Ekstra Bladet - Tipsbladet

Traeneren: Marcondes var den første

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Hvad siger man som cheftraene­r til at få en spiller som Marcus Ingvartsen? Først og fremmest klapper man i haenderne over at få en spiller, der scorer 11 mål i de første tre måneders tid i klubben. Men for Johannes Hoff Thorup stikker aftalen med Marcus Ingvartsen dybere end de i øvrigt tiltraengt­e og vigtige praestatio­ner på banen.

”Marcondes var den første, vi forsøgte det med i januar. Han kan noget af det samme og har ligesom Marcus erfaring fra højeste niveau. Vi vil gerne ligge i toppen saeson efter saeson, kaempe om de europaeisk­e pladser og selv spille gruppespil. Der er vi kommet langt med et ungt hold, og så er vi nået frem til, at vi nok skal have en lille håndfuld aeldre spillere, der har prøvet noget mere og har vist deres kvaliteter på højt niveau,” siger Johannes Hoff Thorup.

”Vi havde muligheden for at få en spiller af topkvalite­t ind. Og den mulighed forfulgte vi alt, vi kunne. På den korte tid, han har vaeret her, har han vist niveauet i Superligae­n og i de europaeisk­e kampe, hvor han scorede nogle afgørende mål for os. Mål, der var afgørende for, at vi i starten af saesonen kom godt fra land og virkelig kunne give Europa et skud. Der var Marcus vital for os i flere kampe.”

”Så vi kan saette flueben ved det med, at han er en kvalitetss­piller. Det naeste element er den ro og erfaring, han giver os. Vi spiller flere og flere kampe, og der nyder vi enormt godt af at have nogle spillere som Marcus, der har prøvet det før. Der giver han meget til gruppen,” siger Johannes Hoff Thorup.

Marcus Ingvartsen er ikke typen, der lever og ånder for at skaelde ud, og det er heller ikke, hvad FCN efterspørg­er. Men der bliver taget hånd om de unge angribere.

”Og så er der det med at give videre til den unge generation, der er saerdeles vigtigt, når vi henter aeldre spillere ind. Der har Marcus taget fat i de andre angribere,” siger FCN-traeneren.

”Da vi var i Beograd, styrketrae­nede Marcus som altid på kampdagen. Nogle bestemte, lette øvelser, der hjaelper ham. Og der stod vores unge angriber Conrad Harder ved siden af og lavede de samme øvelser og spurgte ind til Marcus’ kampdagsru­tiner. Conrad sugede det til sig. Det er sådan noget, vi gerne vil. Der får de unge en guide til, hvordan man er profession­el fodboldspi­ller på højt niveau.”

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Johannes Hoff Thorup (lille foto) glaeder sig over at kunne hive spillere ind med erfaring fra højere hylder end Superligae­n. Den første var Emiliano Marcondes.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Johannes Hoff Thorup (lille foto) glaeder sig over at kunne hive spillere ind med erfaring fra højere hylder end Superligae­n. Den første var Emiliano Marcondes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark