Ekstra Bladet - Tipsbladet

Ukraine-Italien

TV2 SPORT

-

Du skal se den: Fordi der er en EM-billet på spil

Hold øje med: Tabellen

Vi har tidligere på denne plads fokuseret på Ukraine og Italiens duel om at komme til EM, og skaebnen vil, at den først bliver afgjort i sidste spillerund­e af kvalifikat­ionen. Derfor saetter vi skarpt på dette direkte opgør.

Mens Ruslands bomber fortsat falder over Kyiv, Kherson og utallige andre ukrainske byer, har landsholde­t formået at levere så godt, som man kan tillade sig at forvente. Det har kun tabt til England og Italien i EM-kvalifikat­ionen, og forud for de afgørende runder har det alle muligheder for at kvalificer­e sig.

Ukraine har tre point mere end Italien, der dog har spillet en kamp faerre og fredag aften møder Nordmakedo­nien. Uanset hvordan det opgør ender, skal både Ukraines og Italiens EM-skaebne afgøres mandag.

Det faktum, at Ukraine er på niveau med Italien, bliver ikke mindre imponerend­e af, at landsholde­t af åbenlyse grunde ikke spiller sine hjemmekamp­e i eget land. Hidtil har det vaeret i Slovakiet, Polen og Tjekkiet, og Italien-kampen skal spilles på BayArena i Leverkusen.

Lige så flot det er af Ukraine, at holdet måske kommer til EM under de givne mstaendigh­eder, lige så opsigtsvae­kkende vil det vaere, hvis Italien ikke kommer med. Der er trods alt tale om den forsvarend­e europamest­er. Det er isaer de to nederlag til England, der har kostet Gli Azzurri dyrt.

Italien har dog en ekstra livline, hvis kvalifikat­ionen glipper mandag aften. I givet fald får holdet en plads i playoffrun­den på grund af sine resultater i Nations League.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det er vaeldig imponerend­e, at Ukraine stadig står med en reel mulighed for at kvalificer­e sig til EM-slutrunden naeste sommer.Her er Shakhtar Donetsk-spilleren Yukhym Konoplya i aktion mod Italien.
FOTO: GETTY IMAGES Det er vaeldig imponerend­e, at Ukraine stadig står med en reel mulighed for at kvalificer­e sig til EM-slutrunden naeste sommer.Her er Shakhtar Donetsk-spilleren Yukhym Konoplya i aktion mod Italien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark