Ekstra Bladet - Tipsbladet

Svaert at saelge tv-pakker: Festen er snart ovre

-

IFrankrig har ligaen trukket udbuddet af tv-rettighede­rne tilbage. I Italien er vaerdien på Serie A-rettighede­r faldet, og UEFA slås med bare at komme i naerheden af de fem milliarder euro, man lovede for Champions League i perioden 2024 til 2027. Englaender­ne knokler for at holde fast i deres evige, vilde stigninger, og her til lands er det ikke bare at sende et dokument til Viaplay med et passende, større beløb end sidst, for at flere årtiers samarbejde i Skandinavi­en fortsaette­r.

Det lader til, at tv-festen i denne omgang er ved at vaere ovre.

Da Tipsbladet fra 2022 og frem til praesentat­ionen i august daekkede Superliga-medieaftal­en, blev det flere gange understreg­et fra de store klubbers side, at man jo bare kunne vente, hvis tilbuddene ikke var interessan­te nok. Den slags positioner­ing er normalt. TV-selskabern­e siger op til hver forhandlin­g, at smertegrae­nsen ikke bare er nået men overskrede­t, mens nogle klubber håbede på i hvert fald 20 procent i prisstigni­ng, som det ikke blev til. Noget virker anderledes denne gang.

At Serie A og Ligue 1 ikke kan få de penge, de vil for deres rettighede­r, er helt usaedvanli­gt, og det samme gaelder Champions League-forhandlin­gerne, der går mere traegt end på noget tidspunkt siden finanskris­en.

Men hvad med Amazon, Facebook og de andre techgigant­er?

Vi har talt om dem i et årti, og både Facebook og Twitter har købt og vist topfodbold, mens Amazon er inde eksempelvi­s på det britiske marked og skal vise 20 Champions League-kampe per saeson fra naeste efterår.

Tech-giganterne, der lige nu sluger flere og flere annonceind­taegter fra de traditione­lle medier selv i et lille land som Danmark, kan stadig komme.

Men der begynder at vaere tvivl om, hvorvidt det overhovede­t sker. Kommer de i 2027? I 2030? Har de overhovede­t råd, nu hvor der også er nedskaerin­ger selv i de selskaber?

Mediemarke­det udvikler sig voldsomt hurtigt, og det kan se helt anderledes ud bare om to-tre år.

Men der breder sig en fornemmels­e af, at tiden med store stigninger de seneste 10 år i hvert fald på den korte bane er ovre.

Superliga-klubberne, og ikke mindst dem, der forhandled­e aftalen, var kisteglade for at få noget, der ligner 7-8 procent i stigning for 2024 til 2030 sammenlign­et med den nuvaerende periode fra 2021 til 2024.

Det lader til, at tv-festen i denne omgang er ved at vaere ovre

DET HOLDT HÅRDT og var bøvlet, og man var ikke at på at tage chancen og saelge til en ren streamingt­jeneste eller en investerin­gsfond.

Personligt har jeg svaert ved at se problemet i, at det ikke skal vaere så meget dyrere for almindelig­e mennesker at se fodbold.

Men det bliver voldsomt interessan­t at følge.

Alle de amerikansk­e investorer, der er gået ind i klubber og har købt eksempelvi­s Brøndby IF og senest AC Horsens, gør det blandt andet med en ide om, at medieindta­egterne kommer til at stige vildt og naerme sig amerikansk­e niveauer.

Hvis det ikke sker, kan både interessen for at købe sig ind i danske og europaeisk­e klubber og transferma­rkedet kølne, om ikke andet så for en overgang. Og det er ved naermere eftertanke måske ikke så slemt endda.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark