Ekstra Bladet - Tipsbladet

”ELLERS VAR JEG IKKE TAGET TIL MANCHESTER UNITED”

- TEKST: VICTOR RISAGER

Rasmus Højlund er ikke overrasket over, at han allerede har fået meget spilletid i Manchester United. Hvis han var udset en reserverol­le, ville han slet ikke have skrevet under på kontrakten.

Rasmus Højlund kunne naesten ikke have bedt om en bedre start personligt i Manchester United. Tre mål, det ene flottere end det andet, i otte kampe og en raekke imponerend­e praestatio­ner. Derfor er der heller ingen tvivl om, at hvis Højlund er frisk, er han førstevalg­et i Manchester Uniteds angreb. Og nok med laengder.

Som 20-årig er det på ingen måde ikke selvskreve­t, heller ikke hvis man har kostet over en halv milliard kroner. Men for Rasmus Højlund har det ikke vaeret overrasken­de, at han har fået så meget spilletid, som han har fået hidtil.

”Jeg har jo snakket med traeneren, og for mig var det jo vigtigt at spille fodbold, så hvis jeg fik at vide, at jeg skulle tage til Manchester United for at vaere reserve resten af mine dage, så havde jeg ikke taget herhen,” siger den danske stjerneang­riber.

”Jeg vidste jo godt, at der var en fin mulighed for at vaere med i en masse fodboldkam­pe. Vi er jo med i tre turneringe­r. Så jeg vidste godt, at uanset hvad ville der vaere en masse chancer for at komme ind og spille.”

På kort tid er han også blevet en mand, der er store forventnin­ger til. Når han traeder ind på banen, hvad end det er på Old Trafford eller i Parken, forventer en titusindvi­s af fans, at Højlund kommer på tavlen.

Men det påvirker ikke danskeren. ”Jeg har jo selv sat mig i den her situation, fordi jeg har performet. Det vil jeg gerne blive ved med. Som sagt handler det om at blive med at praestere, men jeg er heller ikke en faerdig fodboldspi­ller endnu, så jeg kan stadig blive bedre. Jeg tager gerne det pres til mig og vil gerne blive endnu bedre,” siger han.

“VI ER JO MANCHESTER UNITED”

Hvis der er en finger at saette på Rasmus Højlunds start i Manchester United, er det klubbens resultater. Klubben er på en skuffende tiendeplad­s i Premier League og har tabt dens første to kampe i Champions League.

”Jeg har vaeret glad for at vaere der i den periode, jeg har vaeret der, men jeg er klar over, at resultater­ne måske ikke lige har vaeret helt optimale. Jeg er sikker på, at vi nok skal få gang i bussen efter landsholds­pausen, når vi kommer tilbage med ny energi,” siger Højlund.

Er folk påvirket?

”Sådan er det jo altid. Hvis man ikke vinder fodboldkam­pe, skal man vaere skuffet. Isaer hvis man er Manchester United. Og vi har ikke vundet alverdens med kampe. Det er klart."

"Det er ikke, fordi man haenger med hovedet, men vi bliver nødt til at se frem mod naeste kamp hele tiden. Vi skal jo vaere skuffede, når vi ikke vinder fodboldkam­pe. Vi er jo Manchester United,” lyder det fra danskeren.

Naeste chance for at vinde med Manchester United er på udebane mod Sheffield United lørdag den 21. oktober klokken 21.00.

Først venter to landskampe med Danmark for Rasmus Højlund: Mod Kasakhstan lørdag aften og mod San Marino tirsdag aften.

Vi skal jo vaere skuffede, når vi ikke vinder fodboldkam­pe. Vi er jo Manchester United

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Rasmus Højlund i aktion mod Galatasara­y på Old Trafford.
FOTO: GETTY IMAGES Rasmus Højlund i aktion mod Galatasara­y på Old Trafford.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark