Ekstra Bladet - Tipsbladet

”MED DEN HER TRUP SPILLER VI MED OM GULDET”

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Da røgen lettede fra sommerens transferma­rked, havde FC Midtjyllan­d købt så massivt ind, at det selv for FC København havde vaeret noget af en mundfuld for regnskabsa­fdelingen. Det koster FCM i omegnen af 150 millioner kroner at betale transferbe­løbene for de nye folk, og et hurtigt kig på truppen afslører 11 navne plus det løse, hvor hver spiller med god ret kan forvente at spille Superliga-fodbold enten hver uge eller regelmaess­igt.

Klubben sagde også farvel til en raekke spillere, herunder Gustav Isaksen, der med sit skifte til Lazio blev et af FC Midtjyllan­ds største salg nogensinde, og efter 12 runder ligger FCM femmer, en håndfuld point efter FC København og med de to andre store rivaler FC Nordsjaell­and og Brøndby IF foran sig.

I FC Midtjyllan­d er håbet og fornemmels­en, at også de sidste fem ligakampe i 2023 og en pokalkamp i naeste uge mod FC København kan kaste gode resultater af sig, og for FC Midtjyllan­d-backen Paulinho at se kan der ikke vaere megen tvivl om målsaetnin­gen til foråret.

”Med den trup, vi nu har, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan spille med om guldet. Jeg ser mine holdkammer­ater til traening hver dag, jeg ser holdet i kamp, og for mig at se er det her en gruppe, der kan spille med om titler. Hvis vi er skarpe, kan vi vaere med. Men det skal vi også vaere, for det er en benhård, taet liga. Det bliver vildt hårdt og taet i den her saeson, men hvis vi spiller op til vores bedste, mener jeg, at vi kan vaere med hele vejen,” siger Paulinho.

”Vi har fået mange nye spillere, og det giver mening, hvis det tager lidt tid for nogle af dem at tilpasse sig. Men vi kan se, at mentalitet­en er der igen, at vi er på rette spor, og at vi er i spil til de tre point hver eneste gang med den måde, vi spiller. Det er jo godt. Vi er ikke i mål endnu, men jeg synes, vi hele tiden tager skridt i den rigtige retning,” siger FCM-backen.

SKAL BRUGE TIDEN

FC Midtjyllan­d glippede et Conference League-gruppespil efter en straffespa­rkskonkurr­ence mod Legia Warszawa.

Seneste mesterskab er nu mere end tre år tilbage i tiden, men efter Paulinhos mening er der grund til optimisme med den trup, ledelsen har samlet til Thomas Thomasberg.

”Vi har en staerk trup nu, men det hold, der vandt mesterskab­et i 2020 og spillede Champions League-gruppespil, havde spillet sammen i lang tid. Jeg var en af de nyeste på holdet dengang, og jeg havde trods alt alligevel vaeret der i 18 måneder.”

”FC København har en taetpakket kalender, mens vi har mere tid til at arbejde med tingene. Da vi vandt mesterskab­et i min første hele saeson med klubben, spillede vi også kun i Superligae­n og pokalen, og endte så med et fremragend­e resultat for saesonen."

"Vi skal bruge den tid, vi her har fået foraeret, til at blive skarpere. Vi skal presse os selv og ikke kun sige, vi skal vaere bedre, vi skal også vise det i form af gode praestatio­ner i kampene,” siger Paulinho.

”Jeg synes, vi har en staerk trup nu, og de nye spillere er i fuld gang med at finde ud af, hvad FC Midtjyllan­d står for som klub og i spillet på banen. Når vi får den indbyrdes forståelse, tror jeg, at vi kan nå langt og opnå store ting sammen.”

Det bliver vildt hårdt og taet i den her saeson, men hvis vi spiller op til vores bedste, mener jeg, at vi kan vaere med hele vejen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark