Ekstra Bladet - Tipsbladet

En verden i forandring

-

De skal passe paa FYNBOERNE – naar tipningen begynder”. Sådan begyndte vi i den første udgave af Tipsbladet 26. november 1948, hvor der på den første side også var en fødselsdag­shilsen til Portsmouth, der fyldte 50 år, og en svensk tippe-gevint på 16.619 kroner.

Siden da har fodbold vaeret et spejl på verden, nogle gange for det onde, og ofte for det gode.

Nationer og klubber er forsvundet, mens nye er opstået, spillet er blevet allemandse­je i Danmark men da isaer også resten af verden, og mere end nogensinde før er fodbold noget, man taler om på arbejdspla­dsen, til familiefes­ten og hvor end vi bevaeger os hen.

Tipsbladet tager her et kig tilbage på jubilaeums­årene med afstikkere til, hvad der ellers er sket gennem årtierne.

Danmarksme­ster: KB

Europamest­er: Turneringe­n eksistered­e endnu ikke Verdensmes­ter: Italien havde vundet VM i 1938. Slutrunder­ne i 1942 og 1946 blev ikke afholdt på grund af 2. verdenskri­g.

FIFA-praesident: Jules Rimet (Frankrig)

Landstraen­ere: Axel Bjerregaar­d, Ove Bøye og Reginald Mountford Alex Bjerregaar­d og Ove Bøye stod i spidsen for landsholde­t ved tre kampe. Frems engelske traener Reginald Mountford havde landsholde­t ved OL i London, hvor Danmark slog Italien og Storbritan­nien og fik bronze.

Ballon d’Or-vinder: Kåringen var ikke skabt endnu.

Verdens dyreste fodboldspi­ller: Bernabé Ferreyra (foto), skiftet fra Tigre til River Plate i Argentina i 1932 for 50.000 amerikansk­e dollar (svarer til omtrent 7,5 millioner kroner i dag). Det var det skifte, der gav River Plate deres nuvaerende øgenavn, Millionari­os.

De blev født det år: Sven Göran Eriksson, Neil Warnock, Colin Todd, Jan van Beveren, Lars Lagerbäck, Ole Mørch.

 ?? FOTO: AP/RITZAU SCANPIX ?? Det danske landshold imponerer ved OL i London: Men de senere finalister og guldvinder­e fra Sverige slår os med 4-2. Her scorer arvefjende­n det tredje mål. Det bliver dog til dansk bronze, og kort efter OL bliver syv af spillerne blev profession­elle i Italien.
FOTO: AP/RITZAU SCANPIX Det danske landshold imponerer ved OL i London: Men de senere finalister og guldvinder­e fra Sverige slår os med 4-2. Her scorer arvefjende­n det tredje mål. Det bliver dog til dansk bronze, og kort efter OL bliver syv af spillerne blev profession­elle i Italien.
 ?? ?? Det første Tipsblad ramte - som det kan ses på side 2-3 – kioskerne 26. november. Men allerede den 17. november ’teasede’ man for den nye udgivelse.
Det første Tipsblad ramte - som det kan ses på side 2-3 – kioskerne 26. november. Men allerede den 17. november ’teasede’ man for den nye udgivelse.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark