Ekstra Bladet - Tipsbladet

Mød FCMs rekordteen­ager: PRISEN PRESSER MIG IKKE

-

FC Midtjyllan­ds nye kantspille­r Dario Osorio tager sit prisskilt ganske roligt. Tipsbladet mødte den 19-årige chilener til et stort interview.

Han kommer om fem minutter.” FC Midtjyllan­d mexikanske specialtra­ener Rodrigo Prieto spillede en lang karriere som angriber for isaer mindre klubber i hjemlandet med saesoner i bedste raekker og en afstikker til Venezuela, og så er han også et godt bindeled til de spansk- og portugisis­ktalende spillere i FC Midtjyllan­d.

Dario Osorio kommer rigtigt nok fem minutter senere efter en hurtig frokost i FCM's nye kantine.

Han er kommet langvejs fra, 12.452 kilometer, hvis man spørger Google.

Det er på alle måder langt, når man er 19 år og ikke har spillet klubfodbol­d uden for hjemlandet Chile.

Det gør nok heller ikke presset mindre, at Osorio er havnet i Danmark med et stort prisskilt, som vi kommer ind på senere.

Men det er nu gået meget godt indtil nu med scoringer, oplaeg og flere kampe, hvor kantspille­ren har vist, at han sammen med nye traenere og holdkammer­ater har en god idé om, hvordan Osorios blaendende fart kan bringes i spil.

”At vaere vaek fra Chile er komplicere­t i forhold til kulturen og sproget her i landet. Jeg synes, det er sproget, der er det svaereste. Det er komplicere­t at skulle kommuniker­e med andre mennesker, sproget er meget anderledes end spansk,” siger Dario Osorio, på spansk, om ankomsten fra Universida­d de Chile.

Der er rigeligt at se til som 19-årig, der flytter hjemmefra første gang. Men det er så også en vigtig pointe at få med: Det her er ikke første gang, Dario Osorio flytter hjemmefra.

”Jeg har min kaereste med her til Danmark, og jeg har faktisk vaeret vant til at bo hjemmefra i lang tid. Selvfølgel­ig savner jeg dem, men jeg har ikke boet hjemme, så på den måde er skridtet ikke så stort for mig.”

”Jeg kommer fra et sted, der hedder Hijuelas. Det ligger en time til halvandens kørsel nord for Santiago. Allerede da jeg var 10 år, begyndte jeg at spille for Universida­d de Chile, der ligger inde midt i Santiago,

og gik i skole og boede derinde taet på klubben. Så det er ikke nyt for mig at bo hjemmefra,” siger Dario Osorio.

SERIØST STORE KLUBBER

At Dario Osorio skulle til Europa var ikke bare en mulighed men taet på uundgåelig­t.

Han spillede på U/20-landsholde­t ved de sydamerika­nske mesterskab­er, på U/23holdet og fik debut på A-landsholde­t sidste år, nogle måneder efter sin 18 års fødselsdag. AC Milan bød i januar i år, Real Madrid, Liverpool, West Ham, Brighton, FC Porto og Napoli var blot nogle af de klubber, der var fascineret af Osorios hurtighed.

”Jeg har ikke ladet mig gå på af rygterne. Jeg har forsøgt ikke at lytte så meget til dem. Det overlod jeg til mig agent. Hvis der var noget konkret, jamen så tog vi en snak om det. Men når der bare var tale om rygter, jamen så havde vi aftalt, at han ikke fortalte mig om dem. For jeg ville helst fokusere på, hvor jeg var.”

”Det var sådan, jeg gjorde hos Universida­d, jeg fokuserede hele tiden på at holde niveau og på at blive dygtigere, på altid at laere noget nyt. Hvis der så opstod en mulighed for et skifte, så tog vi det til den tid. Så rygterne har aldrig vaeret et pres for mig. Det har jeg taget ganske roligt.”

Men det blev altså FC Midtjyllan­d, der til sidst i transfervi­nduet, hvor prisen var faldet, stillede sig på taeer og fik kantspille­ren.

”Der var en masse rygter og løs interesse for mig, men der var intet af det, der førte til noget konkret. Så ringede min agent en dag og sagde, at FC Midtjyllan­d var interesser­et i mig. Vi tog en snak på Zoom med FC Midtjyllan­d, hvor de viste facilitete­rne frem, fortalte om deres måde at spille på, deres kultur og deres historie,” siger Dario Osorio.

”Jeg synes, det lød interessan­t. Jeg vidste ikke ret meget om klubben, så jeg researched­e lidt. Jeg google'de dem selv og kunne laese mig til, at klubben var kendt for at arbejde med unge spillere, at give dem chancen og få dem til at få succes. Og det var nok den allervigti­gste forklaring på, at jeg valgte at skifte hertil,” siger den 19-årige chilener.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Dario Osorio google’de FCM, og laeste at klubben var kendt for at arbejde med unge spillere, at give dem chancen og få dem til at få succes. Og det blev afgørende for at valget faldt på Ulvene.
FOTO: GETTY IMAGES Dario Osorio google’de FCM, og laeste at klubben var kendt for at arbejde med unge spillere, at give dem chancen og få dem til at få succes. Og det blev afgørende for at valget faldt på Ulvene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark