Ekstra Bladet - Tipsbladet

NOGLE TING BLIVER FLØJTET OFTERE I SUPERLIGAE­N

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Marcus Ingvartsen har spillet 114 kampe i Bundesliga­en for Union Berlin og Mainz 05. Det var ikke planen for angriberen at vende hjem til Danmark, og skiftet til FC Nordsjaell­and handler ikke om, at han var blevet traet af hverken udlandet eller at spille i Tysklands bedste raekke.

”Fodboldkul­turen i Tyskland er vanvittigt god. Der er rigtig mange fans på stadion, der er rigtig vild stemning op til kampene omkring stadion og alle de her ting. Så selvfølgel­ig er det på et helt andet niveau, som jeg jo nød rigtig meget, da jeg var der. Det var helt sikkert ikke for at komme vaek fra det, at jeg valgte at skifte i sommer,” siger Marcus Ingvartsen med et grin.

Angriberen­s fysiske tilgang til duellerne i Superligae­n bliver bemaerket og giver FC Nordsjaell­and en ekstra dimension, der ikke altid har vaeret til stede.

I tempo og spillernes fysiske styrke kan Superligae­n ikke matche den bedste tyske raekke, men selvom Marcus Ingvartsen af og til har undret sig over, når der bliver fløjtet for frispark mod ham, føler han sig ikke haemmet af dommerlinj­en efter fire saesoner i Tyskland.

”Bundesliga­en er selvfølgel­ig meget fysisk, og med de her omstilling­er, så bliver der også mange dueller i høj fart. Det er en vigtig del af den måde, vi spillede på i Mainz, hvor der var mange meget direkte aflevering­er, hvor det så handlede om at erobre andenbolde­n og så spille derfra. Der er oftest større frihed både for mig som angriber men da ikke mindst for forsvarssp­illeren til at positioner­e sig og kaempe om pladsen, før bolden kommer, end der typisk er her i Danmark. Der bliver tilladt lidt mere i Bundesliga­en,” siger Marcus Ingvartsen.

”Der er nok nogle ting, der bliver fløjtet oftere her i Danmark. Men jeg synes generelt, at vi har fin mulighed for at gå til den. Der bliver slået mere ned på de små dueller, hvor bolden ikke er der, men generelt synes jeg, vi får lov til at spille. Vi må gøre meget på dødboldene. Så jeg synes ikke, der er noget i linjen, der tager intensitet­en ud af kampene.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark