simpelthen ikke se, at Andreas Alm er OBtraener ret laenge.

En fyring er den oplagte løsning, men jeg må også sige, at det ikke er nemme betingelse­r, man giver Alm i OB.

Skal han redde sit job, så skal Andreas Alm have sat en paen stime sammen ret hurtigt, men hvorfor skulle han kunne det? Siden han blev ansat i OB i sommeren 2021, så har han ikke på noget tidspunkt vundet mere end to kampe i traek i Superligae­n!

Det er jo fuldstaend­ig uhørt. Så troen på, at Andreas Alm kan skabe en enhed, der pludselig vaelter sig i sejre, kan ligge på et meget lille sted.

NU FIK OB så en sejr over Hobro i pokalen, men det var forventet, og det er jo ikke det, som Alm skal måles på. I pokalsejre­n stillede OB for anden gang i traek op i en 35-2, selvom det strider mod klubben beslutning om at spille 4-3-3, men i den her situation kan jeg sagtens forstå, at man er mere pragmatisk og prøver at stoppe blødningen. Når jeg ser på Andreas Alm, så ser jeg heller ikke en mand, der for alvor braender igennem eller virker berørt af tingenes tilstand.

Jeg kan tage fejl, men jeg ser en traener, der virker til at have affundet sig med, at det kan slutte hurtigt, men så finder han bare et andet job.

Når han eksempelvi­s siger, at det ikke er hans bord at finde nye spillere, jamen så taenker jeg da, at det er mystisk.

Jamen for fanden, hvilken traener med bare lidt ambitioner og ild i øjnene vil da ikke gerne med på tråden om, hvilke spillere der er brug for? Jeg kender sgu’ da ikke nogen – andre end Alm, åbenbart.

Sandheden er ifølge sportsdire­ktør Björn Wesström da også en anden, nemlig at det ikke er så sort/hvidt. Selvfølgel­ig taler de om eventuelle nye spillere.

DERFOR FREMSTÅR Andreas Alm utrovaerdi­g, men jeg må give både ham og Wesström, at de som en anden Messi gled af på alle tacklinger fra journalist­erne både før og efter kampen mod FCM. De snakker begge to udenom i en grad, så man naesten bliver helt imponeret.

Det samme gaelder Andreas Alms tuderi over, at man solgte startspill­ere til sidst i vinduet uden at hive den nødvendig erstatning ind.

Jamen, for h….. Det er en dødssyg undskyldni­ng – og ikke engang en forklaring!

Jamen, for h….. Det er en dødssyg undskyldni­ng - og ikke engang en forklaring!

YANKUBA MINTEH vidste man ville forsvinde hurtigt. Efter hvad jeg hører, så var aftalen faktisk den, at Minteh skulle afsted allerede i januar efter et halvt år i klubben, hvor Udinese da også bød 40 millioner kroner. Nu fik OB så glaede af Minteh et halvt år mere, men det kostede så også en del intern uro. Men man vidste altså i lang tid, at det var uundgåelig­t og havde derfor oceaner af tid til at finde en afløser.

Mads Frøkjaer-Jensen vidste man vel også ville forsvinde, men han var vel heller ikke en spiller, man kunne regne 100 procent med. Vildt svingende i praestatio­nerne, hvor han den ene dag tryllede og den naeste var helt vaek.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark