Ekstra Bladet - Tipsbladet

Støt fremgang

Scenarie 1:

-

Spillerbud­get i 2025/26: 275-325 millioner kroner

Da Jacob Neestrup for lidt over et år siden blev cheftraene­r for FC København, endte københavne­rne med tre point i gruppespil­let for tre uafgjorte på hjemmebane.

Men man blev spillet ud af banen på udebane, og selv om det er Superliga-rivalen FC Midtjyllan­d, der i Danmark er blevet berømt for at se på Expected Goals, skaevede man i FC København også til, at man på den konto havde en Expected-målscore på 4,8-11,2 i gruppespil­let og i virkelighe­dens verden inde på banen endte med en målscore på 1-12.

Før den kommende uges kamp mod Manchester United hedder samme statistik for gruppespil­let 3,4-3,6, og endnu vigtigere for københavne­rne er fornemmels­en, at man i alle tre kampe burde have haft point eller vundet.

Det kan FC København sagtens bygge oven på. Københavne­rne skruede markant op for deres spillerbud­get fra 2021, fordi man ville saette sig på Superligae­n, men også fordi man ville tilbage i Champions League og spille i gruppespil­let.

For ude i fremtiden anede københavne­rne den store forandring, der kommer i Champions League fra naeste år, hvor turneringe­n ligesom Europa League går over til et ligaspil med 36 hold, der spiller otte runder mod otte forskellig­e hold.

Nu er pengene, i omegnen af 700 millioner kroner, kommet i kassen på to gruppespil i traek, og når det så oven i købet bliver lettere for et FC København-hold med DM-kronen på hovedet at kvalificer­e sig til Champions League fra naeste sommer, kan man sagtens skrue yderligere op for spillerkøb­ene og give ungdomsafd­elingen nogle ekstra millioner kroner årligt.

I det her scenarie vil FC Midtjyllan­d, FC Nordsjaell­and og Brøndby IF vinde et mesterskab af og til, hvis de skruer et godt hold sammen, isaer førstnaevn­te med deres nye staerke hovedaktio­naer Anders Holch Povlsen. FCN kan også, hvis ejerne i Mansour Group skruer yderligere op, og det udvidede samarbejde med klubber i USA og Egypten baerer frugt.

I denne model kan FC København sagtens holde til finansielt at komme i Europa League flere år i traek og til at glippe et par mesterskab­er, men man bør de fleste saesoner have det staerkeste hold i Superligae­n og vaer klar favorit.

 ?? RASMUSSEN FOTO: MADS CLAUS ?? Neestrups hold er decideret uheldige med kun at stå med ét point i CLgruppe A.
RASMUSSEN FOTO: MADS CLAUS Neestrups hold er decideret uheldige med kun at stå med ét point i CLgruppe A.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark