Ekstra Bladet - Tipsbladet

OB er middelmådi­g til alt andet end at bruge penge

-

Torsdag røg Andreas Alm som cheftraene­r i OB efter måneder, for ikke at sige år, på kanten af saedet. Et skidt nederlag på 1-3 i pokalen til FC Fredericia blev endestatio­nen, og det var ingen undskyldni­ng, at der var tale om et reservespa­ekket fynsk hold.

Det har ikke vaeret godt i lang tid, og hvis man på Fyn og i OB mener, at en pokalfinal­e mod FC Midtjyllan­d er eksempel på, at det faktisk gik godt på lange straek, har man simpelthen ikke forstået, hvordan topfodbold i den moderne aera fungerer.

Den velmenende svensker kunne hverken få holdet til at fungere, da man spillede forsigtigt med et bolvaerk foran forsvaret, eller da man gav los og forsøgte at spille på de offensive individual­ister, der i glimt har strålet men langt oftere har vaeret anonyme.

Sportsdire­ktør Björn Wesström må så sandelig også vaere en presset mand efter rekrutteri­ng, der helt uventet kastede den forrygende Yankuba Minteh af sig, men som ellers har vaeret alt for praeget af middelmådi­ghed.

Det nemme ville jo vaere, hvis man bare kunne placere ansvaret på cheftraene­ren, sekundaert sportsdire­ktøren, og ride ud i solopgange­n og en herlig fremtid med nye folk ved roret.

Men så nemt er det naturligvi­s ikke.

Siden OB blev Superliga-toer for 12 år siden, har man forsøgt at vaere alt.

Man har vaeret en klub, der hentede lovende, overvejend­e billige spillere fra udlandet. Man har vaeret en klub, der hentede spillere laengere nede i hierarkiet i Danmark. Man har vaeret talentudvi­kler. Man har hentet erfarne profiler til. Man har hentet skandinave­r.

Man har snart sagt prøvet alt, og jeg kunne lave samme gennemgang af spillestil­en – man har prøvet alt, uden for alvor at vaere noget.

FAELLESTRA­EKKET GENNEM ÅRENE har vaeret, at de erfarne spillere har underpraes­teret, og at OB nok er den klub med fast adresse i Superligae­n, der har givet os faerrest profiler. Klubber med langt faerre midler som Viborg, Sønderjysk­E, Randers, ja selv Horsens og Vejle, har givet os flere spektakula­ere offensive spillere og defensive jern, end der er kommet ud af grå OB.

Med mindre Søren Krogh udretter mirakler som vikar, eller den naeste permanente cheftraene­r fra januar gør det samme, er denne saeson tabt.

Man skal vaere glad for, at Hvidovre er et 1. Divisions-hold, og at Vejle ikke udviser tegn på at kunne vinde ret mange kampe.

Et ambitiøst, offensivt projekt, hvor OB som hidtil i snart halvanden saeson tillader voldsomt mange chancer mod sig, virker nu alligevel risikabelt med Vejle få point bagud.

Det er her, hvor jeg skal kloge mig og sige, hvad OB skal gøre i stedet, men jeg ved det aerlig talt ikke.

Den offensive satsning og standard-snakken om, at de unge bare skal have chancen for at blive superstjer­ner, er efter mine bedste begreber farlig, og det samme er idéen om, at man i virkelighe­den har godt af en tur i 1. Division, hvis en ungdomssat­sning skulle ende sådan.

MEN DERFRA? Jeg ved det ikke.

OB må finde noget, man er bedre til end de fleste andre Superliga-klubber, og det er man ikke på et eneste område i dag.

Kun målt på spillerbud­gettet er man i Top 6, og før det forandrer sig, vil cheftraene­r efter cheftraene­r ende samme sted, som Alm gjorde i denne uge.

OB må finde noget, man er bedre til end de fleste andre Superligak­lubber, og det er man ikke på et eneste område i dag

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Torsdag slap tålmodighe­den med Andreas Alm op i Odense, men hvad er OBs plan for fremtiden?
FOTO: JENS DRESLING Torsdag slap tålmodighe­den med Andreas Alm op i Odense, men hvad er OBs plan for fremtiden?
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark