Ekstra Bladet - Tipsbladet

Fodbold i Danmark

-

Danmarksme­ster: Brøndby IF

Europamest­er: Tyskland

Verdensmes­ter: Frankrig

FIFA-praesident: Sepp Blatter (Schweiz)

Landstraen­er: Bo Johansson

Ballon d’Or-vinder: Zinedine Zidane, Juventus/Frankrig

Verdens dyreste fodboldspi­ller: Denilson, der skiftede fra São Paulo til Real Betis i 1998 for et beløb, der i dag svarer til 400 millioner kroner.

De blev født det år: Kylian Mbappé (foto), Victor Osimhen, Martin Ødegaard, Éder Militão, Federico Valverde, Achraf Hakimi, Alexis Mac Allister, Trent Alexander-Arnold, Victor Nelsson, Anders Dreyer, Jacob Bruun Larsen.

Sideløbend­e med Premier League i England blev overbygnin­gen Superligae­n til, og den voksede sig staerkere og mere populaer i halvfemser­ne, ikke mindst da TV3 og Viasat overtog rettighede­rne og satte turbo på den mere populaere, tabloide formidling af dansk fodbold sammen med formiddags­aviserne.

Brøndby havde rejst sig efter naer-konkursen i begyndelse­n af årtiet, men man var ikke naer så finansielt dominerend­e som i firserne men måtte levede med hård konkurrenc­e fra den nye rival FC København og et AaB, der satsede store på svenskere og nordmaend som Ståle Solbakken.

Landsholde­t var trods EM-triumfen i 1992 ikke helt så forankret som i firserne, om end man hjulpet af et udmaerket VM i Frankrig med kvartfinal­en mod Brasilien som endestatio­n stadig var en magtfaktor i Europa.

Aarhus Fremad var en af de mindste klubber nogensinde, der havde nået Superligae­n, og begyndte de to år i Superligae­n i sommeren 1997 med at slå AGF, to årtier efter man spillede i Serie 5.

I den modsatte ende af Superliga-hierarkiet hentede FC København Brian Laudrup fra Chelsea, hvilket dog blev en stor skuffelse for begge parter.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Viborgs Heine Fernandez bliver Superligat­opscorer med 23 mål. i 2001 skiftede han til FC København.
FOTO: LARS POULSEN Viborgs Heine Fernandez bliver Superligat­opscorer med 23 mål. i 2001 skiftede han til FC København.
 ?? ?? Tipsbladet fylder 50 år i 1992 og fejrer det med et overdådigt 32 siders tillaeg.
Tipsbladet fylder 50 år i 1992 og fejrer det med et overdådigt 32 siders tillaeg.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark