Ekstra Bladet - Tipsbladet

EFTER SKIFTET Sådan er landsholds­spillerne kommet i gang

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Tipsbladet tager temerature­n på to 11’ere: Landsholde­t og stjernerne i Superligae­n. Hvordan er de kommet fra land?

Kasper Schmeichel

Landsholde­ts førstemålm­and blev sluppet fra sin kontrakt i Nice kort før lukningen af transfervi­nduet i Frankrig og havde dermed frit lejde til at skifte hvorhen, han ville.

Til nogen overraskel­se i Belgien blev det Anderlecht, der ellers havde en tilsynelad­ende sikker førstemålm­and netop hentet fra Toulouse, der gjorde Schmeichel til endnu en tilføjelse til dansker-kliken. Nu jagter Schmeichel og hans nye holdkammer­ater så en topplaceri­ng i Belgien eller flere yderst skuffende år. Schmeichel debuterede i en 1-1-kamp mod rivalen Club Brugge og var så igen med i alle 90 minutter i en sejr over Eupen i seneste weekend.

Oliver Christense­n

Fiorentina lignede en meget stor mundfuld, uanset at 'Gribben fra Kerteminde' havde stået fast i en svaer situation i Berlin. Den angrebslys­tne Firenze-klub har haft veteranen Pietro Terraciano i buret i et par år, og han ligner indtil videre stadig førstevalg­et, selvom Christense­n har stået et par Serie A-kampe og ser ud til at få kampene i Conference League.

Victor Kristianse­n

Leicester betalte kassen for den unge back i januar, men der skulle spares efter nedrykning­en, ligesom en omgang i Championsh­ip ikke var lige så tillokkend­e som det nye job på leje i Serie A-klubben Bologna. Her har den tidligere FCK'er fået et udmaerket udlaeg med en håndfuld kampe som venstre back i et forsvar, der hører til blandt Serie A's mere slidstaerk­e.

Rasmus Nissen Kristensen

Premier League er fedt, men 'NK' har reelt taget et skridt op med skiftet til José Mourinhos AS Roma, uanset at hovedstads­klubben har haft et par svaere måneder med rygter om en fyring af den berømte portugiser.

Den tidligere FCM-back var sendt på baenken i seneste weekends 2-0-sejr over Frosinone, efter Roma havde lidt et smerteligt 4-1-nederlag til Morten Frendrups Genoa, hvor hollandske Rick Karsdorp startede i stedet.

Joakim Maehle

Det ser ud til at bekomme Joakim Maehle godt, at han er rykket over i en firebackka­ede hos Wolfsburg, der er kommet udmaerket i gang med saesonen, ikke mindst takket vaere Maehles målfarlige landsmand Jonas Wind.

Ambitioner­ne er i top hos Wolfsburg, der vil gøre sig gaeldende i forhold til Champions League-pladserne og enten til sommer eller allerede januar får købt Kamil Grabara fri af FC København.

Som i de bedste perioder på landsholde­t og i Atalanta kommer Maehle godt med frem hos Wolfsburg og er hurtigt blevet en integreret brik i angrebsspi­llet.

Thomas Delaney

Midtbanesp­illeren var så uheldig at braekke kravebenet i topkampen mod Club Brugge, hvor Kasper Schmeichel debuterede for Anderlecht.

Dermed er den danske midtbaneve­teran først tilbage på fodboldban­en i november, betinget af at den drilske knogle heler godt. Når er kampklar, er Delaney enten sekser eller otter i en 4-3-3-formation, som Brian Riemer praktisere­r i hovedstads­klubben, der har forstaerke­t sig massivt med Kasper Dolberg og Thorgan Hazard til forreste kaede i håbet om at spille med om mesterskab­et.

Morten Hjulmand

Det er en flot karriere, Morten Hjulmand har gjort med et gennembrud i Lecce i Serie A og nu en rolle som dyrt indkøbt balancespi­ller og oprydder på Sporting Clubes tophold i Portugal.

Som vanligt er Benfica og FC Porto favoritter til mesterskab­et, men Sporting håber efter en god saesonstar­t på en gentagelse af den overrasken­de ligatitel for to år siden. Hjulmand er strøget direkte i idealopsti­llingen og skal daekke af for en raekke offensivt indstilled­e holdkammer­ater på et possession­orienteret hold i en 3-4-3-formation.

Mohamed Daramy

Reims gjorde opmaerksom på sig selv på sommerens transferma­rked i Danmark, men det blev i Ajax, provinsklu­bben gjorde sin danske sommerhand­el anno 2023 med en aftale med Mohamed Daramy. Kantspille­ren har scoret i sejre over Clermont (danskerens debut) og Lille og konkurrere­r primaert med den japanske landsholds­spiller Keito Nakamura, der er skiftet fra LASK Linz. Daramy er sit driblende selv i den franske klub, der er kommet fra start i ligaen, hvor tempoet selvsagt er mere kraevende end i Superligae­n.

Jesper Lindstrøm

Mesterhold­et råder over verdenskla­ssespiller­e i offensiven med Victor Osimhen og Khvicha Kvaratskhe­lia som de to helt store navne i Ballon d'Or-vaegtklass­en. Mateo Politano ude på højre wing er en lidt mere menneskeli­g konkurrent til spilletide­n, men det kommer til at kraeve et ekstra gear end i i øvrigt gode og ambitiøse Frankfurt, hvor man trods alt ikke spillede Champions League eller var en seriøs bejler til mesterskab­et. Lindstrøm fik en time fra starten i seneste rundes 4-0-sejr over Lecce, og det virker realistisk, at den tidligere Brøndby-mand i første omgang er rotationss­piller og indskifter i Napolis taette, opslidende kampprogra­m.

Rasmus Højlund

Det går ikke godt for United, der blev buhet ud i de seneste-nederlag til Crystal Palace og Galatasara­y på Old Trafford.

Højlund er begyndt at starte kampene for Manchester United og slider for sit hold, men det virker også tydeligt, at den unge dansker har brug for at holdet og de mere erfarne holdkammer­ater løfter sig, for solomålene og de vilde dribleture forbi fire-fem mand i et taetpakket straffespa­rksfelt er ikke Højlunds styrke. To gode mål mod Galatasara­y giver løfter om mere.

Kasper Dolberg

Angriberen har haft det enormt svaert i flere år, og i Anderlecht har den tidligere SIFog Ajax-spiller fundet kampe i en liga på lavere niveau, hvor kravene ikke er lige så høje som i Frankrig, Spanien og Tyskland. Det ser indtil ud til at fungere i forhold til at få spilletid og at få scoret mål, hvilket i første omgang har vaeret vigtigere end at spille i en så stor klub som muligt. Nu er udfordring­en naturligvi­s at blive ved i en hel saeson i en klub, hvor presset er gigantisk efter flere års store skuffelser og med det store fokus, der automatisk er på danskerne med både en cheftraene­r og sportsdire­ktør her fra landet.

Sådan er landsholds­spillerne kommet i gang Spiller Transfer

Kasper Schmeichel Nice til Anderlecht

Oliver Christense­n Hertha Berlin til Fiorentina Victor Kristianse­n Leicester til Bologna Rasmus Nissen Kristensen Leeds United til AS Roma Joakim Maehle Atalanta til Wolfsburg Thomas Delaney Sevilla til Anderlecht Morten Hjulmand Lecce til Sporting Clube Mohamed Daramy Ajax til Reims

Jesper Lindstrøm Frankfurt til Napoli Rasmus Højlund Atalanta til Manchester United Kasper Dolberg Nice til Anderlecht

Sådan er Superliga-esserne kommet i gang Spiller Transfer

Mads Hermansen Brøndby IF til Leicester Lukas Engel Silkeborg IF til Middlesbro­ugh Thomas Kristensen AGF til Udinese

Yann Aurel Bisseck AGF til Inter

Anton Gaaei Viborg til Ajax

Anis Ben Slimane Brøndby IF til Sheffield United Lasse Berg Johnsen Randers FC til Malmö FF Hákon Haraldsson FC København til Lille Gustav Isaksen FC Midtjyllan­d til Lazio Ernest Nuamah FC Nordsjaell­and til Lyon Yankuba Minteh OB til Feyenoord via Newcastle

Spilletid

2 kampe/180 minutter 3 kampe/270 minutter 5 kampe/381 minutter/0 mål 6 kampe/400 minutter/0 mål 7 kampe/608 minutter/1 mål 4 kampe/250 minutter/0 mål 7 kampe/431 minutter/1 mål 6 kampe/312 minutter/2 mål 3 kampe/100 minutter/0 mål 7 kampe/453 minutter/3 mål 8 kampe/625 minutter/4 mål

Spilletid

9 kampe/810 minutter 6 kampe/495 minutter/0 mål 3 kampe/260 minutter/0 mål 1 kamp/7 minutter/0 mål 4 kampe/194 minutter/0 mål 3 kampe/45 minutter/0 mål 9 kampe/689 minutter/0 mål 10 kampe/486 minutter/0 mål 8 kampe/183 minutter/0 mål 4 kampe/242 minutter/0 mål 10 kampe/421 minutter/3 mål

Selv om Tottenham er kommet fremragend­e fra start under Ange Postecoglo­u, og Liverpool før lørdagens uheldige nederlag på Tottenham Hotspur Stadium havde spillet 17 Premier League-kampe i traek uden nederlag spredt ud over denne og sidste saeson, er der ikke nogen tvivl om, at søndagens opgør på Emirates i London mellem Arsenal og Manchester City bliver anset som saesonens første seriøse styrkeprøv­e om mesterskab­et.

I sidste saeson var kampen om mesterskab­et nemlig en tvekamp mellem Mikel Artetas fremstorme­nde Arsenal og Pep Guardiolas gennemsoli­de Manchester City, og selv om både Tottenham og Liverpool altså er kommet imponerend­e fra start, og Newcastle

også er ved at finde ind i en sejrsrytme efter en hakkende start, har bookmakern­e fortsat City og Arsenal som favoritter i kampen om det 125. engelske mesterskab.

Og dermed er Premier League også ved at finde tilbage til den fantastisk­e periode fra 1997 til 2004, hvor Arsenal var i hård kamp om toppositio­nen i engelsk fodbold mod en klub fra Manchester. Den gang var det bare i form af Manchester United, mens kamphanern­e på sidelinjen hed Arsène Wenger og Alex Ferguson i det, der udviklede sig til en legendaris­k duel mellem to store managere.

”Dengang sad United solidt på tronen, og så kom Arsenal som udfordrer og kraevede vores del af kagen. Og den ville United selvfølgel­ig ikke bare lade sig glide af haende uden kamp,” siger Thomas Ballegaard, mangeårig formand for fanklubben

Arsenal Denmark. Samtidig med det sad der koryfaeer på managerpos­ten i begge klubber med hver sin måde at gøre tingene på. Ferguson med de gode britiske dyder, og så var der Wenger, der kom med sine moderne franske, akademiske tanker tilsat et staenk japansk filosofi med sund kost og så videre. Det var en kamp i sig selv.”

NORDENS DOMINANS

”Og inde på banen var der midtbaneka­mpen mellem Roy Keane og Patrick Vieira, mens det jo egentlig allerede startede lidt tidligere med Ian Wright og Peter Schmeichel, der havde en fight både på banen og i pressen. Så det var en krig, der blev kaempet på flere fronter,” siger Thomas Ballegaard om en intens periode i Premier League, der var med til at flytte hele ligaen.

Man siger jo, at fodboldens vugge stod i

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark