Ekstra Bladet - Tipsbladet

VAERSGO: HER ER MIT DERBY-DREAMTEAM

-

DET VAR SATME et brag, der gav genlyd i hele fodbold-Europa - og jeg har da også dårligt fået armene ned efter FCK’s 4-3-sejr over Manchester United i Theatre of Nightmares, som FCKfansene omdøbte Parken i deres tifo.

Det kan godt vaere, at det engelske storhold er langt fra fordums styrke, men det skal ikke tage et gram fra FCK’s afsindige praestatio­n. Det var vildere end 2006 og vel nok den mest vanvittige afslutning på en Champions League-kamp i Parken nogensinde.

Samtidig den perfekte opvarmning for FCK til derbyet på søndag.

DER BLEV VI forkaelet sidste gang - og mine forventnin­ger er mindst lige så store denne gang.

Sidste gang vandt FCK 3-2 i en forrygende fodboldkam­p på Brøndby Stadion, hvor hjemmehold­et førte 1-0 ved pausen - og nu venter så anden omgang.

Denne gang i Parken.

ET HISTORISK OPGØR. Det er nemlig første gang i Superligae­ns historie, at de to klubber har kunne skifte plads som nr. et og to i stillingen i to kampe i traek i samme saeson.

Det giver naturligvi­s et ekstra krydderi til den ubetingede største klubkamp i dansk fodbold.

Nu har der vaeret lidt debat i løbet af ugen om stemningen i Parken kontra Old Trafford, hvor Jacob Neestrup gav den gas ved at kalde det ‘100 gange mere intenst i Parken’. Skarpt skåret, men kampen i onsdags mod Manchester United beviste da i den grad hans pointe.

Jeg har også vaeret på min del af stadioner rundt omkring i Europa, og ja, der er da kanonstemn­ing i Premier League.

Alligevel vil jeg ikke tøve med at udnaevne den danske derby-stemning til noget af det bedste, jeg har oplevet. Det er to fangrupper­inger, der på stemningss­iden hører til i toppen af Europa!

Tifoerne, sangene, opfindsomh­eden. Det spiller bare.

JESPER SØRENSEN har mødt FCK tre gange med Brøndby, vundet en enkelt kamp i Parken, men tabt to på Brøndby Stadion. Dog havde Sørensens tropper godt fat i FCK i begge nederlag, så han er egentlig kommet haederligt ud af de opgør,

Jacob Neestrups statistik er selvfølgel­ig bedre. Dog er der den lille krølle på historien, at han aldrig har besejret Brøndby i Parken. Kampene er faldet ud på den måde, at han kun har mødt Brøndby en enkelt gang i Parken - og den endte altså med et nederlag.

Så har han til gengaeld to sejre og en uafgjort i fjendeland.

HVAD BLIVER AFGØRENDE? Ja, det kan man heldigvis aldrig forudse i et derby, men jeg ved, at det er to hold, der begge vil ha’ kuglen, så vi skal nok få et kongeopgør med fight om hver eneste bold.

Men skal jeg stikke et par gode råd ud, så kommer de her:

FCK: Mourinho udmanøvrer­ede engang Liverpool, da han var Chelsea-traener ved at tage Liverpools mest brugte aflevering ud af spil. Den gik fra Xabi Alonso til Steven Gerard.

Nu kan det vaere, at Neestrup kun bekymrer sig om sine egne spillere - og så kan han jo bare springe dette afsnit over ellers kommer der hér et godt råd: Gør som Mourinho og stop den vigtige forsynings­linje, der i Brøndby er den dybe aflevering fra Daniel Wass til Nicolai Vallys. Den skaber ofte problemer for modstander­ne.

Brøndby: Få sat pres på den bagkaede, der efter FCK-standarder giver mange chancer vaek. Det så vi med al tydelig i første halvleg mod Manchester United, hvor det i alt for mange tilfaelde sejlede for Denis Vavro.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark