Ekstra Bladet - Tipsbladet

24 hold til EM er at tage pis på os og spillerne

-

Selv om det har vaeret en skidt optakt til landskampe­ne i et skidt landsholds­år, bør Kasper Hjulmands landshold trods alt kvalificer­e sig til EM i de to kampe mod Slovenien og Nordirland. Tre point i aften i Parken er nok, og det skal kunne lade sig gøre, selv uden Rasmus Højlund og veteranern­e Christian Eriksen og Simon Kjaer.

For tredje gang kvalificer­er 24 hold sig til slutrunden.

Da Danmark vandt EM for 31 år siden, var der otte hold, og da man ramte 16 hold fire år senere, var det perfekt til min smag.

Der var overraskel­ser med som Slovenien og Letland, men i sin kerne var EM koncentrat­ionen af de bedste spillere ved den bedste landsholds-turnering i verden, langt bedre end FIFA’s VM.

Nu har vi så haft to EM-slutrunder med 24 hold. Så må jeg da have vaennet mig til det?

Ja, det har jeg. Men som med Superligae­ns latterlige playoffkam­p om den sidste Europa-billet, har jeg ikke taenkt mig at knytte sylten, før det EM er lavet om.

Det er naturligvi­s de 24 hold og den elendige turnering, det giver i gruppefase­n og ottendedel­sfinalerne, jeg er tosset på.

Ved seneste EM gik Schweiz, Portugal, Tjekkiet og Ukraine videre som treere. Sådan var reglerne, selvfølgel­ig skal de raekke ud efter chancen, men hvor er det bare traels, at man kan spekulere i resultater og andres ulykke allerede fra anden runde i grupperne.

Det giver en slap gruppefase, som måske er spaendende nok som intriger, men som belønner lodtraekni­ngsheld og spekulatio­n i resultater, der gavner begge hold i en afsluttend­e kamp.

LØSNINGEN ER NEM. Gå tilbage til 16 hold.

Det sker selvfølgel­ig ikke.

Så det realistisk­e er 32 hold.

Gå op på det gamle VM-format med otte grupper og fire hold i hver, hvor de to bedste går videre.

Rent sportsligt kan man for min skyld invitere de bedste fra Sydamerika, som man har truet med før i slagsmålen­e med FIFA, ellers er det jo bare et spørgsmål om, at hold som Sverige, Norge og Island også kommer med. Og lad os da gøre det samme med VM. Helt seriøst. Man gik vaek fra den totalt katastrofa­le gruppe-model i 2026 med tre hold i 16 puljer, hvor de to bedste gik videre, men det bliver jo stadig noget rod med otte af 12 treere, der går videre til 1/16-finaler.

I fulde alvor: Så vil jeg hellere have et VM med 64 deltagere, og så lever vi med, at der er kagehold i gruppefase­n, som der alligevel har vaeret i årtier.

Det er et idiotisk format, det vi igen skal se til EM i Tyskland.

DET HANDLER IKKE spor om sport: Det handler om, at UEFA-praesident Aleksander Ceferin fik foraeret formatet fra sin forgaenger Michel Platini, og at sloveneren såvel som den franske levemand kunne få en masse ekstra stemmer fra de mindre nationer, der nu fik chancen for at komme til en slutrunde.

Det er at tage pis på os som fans og på de spillere og traenere, der knokler år efter år og saetter helbreddet på spil, i EMsammenha­eng for at praesident­en og hans maend lettere kan blive genvalgt.

Vi og spillerne fortjener bedre, så lad os da udvide det EM - det er jo alligevel højeste mode i de her år at gøre turneringe­r større, så alle kan vaere med.

Da Danmark vandt EM for 31 år siden, var der otte hold, og da man ramte 16 hold fire år senere, var det perfekt til min smag

Redaktør

Troels Bager Thøgersen

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? UEFA-praesident Aleksander Ceferin har taget Platinis "bigger is better"-filosofi til sig, for den er der stemmer i.
FOTO: GETTY IMAGES UEFA-praesident Aleksander Ceferin har taget Platinis "bigger is better"-filosofi til sig, for den er der stemmer i.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark