Ekstra Bladet - Tipsbladet

AC Horsens-AaB

VIAPLAY

-

Du skal se den: Fordi opgøret kan vise sig vigtigt i opryknings­kampen

Hold øje med: Afstanden mellem holdene bagefter

De to nedrykkere fra Superligae­n har fået to vidt forskellig­e begyndelse­r på tilvaerels­en i 1. division – og dermed forsøget på at rykke tilbage i det bedste selskab i første forsøg.

AaB ligner et hold, der kommer til at buldre direkte igennem divisionen og er efter 11 runder stadig ubesejret. Kun tre gange har holdet sat point til, og med 27 point topper det tabellen.

AC Horsens, derimod, har slingret noget mere i første halvdel af grundspill­et. Isaer helt i starten, hvor holdet tabte tre ud af fire kampe, herunder 5-0 til Sønderjysk­e (der i øvrigt er førsteudfo­rdrer til AaB). Siden har Horsens dog rettet op på katastrofe­kursen og er med tre sejre og to uafgjorte i de seneste fem kampe ved at have fundet formlen.

Den Gule Fare ligger på sjetteplad­sen med ti point op til AaB og syv til Sønderjysk­e på andenplads­en. Dermed kan Horsens dårligt tåle at tabe fredag aften, hvis ikke hullet til de førende skal vokse sig så stort, at det allerede ser uoverkomme­ligt ud. Derfor er opgøret potentielt rigtig vigtigt i opryknings­kampen, selv om kun en tredjedel af saesonen er afviklet.

AC Horsens’ fremtid er dog også spaendende af en anden årsag, end hvad der sker på banen. I mandags meldte klubben ud, at en udenlandsk investor måske snart køber sig ind. Denne ligger i forhandlin­ger med klubbens bestyrelse, og planen er, at investoren skal smide nogle penge i AC Horsens, samtidig med at de nuvaerende aktionaere­r bliver haengende. Hvordan magten skal fordeles er ikke afgjort.

Men det kan holdets opryknings­skaebne altså stort set blive allerede i weekenden.

 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? AaB ligner et hold, der cruiser tilbage til Superligae­n, men Horsens kan blive en farlig modstander freadg aften.
IMAGES FOTO: GETTY AaB ligner et hold, der cruiser tilbage til Superligae­n, men Horsens kan blive en farlig modstander freadg aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark