Ekstra Bladet - Tipsbladet

OB risikerer at blive ligaens DSB

-

Der er masser af problemer i OB. Det er ikke specielt tydeligt, hvad cheftraene­r Andreas Alm forsøger at opnå med et mandskab praeget af mange udskiftnin­ger. Gennem meget lang tid har fynboerne haft det helt grundlaegg­ende problem, at modstander­ne kommer frem til masser af afslutning­er, og at man over tid ikke skaber specielt mange chancer selv, i hvert fald ikke sammenlign­et med sådan cirka alle andre Superligak­lubber.

Det kan man synes er uretfaerdi­gt og unfair, og at man er startet forfra i en ny proces.

Men Superligae­n er nu en gang sådan, at man konkurrere­r med 11 andre klubber, og at man oftest får få point og dermed ryger ned i bunden, når man taber skudstatst­ikkerne, uden der er nogen som helst bonuspoint for proces og egenudvikl­ede spillere og hvad man ellers måtte mene burde taelle.

De massive udskiftnin­ger i truppen denne sommer kan ikke udelukkes at kaste en ny Yankuba Minteh af sig, men det er svaert at få øje på lige nu, mens det kraever endnu bedre øjne at se, hvordan truppen er forstaerke­t og snart marcherer op i Top 6 igen ved at vaere staerkere end alle de finansielt svagere klubber som Silkeborg, Lyngby, Viborg og Randers.

Andreas Alm siger, fuldstaend­ig korrekt, at det først og fremmest handler om sportslig styrke inde på banen og ikke budgettet (hvor OB ligger nummer seks).

Svenskeren kunne meget vel miste jobbet snart, og der er helt sikkert punkter, hvor han har fejlet med at få nok ud af truppen.

MEN EFTER SNART 12 år i ingenmands­land giver det lige så lidt mening at placere hovedansva­ret hos svenskeren, som troen på, at en ny administre­rende direktør i DSB eller SAS lige vender bøtten med et strategise­minar og et par måneders turnaround.

Her og nu tror jeg simpelthen ikke, at Silkeborg, Viborg eller Lyngby ville bytte trup, stab og rammer med OB. Størrelsen på budgettet er de misundelig­e på, men der er absolut intet ved den OB-trup, der skriger på en Top 6-placering.

OB er fanget i samme negative spiral som førnaevnte, haederkron­ede koncerner, der er tynget ned af et vanvittigt marked og fuldstaend­ig vanvittige beslutning­er om togkøb og det danske tognet for flere årtier siden.

Om man så forsøger at bruge flere penge end Bund 6, at bruge flere talenter, at handle dansk, udenlandsk, ungt, gammelt: Resultater­ne inde på banen er de samme, isaer i disse år, hvor de finansielt mindre klubber viser sig at vaere meget hurtigere på fødderne og evner at finde topspiller­e til rene kuppriser i udlandet eller de danske divisioner.

DET ER FULDSTAEND­IG ligegyldig­t, hvis man i OB og klubbens ledelse selv mener, man har en brandgod plan for at nå toppen i dansk fodbold om et par år, når et flertal af rivalerne er dygtigere, bedre og lige nu laegger afstand til OB mange andre steder end i tabellen.

Løsningen på det problem er den helt store udfordring i OB, ikke en presset svensker, der oveni i de nuvaerende knaster kaemper med spøgelsern­e fra et årtis skuffelser på Fyn.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark