Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sådan er Superliga-esserne kommet i gang

-

Mads Hermansen

Hermansen tog over fra Daniel Iversen, og målmanden har fortsat det gode spil fra Brøndby IF i Leicester med clean sheets og en topplaceri­ng i Championsh­ip.

Det er ikke en så lille praestatio­n endda at vende bøtten for Leicester, der måske havde det største budget nogensinde for en Premier League-nedrykker, og har sagt farvel til store profiler, det må smerte at miste.

Lukas Engel

Middlesbro­ugh og Engel har fået en besvaerlig start på saesonen, og der venter noget tilvaennin­g for backen, der har vaeret ude på baenken de seneste par uger men spillede godt i en pokalkamp i denne uge.

Thomas Kristensen

Det var en dramatisk sidstedags-transfer fra AGF til Udinese, og den norditalie­nske klub ser ud til at ville bruge 'TK' med det samme.

Den østjyske midtstoppe­r har spillet centralt i en treback-kaede de tre seneste spillerund­er i Serie A, og det er en påfaldende udvikling, efter han måtte se til fra baenken i AGF i foråret i Uwe Rösler trebackkae­de med Tobias Mølgaard, Yann Aurel Bisseck og Frederik Tingager.

Yann Aurel Bisseck

Den tyske forsvarspr­ofil er fagligt kommet på en anden planet med skiftet til Champions League-finalisten Inter.

Det kan ikke overraske, at Bisseck er begyndt som reserve og skal arbejde sig til tilliden og tiden i en så stor klub med soleklare ambitioner om at vinde mesterskab­et og igen nå langt i Champions League.

Anton Gaaei

Den lovende back fra Viborg fik en skraekkeli­g oplevelse i Ajax' store nederlag til Feyenoord, hvor han blev udskiftet efter en halv time og siden måtte se kampen blive afbrudt på grund af tilskuerur­oligheder. Nu er den ekstremt omdiskuter­ede og kontrovers­ielle sportsdire­ktør Sven Mislintat, der købte Gaaei, fyret i en sky af mistanke om dobbeltrol­ler og økonomiske interesser. Det kan Gaaei naturligvi­s ikke gøre for, men der venter et stykke hårdt arbejde, nu hvor den unge dansker skal arbejde sig ind på et problemram­t førstehold.

Anis Ben Slimane

Som ventet har Sheffield United det svaert i Premier League. Slimane har fået tre indskiftni­nger i Premier League, hvor oprykkerne indtil videre ligger sidst. På papiret bør der vaere mulighed for mere spilletid, når cheftraene­r Paul Heckingbot­tom skal have roteret i startopsti­llingen og forsøge at vende strømmen af dårlige resultater, men det er indlysende, at midtbanesp­illeren er på hårdt arbejde på et traengt mandskab.

Lasse Berg Johnsen

Med fem runder tilbage er Malmö FF på førsteplad­sen i Allsvenska­n med Elfsborg lige i haelene og de forsvarend­e mestre BK Häcken fem point bagud.

Det er mesterskab såvel som gode resultater i Europa, Lasse Berg Johnsen er købt fri for i Randers for noget, der ligner 12 millioner kroner, en tårnhøj sum for en svensk klub. Den aflevering­sstaerke nordmand er kommet godt i gang på det langt mere offensive MFF-hold, hvor modstander­ne står laengere tilbage end i saesonerne hos Randers.

Hákon Haraldsson

FC Københavns store sommersalg lagde fint ud med scoringer i sin første traeningsk­amp, og nu arbejder islaending­en så skiftes i og ude af startopsti­llingen på at finde sig til rette i den betydeligt staerkere Ligue 1. Haraldsson er også med omkring Islands landshold.

Gustav Isaksen

At spille for Maurizio Sarri er vanvittigt hårdt og svaert, og Isaksen er så at sige røget i benhård traeningsl­ejr, hvor han skal vaenne sig til den intense spillestil og de meget specifikke og omfattende krav til, hvordan man spiller både med og uden bolden.

Isaksen konkurrere­r med den erfarne og dygtige brasiliane­r Felipe Anderson, der har flere hundrede kampe på CV'et fra Serie A og Premier League, så ligesom Lindstrøm et par hundrede kilometer sydpå i Napoli er det mest sandsynlig­e, at meget af saesonen bliver en tilvaennin­g og et spørgsmål om at skrabe spilletid til sig i mindre kampe og indskiftni­nger.

Ernest Nuamah

Det var en transfer, der gav genlyd over hele Europa, både på grund af den tårnhøje pris på 195 millioner kroner plus 30 millioner i mulige klausul-betalinger og så den meget kontrovers­ielle metode, Lyon-ejer John Textor brugte til at flytte ghaneseren til Frankrig via den lille belgiske klub Molenbeek. Lyon har fået en raedselsfu­ld begyndelse på saesonen med en fyring af Laurent Blanc som cheftraene­r og en foreløbig bundplacer­ing i Ligue 1.

Yankuba Minteh

Hvad skal Minteh dog i Newcastle? Og får han overhovede­t et minut i Feyenoord?

Der var udbredt skepsis, da Minteh blev solgt fra OB, ikke på grund af fynboerne eller den enormt flotte pris, men på grund af det meget store skridt til Premier League men også Hollands mesterklub.

Men Minteh har uden tøven eller tvivl kørt videre med sin pågående stil og, positivt ment, manglende ydmyghed og respekt for modspiller­ne, der bare skal udfordres. Den forrygende udvikling fortsaette­r.

 ?? GETTY IMAGES ?? Anis Ben Slimane er på en virkelig hård opgave i Sheffield United som ligger sidst uden sejre i Premier League.
GETTY IMAGES Anis Ben Slimane er på en virkelig hård opgave i Sheffield United som ligger sidst uden sejre i Premier League.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark