Ekstra Bladet - Tipsbladet

Flyt jer, Ajax!

Scenarie 2:

-

Spillerbud­get i 2025/26: 400-600 millioner kroner

Den nye Champions League-model og FCK's mulighed for at kvalificer­e sig til ligaspille­t og alle dets ekstra millioner må vaere fristende en voldsom fristelse internt i FC København.

I Tipsbladet og en raekke andre medier har kommentato­rer og tidligere topspiller­e argumenter­et for, at FC København gør som Club Brugge, Red Bull Salzburg eller Ajax og straekker sig helt derop, hvor spillerne koster 80-100 millioner kroner i transfer, samtidig med at de med deres 18-19-20 år er så attraktive, at de kan saelges til to-tre-fire gange penge efter et par saesoner.

I de seneste år er transferma­rkedet i Danmark, Europa og globalt eksplodere­t voldsomt i størrelse, og når Superligae­n i sommer kunne saette salgsrekor­d på utrolige 880 millioner kroner, var det blandt andet takket vaere den eksponerin­g, spillere fra FC København og FC Midtjyllan­d har fået i de europaeisk­e gruppespil.

Det kan sagtens vaere, den udvikling fortsaette­r, og at FCK's ledelse og bestyrelse kan se for sig, at man begynder at saelge spillerne i samme prisklasse som Ernest Nuamah, der røg fra FC Nordsjaell­and til Lyon for over 200 millioner kroner i august.

Her kan Champions League også hjaelpe FCK – det er selvforsta­erkende i rekrutteri­ngen af nye spillere at pege på, at man igen og igen kommer i den store turnering.

Hvis man skruer op og naermer sig budgettern­e i de klubber, der er klart foran FCK i hierarkiet i dag, kan man i teorien både følge bedre med i det nye CL-ligaspil men også saette sig hårdt på Superligae­n.

Kroatiske, østrigske og skotske tilstande kan vaere svaere at nå, og er måske heller ikke så attraktive, men hvis FCK brugte op mod en halv milliard kroner i spillerbud­gettet, ville det vaere underligt, hvis man ikke i hvert fald vandt ni ud af ti mesterskab­er.

Modellen er dog også yderst risikabel.

Glipper man et mesterskab eller Champions League, er årsregnska­bet et rygende krater, bare spørg i Ajax i denne saeson. Man kan vaere tvunget til et rent brandudsal­g til nedsatte priser, der skader i flere år fremover.

Og så er det også et meget åbent spørgsmål uden noget sikkert svar, om FCK overhovede­t kan bruge så mange penge. Kan man lokke en fantastisk 19årig brasiliane­r til Danmarks kulde, hvis man lige nøjagtig tilbyder nok i løn, og stadig er efter de staerke klubber i Top 5-ligaerne på den front?

Gider de virkelig staerke voksne spillere, der lige så godt kunne vaere i Premier League eller La Liga, vaelge FCK med alle de Superliga-kampe og pokalopgør, der følger med?

FCK risikerer at have flere penge, end man egentlig kan bruge fornuftigt, for de samme spillere bliver jo ikke 100 procent bedre af at få dobbelt så meget i løn, som de ville få i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark