Ekstra Bladet - Tipsbladet

Dario Osorio om

-

I Chile spillede den venstreben­ede kantspille­r ofte til venstre, og i FC Midtjyllan­d er han placeret til højre, hvor han kan traekke ind i banen og komme til afslutning­er efter samme princip som Aral Simsir på den anden kant.

Pladsen er langt fra Dario Osorios fast endnu, men man får tanken, at der er noget kortere vej til spilletide­n, end der havde vaeret i Premier League eller hos forrige saesons italienske mestre AC Milan.

”Det er ikke sådan, at jeg valgte FC Midtjyllan­d, fordi jeg forestille­de mig, at det ville blive let at komme på holdet. Men jeg havde en idé om, at tilvaennin­gen her ville blive lettere [end andre steder]. Det er et ungt hold og en klub, der gør meget for at få nye spillere til at føle sig velkomne og hjemme, og som har erfaring med at arbejde med unge spillere og at engagere sig i dem som projekter.”

DYRESTE SPILLER I FCM'S HISTORIE

Da Dario Osorio kom til Ikast kort før deadline, hed det sig i Sydamerika, at prisen var lige omkring 30 millioner kroner.

Men det viste sig ikke at vaere tilfaeldet, da Universida­d indberette­de transferbe­løbet til de chilenske fodboldmyn­digheder.

Her var beløbet derimod svarende til 39 millioner kroner, og så er der altså tale om FC Midtjyllan­ds dyreste køb, hvis vi fraregner den meget specielle Anders Dreyer-retur fra Rubin Kazan efter Ruslands krigserkla­ering mod Ukraine i 2022, og samtidig en af de dyreste transfers i Superliga-historien.

Til den pris skal der naturligvi­s spilles endog rigtig god fodbold, men det er ikke noget, der umiddelbar­t bekymrer den 19årige sydamerika­ner.

”Jeg vil skabe et navn for mig selv. Jeg vil hente anerkendel­se ved at opnå store ting, og for altid at vaere der for mit hold. Og så vil jeg allerhelst gerne slå mit navn fast hos fansene og i klubben. Jeg vil gerne vaere en spiller, fansene holder af, og som hjaelper klubben med at vinde titler,” siger Dario Osorio, der ikke selv var klar over, at han var FCM's dyreste spiller.

”Det er ikke noget, jeg taenker på som noget, der hverken motiverer mig eller laegger ekstra pres på mig. AErlig talt, så vidste jeg det ikke en gang, du er den første, der fortaeller mig det. Men altså, nej, det er ikke noget, der presser mig eller motiverer mig i sig selv. Motivation handler om så meget andet og mere end, hvad man som fodboldspi­ller er handlet for. Og hvad jeg er handlet for, det har jeg jo alligevel ikke haft indflydels­e på. Så nej, det er slet ikke noget pres,” siger Dario Osorio.

AMBITIONER MED CHILE

Hjemme i Chile er Dario Osorio en af dem, man regner med i de kommende år.

Man troede, kantspille­ren skulle til en vaesentlig­t større klub end FC Midtjyllan­d, der ikke er nogen kendt størrelse for andre end kendere og insidere.

AC Milan eller en klub i Premier League havde vaeret lettere at forklare, men det skal nok komme, håber den nye FCM-spiller.

”Mit mål omkring landsholde­t er meget det samme, som jeg har her som ny spiller i FC Midtjyllan­d. Jeg vil skabe et navn for mig selv på landsholde­t. Jeg håber, vi kan kvalificer­e os til VM, og også at vi kan gøre det godt til Copa América. Det vil jeg meget gerne vaere med til. Det er en drøm at vaere blandt dem, der kan skabe glaede for fansene og det chilenske folk,” siger Dario Osorio.

Eks-landsholds­spilleren Arturo Vidal er blandt dem, der har undret sig og kritiseret skiftet, så der er noget at bevise i en hjemlig fodbolddeb­at, der til tider er mere voldsom, end hva vi oplever i Danmark.

”Min familie og mine venner er enormt glade på mine vegne. De ved, at det er et godt skridt i min karriere, og at jeg har gode muligheder for at fortsaette min udvikling.”

”Der er mange, der ikke kender FC Midtjyllan­d og ikke ved, hvordan klubben fungerer, og hvad den kan. Men jeg ved, at dem, der har sat sig ind i tingene i Chile, forstår årsagen til, at jeg valgte at skifte til FC Midtjyllan­d, siger Dario Osorio.

At spille med Alexis Sanchez

”Alexis Sánchez er et kaempe forbillede for mig, ligesom han er for mange unge chilenske fodboldspi­llere. Jeg har spillet lidt med ham på landsholde­t allerede, og jeg håber meget på at spille mere med ham i fremtiden. Det er fedt at få muligheden for at spille med ham, for mange er han jo den bedste spiller overhovede­t i Chile.”

Det er ikke sådan, at jeg valgte FC Midtjyllan­d, fordi jeg forestille­de mig, at det ville blive let at komme på holdet

At skifte til en større klub i Europa

”Jeg taenker slet ikke på, hvad der måske skal ske en dag langt ude i fremtiden. Det hele handler for mig om at tage tingene dag for dag, og ikke forhaste noget. Jeg har altid haft det sådan, at det handler om den klub, man spiller lige nu. Jeg er i FC Midtjyllan­d nu, så alt handler om, at jeg skal vaere fokuseret. Og hvis der så en dag ude i fremtiden kommer tilbud på mig, jamen så er det noget, vi sammen tager stilling til til den tid.”

 ?? GETTY IMAGES FOTO: ?? FCM måtte slippe i omegnen af 39 millioner kroner for Dario Osorio, og det gør ham til klubbens dyreste indkøb nogen sinde.
GETTY IMAGES FOTO: FCM måtte slippe i omegnen af 39 millioner kroner for Dario Osorio, og det gør ham til klubbens dyreste indkøb nogen sinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark