Ekstra Bladet - Tipsbladet

BARCELONAS TRANSFERS

-

na alle det tilfaelles, at de var på posten i en tid, hvor der fra FC Barcelonas side blev overført penge til den tidligere vicepraesi­dent i den spanske dommerkomi­té, José Maria Enriquez Negreira. Barcelona har indrømmet at have overført penge til José Negreira, men de fastholder, at det aldrig var for at optjene fordele fra dommerne i kampene.

Der var tale om konsulenty­delser, der ville klaede dem bedre på, og i øvrigt gjorde de ikke noget, som alle andre klubber ikke også gjorde. Derfor har Joan Laporta i flere ombaeringe­r vaeret ude i ekstra skarpe vendinger for at forsvare Barcelonas rolle i sagen og samtidig angribe alle de personer og klubber, der beskylder Barcelona for korruption. Ikke mindst de gamle rivaler

start på saesonen, og godt en uge senere ansaettes Xavi som ny manager for catalanern­e.

16. MARTS 2022

Barcelona og Spotify indgår et samarbejde, der skal bringe musiktjene­sten på Barcelonas trøjer og som også skal indgå i stadionnav­net.

20. MARTS 2022

Xavi og Barcelona får sin første store skalp, da de slår Real Madrid med hele 4-0 på udebane.

15. APRIL 2022

Barcelona ryger ud af Europa League efter et samlet nederlag til Frankfurt. Det fra Real Madrid, som han har kaldt regimets hold, ligesom han har benyttet udtrykket sociologis­k madridismo som en måde at forklare, hvordan Real Madrid altid ønsker at skade FC Barcelona.

ANGRIBES FRA ALLE SIDER

”Skal man forstå Negreira-sagen, skal man forstå spansk politik og den måde, som Catalonien og Barcelona i årtier er blevet undertrykt på. Vi catalanere ved godt, at vores fjender benytter hver en mulighed til at angribe klubben og svaekke os på. Laporta er en mand, der bløder for FC Barcelona, og som mere end nogen anden vil gøre alt for at beskytte klubben. Hvis nogen angriber Barça, så er han den første til at forsvare den,” lyder det fra Albert Capellas,

der dog gør mest ondt er, at Camp Nou er fyldt med Frankfurt-fans, der har købt billetter fra Barcelonas fans, og det får konsekvens­er. Barcelona søsaetter nye initiative­r, der skal lokke de lokale fans tilbage på stadion og sikre, at man fremover ikke saelger til andre holds fans.

AUGUST 2022

Joan Laporta aktiverer flere økonomiske løftestaen­ger, de såkaldte palancas, og saelger ud af fremtidige indtaegter som blandt andet tv-rettighede­r for at få råd til at hente Robert Lewandowsk­i, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié, Andreas Christense­n, Marcos Alonso, Hector Bellerín og Pablo Torres til klubben for 158 millioner euro.

Der har vaeret gang i svingdøren, siden Joan Laporta tog over som praesident. I alt er 22 spillere kommet til, og hele 60 er blevet sendt videre til andre klubber.

Ferran Torres, Memphis Depay,

Eric Garcia,

Sergio Agüero, Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traoré,

Luuk de Jong,

Dani Alves, 14. MAJ 2023

55 + 10** transferfr­i transferfr­i transferfr­i

leje leje transferfr­i

Raphinha

Jules Koundé, Robert Lewandowsk­i Pablo Torre Franck Kessié, Andreas Christense­n, Hector Bellerín, Marcos Alonso, Ilkay Gündogan, Iñigo Martínez, Oriol Romeu, Cancelo, Joao Félix, Vitor Roque 26. OKTOBER 2022 16. FEBRUAR 2023

transferfr­i 58 + 9**

50 + 10**

45 + 5** 5 + 15** transferfr­i transferfr­i transferfr­i transferfr­i transferfr­i transferfr­i transferfr­i leje leje

30 + 31**

*Alle priser er opgjort i Euro **Variabler der ikke overrasken­de viser opbakning til både klub og praesident i Negreira-sagen.

Men det er nu ikke kun Real Madrid, der har vaeret ude med anklager og kritik. Da Sevilla i slutningen af september skulle møde Barcelona på udebane, naegtede deres repraesent­anter fra bestyrelse­n at deltage i de ellers obligatori­ske aktivitete­r i forbindels­e med en kampdag, hvilket skabte stor opstandels­e i FC Barcelona.

“FC Barcelona mener at dette er et angreb mod den catalanske institutio­n og en uacceptabe­l handling,” lød det således i en udtalelse på klubbens hjemmeside, hvor de også gjorde det klart, at alle relationer til klubben var afbrudt for nuvaerende. Negreira-sagen kører her et halvt år den så dagens lys ufortrøden­t, og selvom foraeldels­esfristen

For andet år i traek ryger Barcelona ud af Champions League allerede i gruppespil­let.

Den spanske presse kan meddele, at Barcelona er under anklage for mulig korruption, da de i en laengere årraekke har overført penge til vicepraesi­denten for den spanske dommerkomi­té. Barcelona bebuder, at man blot har brugt Jose Maria Enriquez Negreira som konsulent, og at det har vaeret almindelig praksis i flere klubber. Sagen kører fortsat.

Efter 4-2 ude mod lokalrival­erne fra i spansk regi gør, at Barcelona ikke kan straffes af La Liga, så kan den stadig få vidtgående konsekvens­er for Barcelona og deres fremtid. Men indtil det endelige udfald kendes, er der som Barcelona-tilhaenger grund til at vaere optimistis­k på klubbens vegne i fremtiden, lyder det fra Graham Hunter.

”Negreira-sagen og de mange palancas fylder en del i medierne, og det skal de også, men det må ikke overskygge det faktum, at Barcelona under Laportas ledelse er et helt andet sted nu. Han har ikke vaeret perfekt, men vi er som minimum på 7,5 hvis ikke 8 ud af en skala på 10 i forhold til den håbløse tilstand han overtog klubben i, og hvor de så småt bevaeger sig hen mod.”

Espanyol kan Barcelona fejre det første mesterskab i fire år.

28. MAJ 2023

Barcelona spiller sin foreløbigt sidste kamp på Camp Nou, der skal totalrenov­eres. Mens renovation­en af stadion står på, lejer Barcelona sig ind på det olympiske stadion på Montjuïc Det er også sidste hjemmekamp for Jordi Alba og Sergio Busquets.

28. SEPTEMBER 2023

Barcelona praesenter­er for andet år i traek overskud i regnskabet.

 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? Joan Gaspart spiller en vigtig rolle i genrejsnin­gen af FC Barcelona.
IMAGES FOTO: GETTY Joan Gaspart spiller en vigtig rolle i genrejsnin­gen af FC Barcelona.
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Billedteks­t.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Billedteks­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark