Ekstra Bladet - Tipsbladet

Fodbold i Danmark

-

Danmarksme­ster: AaB

Europamest­er: Spanien

Verdensmes­ter: Italien

FIFA-praesident: Sepp Blatter (Schweiz)

Landstraen­er: Morten Olsen

Ballon d’Or-vinder: Cristiano Ronaldo, Manchester United/Portugal

Verdens dyreste fodboldspi­ller: Zinedine Zidane (foto), skiftet fra Juventus til Real Madrid for 77,5 millioner euro, hvilket i dag svarer til 813 millioner kroner.

Det var FC Københavns årti, efter Brøndby IF havde domineret firserne og halvfemser­ne. Ståle Solbakken var i faerd med at opbygge et hold, der kunne spille Champions League, om end 2007/08 var en voldsom skuffelse, hvor AaB med dygtige, nordjyske spillere krydret med staerke udlaending­e vandt DM og kom i Champions Leagues gruppespil.

Superligae­n var blevet førende i Skandinavi­en, og topklubber­ne havde nu råd til stjernespi­llere, der lige så godt kunne spille i en af Europas store ligaer.

Morten Olsens landshold skubbede på prioriteri­ngen af det boldbesidd­ende, offensive spil, den tidligere landsholds­anfører også havde praktisere­t som traener i Brøndby, FC Køln og Ajax.

Men landsholde­t missede EM 2008, og hvad hverken Olsen eller fodboldoff­entlighede­n vidste, var at Danmark ikke før 2018 og 2021 igen ville have et staerkt slutrunde-landshold på højde med Olsens første og meget staerke hold i 2002 og 2004.

Finanskris­en piskede afsted fra efteråret 2008 og et par år frem, og efter FC Midtjyllan­ds satsning på fodboldaka­demiet i 2004 begyndte en lang raekke andre Superliga-klubber at prioritere ungdomsarb­ejdet højere med flere traenere, eksperter og bedre facilitete­r til at traene børn og teenagere.

 ?? POULSEN FOTO: LARS ?? Ståle Solbakken får lufttur i Esbjerg efter at DM er kommet i hus for FCK.
POULSEN FOTO: LARS Ståle Solbakken får lufttur i Esbjerg efter at DM er kommet i hus for FCK.
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? ?? Tipsbladet bliver 60 år og genoptrykk­er det første Tipsbladet fra 1948 som tillaeg.
Tipsbladet bliver 60 år og genoptrykk­er det første Tipsbladet fra 1948 som tillaeg.
 ?? ANDERSON FOTO: MICK ?? Aab vinder Superligae­n i 2008, men året efter bliver nordjydern­e nummer syv: Ny mester er FC København.
ANDERSON FOTO: MICK Aab vinder Superligae­n i 2008, men året efter bliver nordjydern­e nummer syv: Ny mester er FC København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark