Ekstra Bladet - Tipsbladet

AC: DEN KAN JEG IKKE FORKLARE

- TEKST: VICTOR RISAGER

Så snart Andreas Christense­n saetter sig i stolen og er klar til at lade sig interviewe i landsholds­lejren, strømmer det til med journalist­er. Flere må endda droppe et andet interview for at høre fra FC Barcelona-spilleren.

Det er en af betingelse­rne for at spille i FC Barcelona: Alle vil høre fra dig.

En anden betingelse er, at der benhård konkurrenc­e om pladserne. Det har Andreas Christense­n også måttet sande for nylig.

I starten af saesonen var forsvarsma­kkeren Ronald Araujo ikke til rådighed, og det gjorde livet nemt for cheftraene­r Xavi, der så stillede med “AC” og Jules Kounde i midten. Men siden er Araujo vendt tilbage, og så har danskeren måttet tage til takke med en baenkplads i to ud af fire kampe.

Og mens baenkplads­en mod Mallorca i ligaen var fin med danskeren, huede det ikke “AC” at sidde på baenken i Champions League-braget mod FC Porto. Det fortaeller han til Tipsbladet og den fremmødte presse i landsholds­lejren torsdag.

"Jeg vil sige, at jeg har spillet otte ud af 10 kampe (i saesonen), så på den måde synes jeg, at det har vaeret okay. Det kan godt vaere, at det er to ud af de seneste fire. Det var en god mulighed for at få en pause, også fordi jeg spillede med lidt småskader i starten, fordi vi havde skader. Det var en god mulighed for at få kroppen til at falde helt på plads på."

"Champions League, den kan jeg ikke forklare. Den ville jeg gerne have spillet. Men ellers er jeg tilfreds," siger Andreas Christense­n.

Var du frustreret?

"Ja, det var jeg. Det vil jeg altid vaere. Det var kun mod Mallorca (i La Liga), at jeg taenkte, at det havde jeg brug for, fordi jeg havde så mange småskader og løb og kompensere­de. Det var en ond cyklus, så den var rar. Det var frustreren­de."

Fik du en forklaring?

"Nej, jeg føler heller ikke, at jeg er et sted, hvor jeg skal bede om det. Jeg føler, jeg har spillet alle kampene udover de to," siger Andreas Christense­n.

Andreas Christense­n, 27 år, kan nok se frem til mere spilletid i den kommende periode.

Jules Kounde er ude med en skade, så Xavi må nok benytte sig af Araujo og "AC". Først venter dog lige to landskampe for danskeren.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Barca-traener Xavi er ikke kommet med nogen forklaring på, hvorfor "AC" ikke var på banen mod Porto.
FOTO: GETTY IMAGES Barca-traener Xavi er ikke kommet med nogen forklaring på, hvorfor "AC" ikke var på banen mod Porto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark