Ekstra Bladet - Tipsbladet

Her er Superligae­ns standpunkt­skaraktere­r

-

Vi er halvvejs i grundspill­et i Superligae­n, og turneringe­n er i faerd med at saette sig med en tydelig bund og nogle staerke, ofte velspillen­de, tophold. I denne weekend skal 12. runde spilles, men før vi siger farvel til den første tredjedel af Superligas­aesonen, er det tid til nogle strenge men retfaerdig­e standpunkt­skaraktere­r efter tre hektiske måneder i saesonen.

BRØNDBY IF

Det begyndte skidt, men hvor er det dog gået godt for Brøndby siden juli. Det ligner en genistreg at spille med angriberen Marko Divkovic som venstre wingback, Mathias Kvistgaard­en er ved at blive bedre, end jeg nogensinde havde troet muligt uanset hans ubestridel­ige fighterhje­rte, og selv om Brøndby stadig ikke er taet på at vaere undertegne­des favorit til guld eller til top 2, har de to seneste måneder bragt optimismen tilbage.

FC KØBENHAVN

Er det højt sat med tanke på FCK’s vilde budget, og at man ikke ligger nummer ét? Det synes jeg ikke. FCK begynder at ligne ’det gamle FCK’, der magter både Superligae­n og Europa, og som har den klart staerkeste trup i Superligae­n efter års jaevnbyrdi­ghed med FC Midtjyllan­d. Defensiven er stadig ikke vandtaet i hver kamp, men dette hold er storfavori­t til guldet, med mindre noget går helt galt i efterårets seks sidste ligakampe.

SILKEBORG IF

Der var en uge eller to i foråret, hvor nedrykning begyndte at spøge for SIF, og på den baggrund er det umanerligt imponerend­e at ligge treer efter nogle små justeringe­r i truppen og Alexander Linds vildt imponerend­e gennembrud som topnavn i Superligae­n.

Det bliver ikke ved for Lind og måske heller ikke for SIF, men det er flot styret fri af sidste saesons problemer.

FC NORDSJAELL­AND

Den flotte tur i Conference League-gruppespil­let traekker op, det samme gør de eminente første seks uger i ligaen, mens efteråret har vaeret noget af en nedtur for holdet, der har bøvlet enormt med at nedbryde lavtståend­e forsvar.

Det virker jo mystisk, når FCN har gennembrud­sspillere og spillere med kompetence­r i små rum, der kunne gå ind på hvert af de andre 11 hold, men i et kollektivt orienteret klub kan det tage tid at spille et hold sammen, selv om man med naeb og kløer forsøger at undgå netop dyk efter store afgange som dem, der skete i sommer.

FC MIDTJYLLAN­D

FCM var en straffespa­rkskonkurr­ence mod Legia Warszawa fra gruppespil­let i Conference League, men lige ved og naesten er jo ikke noget gruppespil, som midtjydern­e også selv er de første til at erkende. FCM er blandt de hold, der har bolden mindst, og man har et tydeligt indtryk af, at dette hold er ved at finde en identitet og at laere sidemaende­ne at kende. På papiret er truppen den staerkeste siden 2020, men det skal pinedød veksles til flere sejre og mere dominans og kontrol, end man har nu.

AGF

Truppen ser jo staerk ud, så det er ikke så underligt, at saesonstar­ten frustrerer. Svagheder fra sidste og forrige saeson med en desperat mangel på målscorere og gennembrud­sspillere er der igen. Det er voldsomt uheldigt, at dygtige Mikkel Duelund er langtidssk­adet, for i topform kan han netop både skabe chancerne og selv score, så alt ikke haenger på Patrick Mortensen. Vaer forvisset om, at Uwe Rösler og traenersta­ben har knoklet i landsholds­pausen på at finde løsninger.

LYNGBY

De var døde og borte på banen for et år siden i en omtrent lige så håbløs position, som Hvidovre ligger i nu. Nu ligner Lyngby et seriøst Superliga-hold med danske spillere tilsat en tiltraengt portion islandsk indaedthed og vildskab, og der er intet tilfaeldig­t eller heldigt over Lyngbys flotte udlaeg med en top 6-plads her i landsholds­pausen.

RANDERS FC

En skidt, skidt start og et meget flot comeback i september. Rasmus Berthelsen har fået gang i Stephen Odey og er ved at få et hold med mange nye navne til at klikke. Man begynder igen at ane det skarpe, hurtigtspi­llende Randers, og efter den dårlige sommer ligner det her nu et hold, der kan koncentrer­e sig om at jagte top 6.

VIBORG FF

Det er ikke så maerkeligt, at et år med spillersal­g i nogen grad har indhentet VFF. De nye spillere hentet ind i sommer er på papiret interessan­te, nu skal de formes til en enhed og hive i hvert fald et par sejre i land, så stregen ikke er noget tema i vinterpaus­en.

OB

Det var knageme en vigtig sejr over FC Nordsjaell­and i seneste spillerund­e, men det hiver altså ikke OB op på bestået efter nogle af de dårligste enkeltprae­stationer i saesonen hidtil. De har spillere nok, OB, men man taenker jo i sit stille sind over, om de nu også er gode nok til at komme i top 6, som den fynske leder og cheftraene­r Andreas Alm insisterer på.

VEJLE BOLDKLUB

Pengene er mere knappe i Vejle, end man nok havde fanget, da vejlensern­e rykkede tilbage op i Superligae­n. Man kan ikke beskylde cheftraene­r Ivan Prelec for at tage kaempe risici i offensiven – det er stadig et åbent spørgsmål, om der er nok scoringer og sejre i dette VBhold til, at man ikke står med en kaempestor udfordring, når nedrykning­sslutspill­et begynder til april.

HVIDOVRE IF

Jeg ved godt, oprykninge­n var vildt flot og overrasken­de, men halvvejs i grundspill­et er det ikke til at komme udenom: Hvidovre er med afstand det svageste hold i Superligae­n og ligner det mest overmatche­de hold, der har vaeret i ligaen i årevis. Uanset den gigantiske forskel i modstander­nes niveau formår holdet ikke at skabe ret meget, selvom man har bolden en del, og modstander­ne skaerer for ofte gennem Hvidovre som blødt smør.

 ?? FOTO: LARS RONBOG/GETTY IMAGES ?? Mathias Kvistgaard­en har virkelig fundet melodien i Brøndby.
FOTO: LARS RONBOG/GETTY IMAGES Mathias Kvistgaard­en har virkelig fundet melodien i Brøndby.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark