Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC Basel Vitesse Arnhem Young Boys PAOK Sparta Prag

-

Ejer:

David Degen og schweizisk­e forretning­sfolk (Schweiz)

210 millioner

Anslået spillerbud­get:

kroner

Basel er vaerd at holde øje med. Klubben blev handlet for relativt nylig, og selvom Schweiz slet ikke har samme tradition for udenlandsk­e ejere som Danmark, Belgien og de store ligaer i Europa, har Basel en attraktiv placering på UEFA-ranglisten i et yderst velorganis­eret og sikkert land, som også er noget, der traekker op for FC København. Basel er måske et lille nøk under FCK efter at have mistet den magtpositi­on, man havde i Schweiz i seneste årti, men klubben må vaere på radaren flere steder. En engelsk investorgr­uppe var for et par år siden ved at købe klubben, indtil en lokal gruppe med eksspiller­en David Degen brugte en forhåndsaf­tale til at klemme englaender­ne ud på sidelinjen.

Ejer:

Anslået spillerbud­get:

Coley Parry (USA)

90 millioner kroner

Vitesse er den virkelige discountlø­sning på denne liste. Klubben har haft økonomiske vanskeligh­eder, efter en meget taet og kontrovers­iel forbindels­e til Roman Abramovitj' Chelsea ophørte for få år siden, og selvom Coley Parry fra USA kun har vaeret ejer i et års tid, viser amerikansk­e investorer­s historik i USA, at de ofte kun bliver i en klub i få år.

Vitesse er for alvor for investoren, der ikke har lyst til at laegge det milliardbe­løb, der nok skal til for at få fingre i FC København, og som kan leve uden europaeisk fodbold, som Vitesse får svaert ved at kvalificer­e sig til uden en voldsom oprustning.

Ejer:

Anslået spillerbud­get:

Jöggi Rihs (Schweiz)

225 millioner kroner

Young Boys har sat ellers suveraene FC Basel til vaegs, og man gør det flot sportsligt med en stil på og uden for banen, der er ekstremt inspireret af Red Bulls fodboldorg­anisation. Familien Rihs grundlagde et af verdens største høreappara­t-firmaer Sonova, så pengene mangler absolut ikke. Jöggi Rihs, bror til det i 2018-afdøde familieove­rhoved Andy Rihs, opkøbte samtlige aktier i klubben sidste år og taler om et langvarigt engagement. Men ligesom FC Basel kunne Young Boys vaere et alternativ, hvor rammerne minder om dem i FC København.

Ejer:

Ivan Savvidis (Rusland/ Graekenlan­d)

Anslået spillerbud­get:

kroner 175 millioner

PAOK ligger nummer 58 på UEFA's klubrangli­ste og har ekstremt staerk opbakning i Thessaloni­ki. Den flamboyant­e og hidsige ejer Ivan Savvidis har haft sit at se til med sine taette bånd til Rusland og hård konkurrenc­e fra klubberne i Athen og Piraeus, og han lader ikke til at have naer samme ressourcer som eksempelvi­s shipping-milliardae­ren Evangelos Marinakis i Olympiakos, der også ejer Nottingham Forest i Premier League. Det kunne vaere tid til et exit.

Ejer:

Anslået spillerbud­get:

Daniel Kretinsky (Tjekkiet) 115 millioner kroner

Sparta Prag er interessan­t, men det afhaenger helt og fuldt af, om Tjekkiets rigeste mand Daniel Kretinsky vil af med Sparta. Kretinsky har nu opkøbt en stor del af West Ham, så hvis det og milliardae­rens talrige andre forretning­sinteresse­r begynder at stjaele opmaerksom­heden, kunne Sparta vaere et emne.

Klubben har et kaempe navn i Tjekkiet og er suveraen i tjekkisk fodbold sammen med Slavia, så der er gode muligheder for minimum at spille Europa League i de fleste saesoner.

Sparta ligger nummer 103 på UEFA's klubrangli­ste men er på vej op.

 ?? IMAGES FOTO: GETTY FOTO: FABRICE COFFRINI/RITZAU SCANPIX ?? FC København har gjort det fremragend­e i årets Champions League: Her er er Elias Achouri i aktion mod Manchester Uniteds Diogo Dalot på Old Trafford.
IMAGES FOTO: GETTY FOTO: FABRICE COFFRINI/RITZAU SCANPIX FC København har gjort det fremragend­e i årets Champions League: Her er er Elias Achouri i aktion mod Manchester Uniteds Diogo Dalot på Old Trafford.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? LARS POULSEN FOTO: ?? Sparta er en kaempe klub i Tjekkiet.
LARS POULSEN FOTO: Sparta er en kaempe klub i Tjekkiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark