Ekstra Bladet - Tipsbladet

Landsholde­t skal genfinde fremdrifte­n, der forsvandt i Qatar

-

Nordirland, San Marino og to gange Finland. Det så ellers så godt ud for landsholde­t, der to gange slog Frankrig i Nations League og sagtens kunne have fået mere ud af opgørene med den anden VM-finalist fra 2018, Kroatien. Men et eller andet sted mellem den 2-0-sejr over Frankrig i september for små 13 måneder siden og åbningskam­pen ved VM i Qatar i slut-november mistede landsholde­t den fremdrift, der ellers havde kendetegne­t holdet det meste af Kasper Hjulmands tid som A-landstraen­er.

Det er selvfølgel­ig naerliggen­de at pege på DBU's raedselsfu­lde håndtering af det i øvrigt forudsigel­ige pres på forbundet og holdet til slutrunden, hvor forbundet åbenbart troede, VM-slutrunden ville vaere version 2.0 af sommerfest­en fra 2021, og lod spillere og landstraen­er sejle alene, mens formand Jesper Møller var fravaerend­e.

MEN DET KAN vel ikke blive ved med at vaere forklaring­en, med mindre noget alvorligt bristede internt i Qatar.

Man kan selvfølgel­ig kun slå de modstander­e, man nu en gang er trukket mod, så det skal selvfølgel­ig ikke ligge landsholde­t til last, at man har slået ovenståend­e modstander­e og lørdag aften nok får revanche i et fyldt Parken for et elendigt men også ret uheldigt nederlag til Kasakhstan fra foråret.

Men det rokker ikke ved, at fremdrifte­n skal findes igen.

Det var et slid for landsholde­t at slå Finland senest, hvor spillet i lange perioder bestemt ikke klikkede, Nordirland blev kun overvundet i Parken haengende med det yderste i neglene og en årtier lang VAR-annullerin­g af en nordirsk udligning, og San Marino-kampen taeller ganske enkelt ikke som andet end en let omgang restitutio­n.

BÅDE LANDSHOLDE­TS selvbilled­e og fansenes forståelse er til, at naeste sommer ikke bare skal vaere en deltagelse men endnu en tur i knockoutka­mpene ved et VM, hvor der er alle taenkelige muligheder for en fodboldfes­t få timers kørsel på den anden side af vores graenser til Tyskland.

Er det et generation­sskifte, der er brug for, eller er det for tidligt endnu?

PILEN PEGER MOD, at det bliver efter EM 2024, og det er heller ikke bare noget, man lige gør fra den ene dag til den anden med en tur på baenken til toppen af hierarkiet, men det er jo åbenlyst, at nye folk traenger sig på såvel i forsvaret som på midtbanen. Og her bliver klubformen og spilletide­n i de naeste syv måneder afgørende.

Måske er det mest af alt en konsekvens af, at modstander­ne i løbet af 2022 fik afkodet, at det er formålstje­nesteligt at stille sig ned i og omkring straffespa­rksfelt.

PÅ DEN MÅDE tvinger man danskerne til fodbolds svaereste disciplin, som er at åbne kompakte forsvar med et vaeld af aflevering­er per angreb, der skal eksekveres fuldstaend­ig perfekt for at føre til en scoring. Der kan det ironisk nok blive en fordel, når landsholde­t formentlig om en måneds tid har spillet sig til EM og kan koncentrer­e sig om modstander­e, der ikke bare pakker sig.

Men opskriften skal man finde, og det er i det større billede langt vigtigere at bryde ud af den traeghed, der har praeget holdet siden begyndelse­n på VM, end om sejren over Kasakhstan bliver på ét, to eller tre mål.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Kasper Hjulmand og landsholde­t skal have genfundet momentum.
FOTO: GETTY IMAGES Kasper Hjulmand og landsholde­t skal have genfundet momentum.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark