Ekstra Bladet - Tipsbladet

Superligae­ns ni naeste unge stjerner

-

Det er tid til at følge op på, hvad vi har set i den første tredjedel af Superligae­n. I begyndelse­n af saesonen så vi i Tipsbladet naermere på, hvilke af de unge spillere, der kunne stå til et gennembrud. Efter 13 spillerund­er, europaeisk­e kampe og flere runder i pokalen samt saesonens første Superliga-traenerfyr­ing i Odense er det lettere at komme med et bud på, hvem de naeste unge, kommende Superliga-profiler er.

Roony Bardghji, FCK, 17 år

Vi kan nemt glemme, at han stadig ikke er voksen, teenageren fra Skåne med de skønne afslutning­er.

Efter masser af tvivl og usikkerhed i sidste saeson lader det til, at Bardghji og FC København har knaekket koden. I de store Champions League- og Superliga-kampe er Bardghji stadig primaert indskifter.

Men efter to håndfulde scoringer og flere gode oplaeg til holdkammer­ater kan vi se, at Bardghji som håbet både bliver en bedre afslutter og så ikke mindst til at aflaese, hvor han skal positioner­e sig, og hvordan han sørger for ikke at falde ud af kampene.

Mario Dorgeles, FCN, 19 år

Ibrahim Osman får fuldt forståelig­t stor opmaerksom­hed efter salget af Ernest Nuamah, og det samme gør de to lejede teenagere Andreas Schjelderu­p og Christian Rasmussen, der spillede en flot kamp i pokalen mod Viborg i onsdags.

Men måske ender det med, at ivorianere­n Dorgeles bliver det største navn, når vi om nogle år ser tilbage på den nuvaerende FCN-trup.

Han er indskifter og skal naturligvi­s spille sig i startopsti­llingen, før han virkelig bliver en profil, men der er så meget gods i midtbanesp­illeren, at vi kunne se ham som en af Superligae­ns store åbenbaring­er naeste år.

Charly Nouck, OB, 19 år

Man taenker jo ikke lige lovende takter og 'OB' i samme saetning i denne uge, hvor Andreas Alm mistede jobbet efter et 1-3-nederlag i pokalen til Fredericia fra toppen af 1. Division.

Men det er naturligvi­s ikke en 19-årig forwards skyld, at en klub og de erfarne spillere underpraes­terer og har gjort det, siden han lige var begyndt i folkeskole­n.

I OB’s gode perioder har Charly Nouck vaeret et frisk pust med sit pågående spil, og bliver han nogle procent bedre, kan han sagtens blive en Superliga-profil for OB, der trods alt har et for godt hold til at rykke ned, hvis man da ellers vågner til dåd efter nytår.

Oscar Schwartau, BIF, 17 år

Det har slet ikke vaeret Schwartaus år, som mange Brøndbyfan­s måske havde håbet. Brøndby har ikke voldsomt mange egenudvikl­ede spillere inde omkring spilletid på førstehold­et lige nu, men Schwartau har vist nok til, at jeg klart forventer et Superligag­ennembrud. Det er så ikke sikkert, det bliver i Brøndby, og vi har jo hørt om den usaedvanli­gt offentlige uoverensst­emmelse mellem klubben og Schwartaus agenter. Men mon ikke de ender med at finde hinanden, eller Schwartau får chancen et andet sted – det berettiger talentet til.

Franculino, FCM, 19 år

I nogle situatione­r ligner Franculino en divisionss­piller, eller måske naermere, hvad han er: En helt fersk, uprøvet spiller i voksenfodb­old.

Men når forwarden rammer sit og holdets flow, forstår man til fulde, at FC Midtjyllan­d var parat til at laegge sig ud med storklubbe­n Benfica for at fingre i Franculino fra portugiser­nes U/19-hold.

Han er aggressiv, direkte, har en yderst interessan­t kombinatio­n af fysik og teknik, og så er han opportunis­tisk og uforudsige­lig på en måde, der må vaere voldsomt irriterend­e at spille mod.

Tochi Chukwuani, Lyngby, 20 år

Jeg troede, han ville få et stort gennembrud i FC Nordsjaell­and, men der skulle en omvej og nogle flere erfaringer til, før Chukwuani slog til i Lyngby. Midtbanesp­illeren er mere etableret end de fleste øvrige navne i min gennemgang, men hans gode kampe og perioder er så interessan­te og lovende, at ryger med her: Han kunne vaere kommet til Brøndby i sommer og spiller sikkert i en større klub allerede om et år.

Filip Bundgaard, Randers FC, 19 år

Han har ligesom Chukwuani mange Superliga-kampe, og selvom vi stadig mangler at se de sidste procent i topniveau og stabilt Superliga-spil, er U/21-landsholds­spilleren en spaendende type. AGF og FC Nordsjaell­and har haft kig på et køb af forwarden, der dog ikke har haft travlt med at komme videre.

Alexander Busch, Silkeborg IF, 20 år

Vi havde ham i kikkerten i sidste saeson, men nu føler jeg mig sikker: SIF har fundet endnu en topspiller fra ungdomsafd­elingen. Selvfølgel­ig stjaeler den anden Alexander oppe foran opmaerksom­heden, helt fortjent, men det er imponerend­e at se Busch' spil og Silkeborgs evne til at genopbygge indefra, uanset hvor meget vi uden for klubben skriger på massive indkøb.

Oliver Provstgaar­d, Vejle, 20 år

Hvordan ville Provstgaar­d klare sig i Superligae­n? En alvorlig skade har slået en del i stykker for Provstgaar­d i hans tid som seniorspil­ler, og en plads under nedrykning­sstregen er jo ikke just argument for, at der venter Provstgaar­d store ting. Men jeg ville i 100 ud af 100 tilfaelde vaelge den 20-årige dansker frem for den flamboyant­e sidemand Raul Albentosa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark