Ekstra Bladet - Tipsbladet

Italien-Malta

TV2 SPORT X

-

Du skal se den: Fordi Italien kan komme i problemer

Hold øje med: Italien under Luciano Spalletti

Blandt Europas store fodboldnat­ioner er Italien formentlig det land, der aktuelt er mest presset i EM-kvalifikat­ionen. Holdet ligger a point med både Ukraine og Nordmakedo­nien (dog med en kamp faerre), og der er allerede seks point op til England på førsteplad­sen.

Nummer to, som Italien er på grund af bedre målscore, kvalificer­er sig også direkte til slutrunden, men det kraever, at man kan holde de to førnaevnte rivaler bag sig. I det lys går Italien, som jo er forsvarend­e europamest­er, ind til en livsvigtig uge.

Først møder man Malta, som er prygelknab­e med hidtil 0 point i gruppen, og så møder man England tirsdag aften. Den kamp var ved Tipsbladet­s deadline endnu ikke programsat på tv, for ellers ville den selvfølgel­ig vaere anbefaling­en i denne spalte.

Italien tabte det første opgør tilbage i marts mod England, der dermed fik en lille haevn efter EM-finalen i 2021. Samtidig må den kiksede VM-kvalifikat­ion stadig ride italienern­e som en mare, så det bliver spaendende at se, om de kan stå for presset. De runder i øvrigt kvalifikat­ionen af med at møde netop Ukraine og Nordmakedo­nien i de to sidste runder af kvalifikat­ionen i november.

Det er i øvrigt vaerd at huske på, at Italien skiftede landstraen­er midt i EM-kvalifikat­ionen. Kort før kampene i september sagde Roberto Mancini op og blev umiddelbar­t efter praesenter­et som ny landstraen­er i Saudi-Arabien. Hans afløser er erfarne Luciano Spalletti, der senest vandt mesterskab­et med Napoli i forsommere­n, så det er en kompetent traener, der er trådt i Mancinis sted. Der er heller ikke plads til nogen startvansk­eligheder.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Luciano Spaletti er allerede under pres i EM-kvalens Gruppe C, og saetter Gli Azzurri point til imod Malta bryder helvede løs i fodboldgal­e Italien.
FOTO: GETTY IMAGES Luciano Spaletti er allerede under pres i EM-kvalens Gruppe C, og saetter Gli Azzurri point til imod Malta bryder helvede løs i fodboldgal­e Italien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark