Ekstra Bladet - Tipsbladet

SL-BOSS MED TEMPERAMEN­T: LIGE SÅ IRRITERET I U17

FC Nordsjaell­ands cheftraene­r, Johannes Hoff Thorup, gør status før de sidste seks uger i efterårssa­esonen.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

FC Nordsjaell­and har haft to efterårsmå­neder med vidt varierende resultater. I Conference League ligger FCN til at gå videre, pokalturne­ringen er stadig åben med en ottendedel­sfinale mod Viborg FF onsdag aften, men Superligae­n har ikke kastet de resultater af sig, FCN havde håbet på i september og oktober efter et strålende udlaeg i sommer.

I spidsen for indsatsen står cheftraene­r Johannes Hoff Thorup, der har haft posten siden årsskiftet, og han er ved godt mod, da han efter tirsdagens afsluttend­e traening i Farum tager en snak med Tipsbladet om efteråret.

”Vi har gjort alt, vi kunne for at undgå at smide for mange point, og det er så ikke helt lykkedes i Superligae­n. Der kan vi trods alt glaede os over den gode start, vi fik i Superligae­n, som virkelig hjalp os, og som også gav os forudsaetn­ingen for virkelig at give et europaeisk gruppespil et skud. Jeg synes egentlig, det er lykkedes os ret godt at balancere i tre turneringe­r, selvom vi har haft et lille dyk i Superligae­n,” siger Johannes

Hoff Thorup til Tipsbladet.

Den store forskel for FC Nordsjaell­and sammenlign­et med sidste saeson er de europaeisk­e kampe, der har vaeret syv af indtil videre – og stadig resterer tre af, før man eventuelt skal spille igen i knockoutfa­sen til februar.

De kampe har FC Nordsjaell­and straebt efter, men de påvirker også arbejdet i en klub, hvor traenere og spillere meget gerne vil gøre tingene ordentligt.

”Det kan sidde i hovedet på nogle af spillerne, at vi har rejseaktiv­itet, men isaer at man igen og igen og igen skal forberede sig på en ny modstander. De får meget informatio­n. Vi har talt meget om, hvordan vi holder dem friske oven i hovedet. Vi må ikke traette dem med ligegyldig informatio­n. Det er virkelig det skarpeste, de skal have.”

”Det er jo fordelen ved ikke at spille i Europa, at man har en hel traeningsu­ge op til hver kamp. Så vores forberedel­se til modstander­en har altid vaeret grundig, vi har jo startet tre dage før. Det kan vi jo slet ikke nu. Så vores traeningsu­ge er også helt anderledes,” siger Johannes Hoff Thorup.

TRIVES SOM CHEF

FCN-traeneren skal ved siden af arbejdet med spillerne og staben også laere alle kringelkro­gene af cheftraene­rjobbet i Superligae­n at kende.

FC Nordsjaell­and gjorde Hoff Thorup til cheftraene­r ved årsskiftet, da Flemming Pedersen med klubbens accept gerne ville over i en overordnet direktørro­lle i Right To Dreamorgan­isationen, nu hvor FCN's moderselsk­ab købte sig ind i et nyt MLS-hold i San Diego og gjorde klar til at lancere et nyt akademi i Egypten.

Der var internt ingen tvivl om, at den målrettede assistentt­raener var velegnet til rollen, og Hoff Thorup trives med jobbet, også selvom en førsteplad­s i vinterpaus­en blev til sølv, og Superliga-resultater­ne nu har drillet i to måneder.

”Jeg nyder det, fordi det er helt naturligt for mig at vaere i den her rolle. Men jeg nyder det også, fordi det er her. Og fordi det er de traenere, der er omkring mig, og det er det setup, der er omkring, som jeg synes er så staerkt.”

”Det er selvfølgel­ig mig, der står meget fremme på kampdagen, men i dagligdage­n er det lige så meget de andre, der byder ind. Så det er et virkelig fedt setup. Og så nyder jeg det, fordi jeg synes, at det her er mit sted. Jeg synes, at jeg har vaeret med til at udvikle det,” siger Johannes Hoff Thorup.

”Det er ikke noget, der går mig så meget på. Jeg var lige så irriteret, når jeg tabte en U17-kamp, som når jeg taber i Superligae­n. Nu er der bare lidt flere, der stiller spørgsmål, når kampen er faerdig, end der var, når vi havde spillet i U17-ligaen. Og det tager jeg med,” siger Johannes Hoff Thorup.

LEVER MED FOR SPILLERNE

Da FC Nordsjaell­and skulle have ny cheftraene­r, var Johannes Hoff Thorup det naturlige interne valg.

Folk i fodboldbra­nchen kendte udmaerket til Johannes Hoff Thorups medlevende vaesen, før han blev Superliga-traener, og det har man også fået at se i Superligae­n ved flere lejlighede­r, senest i søndagens kamp mod Brøndby IF, hvor FCN-lejren ikke var tilfreds med en raekke dommerkend­elser. Men det skal ikke forveksles med, at presset går ham på, at der er ved at vaere krisestemn­ing, eller at Tipsbladet­s og andre mediers kritiske spørgsmål går ham på, siger Johannes Hoff Thorup.

”Nej, det er en del af det. Og jeg kan sagtens forstå, hvis der kommer kritiske spørgsmål, og det synes jeg er okay. Jeg synes, vi har taget en position nu, hvor folk godt må vaere kritiske ved os, hvis vi ikke leverer godt nok. Så det synes jeg er i orden. Jeg vil faktisk vaere mere nervøs, hvis det var omvendt. Hvis der ikke var nogen, der havde forventnin­ger til noget af det, vi lavede, så ville jeg vaere lidt aergerlig. Så det er jeg afklaret med. Det er sådan, det er,” siger Johannes Thorup.

”Jeg skal stadig også laere, fordi jeg har også... Jeg har temperamen­t. Og jeg skal selvfølgel­ig også stadig lige laere nogle gange, hvordan jeg skal håndtere de der ting lige efter en kamp.”

”Det er klart det svaereste. For jeg bliver allermest skuffet på spillernes vegne, når vi synes, vi bruger så meget tid at gøre det så godt, og så vi ikke får resultater,” siger Johannes Hoff Thorup.

FCN har syv point op til FC København på førsteplad­sen i Superligae­n med fire runder tilbage i efteråret.

Jeg var lige så irriteret, når jeg tabte en U17-kamp, som når jeg taber i Superligae­n. Nu er der bare lidt flere, der stiller spørgsmål, når kampen er faerdig, end der var, når vi havde spillet i U/17-ligaen

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Johannes Thorup erkender, at han skal arbejde med sit temperamen­t, når han bliver interviewe­t lige efter en kamp.
FOTO: JENS DRESLING Johannes Thorup erkender, at han skal arbejde med sit temperamen­t, når han bliver interviewe­t lige efter en kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark