Ekstra Bladet - Tipsbladet

Fodbold i Danmark

-

Danmarksme­ster: Brøndby IF

Europamest­er: Holland

Verdensmes­ter: Argentina

FIFA-praesident: João Havelange (Brasilien)

Landstraen­er: Sepp Piontek

Ballon d’Or-vinder: Marco van Basten, AC Milan/Holland

Verdens dyreste fodboldspi­ller: Ruud Gullit, skifter fra PSV til AC Milan i 1987 for et beløbende svarende til 178 millioner kroner i dag.

De blev født det år: Robert Lewandowsk­i (foto), Ivan Rakitic, Sergio Agüero, Ángel Di Maria, Mesut Özil, Sergio Busquets, Diego Costa, Alexis Sanchez, Marcelo, Nemanja Matic, Javier Hernández, Nicklas Bendtner, Mike Jensen, Nicki Bille Nielsen, Michael Lumb.

De danske klubber kunne nu vaere profession­elle, men ingen forstod for alvor at arbejde og leve på den måde, de udenlandsk­e konkurrent­er havde laert efter mange årtiers profession­el turnerings­fodbold.

Undtagelse­n var opkomlinge­n Brøndby IF, der trods fejl undervejs langt bedre forstod at arbejde med det hav af små og større detaljer, der gør profession­alisme til langt mere end blot et spørgsmål om at betale løn og traene to gange om dagen. Med Per Bjerregaar­d (foto) som drivkraft bragede Brøndby afsted, skrabede et budget sammen, ingen af de andre danske klubber kom i naerheden af, og i tiden omkring Tipsbladet­s 40-års fødselsdag var frygten for et evigt Brøndbyove­rtag et hyppigt tema i bladet.

Landsholde­t boomede under Sepp Piontek med de forrygende slutrunder i 1984 og 1986, og selvom EM 1988 var en voldsom dansk skuffelse, fyldte landsholde­t enormt meget i de år med Rooligan-bevaegelse­n som det sympatiske modstykke til hooligan-kulturen i de store lande i de år.

 ?? ?? Tavse tipper Thomsen skriver fødselsdag­somtalen i 1988.
Tavse tipper Thomsen skriver fødselsdag­somtalen i 1988.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark