Ekstra Bladet - Tipsbladet

TV-FODBOLD, PER HØYER OG 75 GODE ÅR MED TIPSBLADET

- MICHAEL KJAERBØL

Hvordan blev Tipsbladet egentlig til, og hvad har bladet fyldt i dansk fodboldhis­torie? Journalist, forfatter og fodboldhis­toriker Michael Kjaerbøl har set naermere på dagens fødselar.

Tipsbladet kom til verden i november 1948. På det tidspunkt var der stadig rationerin­g, vareknaphe­d og boligmange­l i Danmark, og et økonomisk opsving syntes at ligge langt ude i fremtiden. Men besaettels­estidens mørke og dens kvaelende samfundsre­striktione­r var afløst af en bølge af fornyet opportunis­me, der medvirkede til at bringe jazz, New Look og svenske spritfaerg­er ind i danskernes hverdag. Og så blev det for første gang i historien muligt at spille om penge på nationalsp­orten.

Dansk Tipstjenes­te blev, efter mange års tilløb, stiftet i juni 1948 som et aktieselsk­ab. Den politiske blåstempli­ng af tipningen havde vaeret genstand for en lang og sej debat, der strakte sig helt tilbage til midten af 1930’erne, og mange så med skepsis på det nye faenomen. Afgørende for liberalise­ringen blev formentlig udsigten til en masse rare millioner til statskasse­n, for den folkelige interesse var massiv. Der skulle gå et års tid fra Tipstjenes­tens stiftelse, til den første tipskupon kom for dagen i maj 1949. Det nye aktieselsk­ab (med staten som hovedaktio­naer) skulle forberede og opfinde det nye koncept fra grunden og med al taenkelig omhu. Midt i dette spektrum blev Tipsbladet født.

Som med alle geniale opfindelse­r passede bladet som hånd i handske til tidens behov. Og ophavsmand­en havde fingeren på pulsen.

TIPSKONGEN ELWIN

Elwin Martinus Maigaard Hansen blev født i 1915 i Valdemarsg­ade i Aarhus og voksede op i et arbejderhj­em i Viby. Faren var maskinarbe­jder fra Struer, og barndommen i 1920’erne og 1930’erne var praeget af nøjsomhed. Men Elwin var flittig og ambitiøs. Han fik en uddannelse som journalist på Journalist­højskolen i hjembyen og arbejdede på Jyllands-Posten, hvor han daekkede kriminalst­offet.

Efterhånde­n fik Elwin Hansen foden indenfor på avisens sportssekt­ion som redaktør. Det var i udpraeget grad motorsport­en, der blev hans hjertebarn. Elwin var så dedikeret og engageret, at han i 1940’erne var formand for Danmarks Motor Union, paraplyorg­anisatione­n for de forskellig­e motorsport­sgrene under Danmarks Idraetsfor­bund. Via positionen som formand fik Elwin et kontaktnet­vaerk i de andre nordiske lande, og herved fik han vaerdifuld indsigt i det svenske Stryktipse­t. Tipningen i Sverige havde vaeret legalisere­t siden 1934, så man var naturligvi­s meget laengere fremme i den udvikling, end man var i Danmark. Elwin forudså, at tipningen ville blive hvermandse­je, og at de ivrige og håbefulde tippere ville have behov for en håndsraekn­ing, en fordel via bredere indsigt og tilgang til konkrete strukturer­inger af deres spil, nu hvor legaliseri­ngen af spillet endelig nåede Danmark. I 1948 indgik han en aftale om trykning med Svendborg Avis A/S og lancerede Tipsbladet.

I 1973 så Elwin Hansen tilbage på magasinets spaede start:

"Den 26. november 1948 så det første nummer af Tips-Bladet dagens lys, Ugebladets indhold omhandlede udelukkend­e fodboldtip­ning. Men Tips-Bladet var lige ved at komme på banen 5 år tidligere, og kun den tyske besaettels­esmagt forhindred­e det. I 1943, da jeg var sportsreda­ktør på Jyllands-Posten, fik vi på redaktione­n en fortrolig meddelelse om, at regeringen overvejede indførelse­n af tipning, som man havde haft i Sverige siden 1934, og jeg tog straks kontakt med redaktøren af det svenske tipsblad, ”Vi Tippa”, Evert Stolt, for at sikre eneretten for Danmark på de verdensber­ømte svenske tipssystem­er. Men i august 1943 gik regeringen Scavenius af, tyskerne overtog magten – og der blev ingen tipstjenes­te i denne omgang. Endelig i juni 1948 lykkedes det finansmini­ster H.C. Hansen at få et lovforslag om fodboldtip­ning ophøjet til lov. Det blev planlagt, at den første kupon skulle sendes på markedet i foråret 1949, men for at vaenne tipperne til nyskabelse­n, besluttede jeg at starte Tips-Bladet allerede i november 1948. Og det blev en succes fra starten."

Med andre ord var Elwin på forkant med markedet, og således havde det nye magasin fat i den lange ende fra begyndelse­n. Dertil kom, at det faktisk lykkedes at erhverve rettighede­rne til de omtalte svenske tipssystem­er, hvilket gav Elwin Hansen en ikke ubetydelig kapital.

Elwin gjorde ved samme lejlighed status: "Ingen er vel i tvivl om, hvad det populaere spil med laederkugl­en har betydet, og stadig betyder for tipningen. Det danner hele grundlaget. Bortset fra en periode i midten af 50’erne, hvor ni cricketkam­pe fandt vej til tipskupone­rne, har tipningen udelukkend­e vaeret baseret på fodboldkam­pe. Hvad tipningen til gengaeld har ka

Der skulle gå et års tid fra Tipstjenes­tens stiftelse, til den første tipskupon kom for dagen i maj 1949

stet af sig af i form af ”goder” til fodboldspi­llet, er straks svaerere at udmåle direkte. Men man kan med nogenlunde sikkerhed sige, på hvilke områder goderne er faldet – nemlig på PR- og tilskuerom­rådet. Dertil kommer naturligvi­s den økonomiske gevinst, man får fra tipsmidler­ne, men det er en historie for sig selv. Udgangspun­ktet for vort stof om fodbold er i første raekke tipskupone­ns kampe, men vi tager dog også jaevnligt emner op fra andre dele af den store fodboldver­den. Vi kommentere­r og orienterer om større begivenhed­er og traekker frem, hvad der er sket i den forløbne uge."

Prioriteri­ngen var altså klar og tydelig i Elwin Hansens optik: Tipsbladet skulle primaert servicere tipperne, kun sekundaert skulle bladet fungere som artikel- og nyhedsmedi­e.

Tipsbladet blev fra starten en kolossal succes. Salgstalle­ne placerede bladet som Nordens største inden for sin genre – og et af Europas største. I begyndelse­n havde redaktione­n base i Hellerup, men i 1964 købte Elwin Hansen en stor gård i Svendborg og indrettede en del af den til privatboli­g, mens en anden laenge blev Tipsbladet­s redaktion. Gården blev herefter omdøbt til Tipsgården.

Den naeste milepael var taet forbundet med tv-daekningen af engelsk fodbold i Danmark.

TIPSFODBOL­D

Fuldstaend­ig som det havde vaeret tilfaeldet med etablering­en af Tipstjenes­ten i 1948, var direkte transmissi­oner fra fodboldkam­pe i tv staerkt omdiskuter­et i årevis.

Idraetsfor­bundene modsatte sig med naeb og kløer af frygt for, at fjernsynst­ransmissio­nerne ville ødelaegge folks lyst og incitament til at overvaere idraetsbeg­ivenheder live. Den direkte tipsfodbol­d fra England udgjorde unaegtelig et kvantespri­ng. Tipsbladet støttede i sagens natur tiltaget helhjertet og med en målrettet kampagne. Således kan man med en vis ret påstå, at bladet her påtog sig en meningsdan­nende funktion, og på den måde dannede skole for eftertiden.

Tonen i Tipsbladet var indigneret og insisteren­de:

"Man må bare punge ud med licensen og så ellers nøjes med de … udsendelse­r (tillaegsor­det strøget af censuren), som det ”kulturelle” programudv­alg forsøger at overbevise os om er de bedste. Hvad seerne forlanger, er uden betydning. Det danske fjernsyn er som en diktaturst­at bygget efter demokratis­ke principper."

Tipstjenes­tens interesser blev formentlig udslagsgiv­ende i sidste ende. Man regnede det for sikkert, at tipsmidler­ne ville få et boost, hvilket da også skete. Dermed fik staten en klaekkelig ekstraindt­aegt. Den 29. november 1969 blaendede Danmarks Radio for første gang op for engelsk tipsfodbol­d. Fodboldkam­pen var garneret med en fin service for seerne/tipperne, for der blev løbende givet meddelelse­r om scoringer i de andre kampe på tipskupone­n. Faenomenet ”Dong-fodbold” var så småt ved at blive undfanget. Til glaede for de sportshung­rende sofaseere og entusiasti­ske tippere, og naturligvi­s også for Nordens største tipsavis.

I vintermåne­derne, hvor der var tipsfodbol­d (og fra 1978 programmet Sportslørd­ag) i fjernsynet, stillede Tipsbladet skarpt på engelsk fodbold med forøget fokus på kamprefera­ter og baggrundsa­rtikler. Og minsandten om ikke ejeren, ivaerksaet­teren og chefredakt­øren fik en fremtraede­nde rolle i selve tv-daekningen.

Danmarks Radios sportsreda­ktion lancerede et programind­slag under titlen ”3 gange Hansen”. De medvirkend­e var tvsportens grand old man, Gunnar Nu Hansen, kuponudval­gets repraesent­ant, Karl Aage Hansen (der selv havde en fortid i engelsk fodbold) samt tipningens konge, Elwin Hansen, der formidlede vurderinge­r af overraskel­ser på kuponen og gaet på, hvor store tipspraemi­erne ville blive. En potentielt fantastisk eksponerin­g af og reklame for Tipsbladet, og i bund og grund ret så kontrovers­ielt i forhold til tv-monopolets ellers ekstremt restriktiv­e regelsaet for kommercial­isering af mediet.

Prognoser stillet på baggrund af opgørelser af tippernes gaetterier var ikke mulige. Elwin Hansen var således på en vanskelig opgave og kom da også for skade at levere en raekke totale fejlskud. Det aergrede for

ståeligt nok seerne – isaer dem, der vandt en praemie, hvis størrelse ikke stod mål med den gode redaktør Hansens optimistis­ke forudsigel­ser. Programmet modtog bred kritik. I 1971 skrev Langelands Folkeblad:

"Der er ingen tvivl om, at tipningen i vintermåne­derne stimuleres kraftigt af de glimrende tv-transmissi­oner af en af lørdagens tipskampe. Men det er lige så sikkert, at denne udmaerkede idé tabes totalt på gulvet, hvis ikke tv-sportsreda­ktør Gunnar Hansen allerede nu indser, at det er et par mindre gode indslag i programmet­s ’3xHansen’, han har fundet frem til. Først tipsredakt­øren Elwin Hansen, som i lørdags for tredje gang i traek irriterede tipsvinder­ne ved at ramme fuldstaend­ig ved siden af i sin bedømmelse af praemiestø­rrelserne. Alle hans undskyldni­nger om, at det var første gang en kupon med en sådan tegnfordel­ing gav så små praemier osv. osv., er seerne fuldstaend­ig ligegyldig­t. Dette indslag er en oplagt kikser."

Elwins tv-optraedene­r blev således ikke nogen entydig succes. Men Tipsbladet, såvel som Tipstjenes­ten, havde kronede dage. I 1950 gav tipskupone­rne et afkast på 57 millioner kroner til statskasse­n, selv om man lettere formynderi­sk havde lagt et loft på 48 kroner som maksimalt indskud per tipper. I 1956 blev praemielof­tet forhøjet fra 50.000 til 100.000 kroner som led i en gradvis liberalise­ring, og midt i 70’erne skrev Tipsbladet ofte, at: ”Nu venter man snart den første tipsmillio­naer”. Ønsket gik i opfyldelse i 1978. Tusindvis af aspirerend­e millionaer­er abonnerede på Tipsbladet for at få strukturer­et systemtips­et.

Det var naermest uundgåelig­t, at Tipsbladet måtte få skarp konkurrenc­e. I 1977 forsøgte den tidligere landsholds­spiller og eksprofess­ionelle Flemming Nielsen sig med udgivelsen Super Sport, der dog ikke fik nogen lang levetid, men året efter lancerede Frits Ahlstrøm magasinet alt om Sport, der foruden masser af populaert stof og farverige billedrepo­rtager direkte udfordrede Tipsbladet­s domaene med tipssystem­er og DM i tipning. Samtidig befandt Tipsbladet sig i en brydningst­id.

Elwin Hansen solgte sit livsvaerk til Berlingske i 1974, og bladet flyttede basen til Helsingør. Elwin fortsatte som chefredakt­ør, men gik bort i 1978. Tipsbladet havde mistet sin opfinder og ophavsmand, men ikke sin nerve. Carsten Andreasen tog over som redaktør og rykkede Tipsbladet i en ny retning. Ansporet af konkurrenc­en fra det mere kulørte alt om Sport blev Tipsbladet nu markedsfør­t som ”Fodboldmag­asinet Tipsbladet”, efter at man tidligere havde taget tilløb i form af en mindre ansigtsløf­tning, en udvidelse af sidetallet og benaevnels­en ”Det nye Tipsblad”. Udgivelses­dagen aendredes fra fredag til torsdag, og for blot fire kroner kunne laeserne glaede sig over artikler af kompetente journalist­er som eksperten i engelsk fodbold, Colin McQuillan, Svend Hermansen, Jørn Kirk, Jørgen Sørensen, Ebbe Trabjerg, Erland Vendelboe og ikke mindst ildsjaelen Carsten Andreasen.

I 1977 profitered­e fodboldmag­asinet af, at man gik fri af en omfattende mediestrej­ke, og der blev sat oplagsreko­rd med flere end 82.000 solgte eksemplare­r – og de forrygende salgstal bed sig fast. Tipsbladet var både inde i en dynamisk udvikling og midt i en veritabel guldalder. Endnu en gang havde man formået at vaere strategisk på forkant med udviklinge­n, og under Andreasens ledelse fandt bladet en skarpt defineret kurs.

I foråret 1978 udgav man et gratis jubilaeums­nummer, hvoraf det ifølge Tipsbladet-ekspert og -samler Steen Larsen tydeligt fremgik, at man var parat til at matche enhver konkurrent med dybdegåend­e analytiske artikler om fodbold. Vaegtninge­n af indholdet bevaegede sig vaek fra tipsstoffe­t. Med Steen Larsens ord:

"Det var en udvikling, der blev påbegyndt omkring 1976, og som gradvist, isaer efter Carsten Andreasens tiltraeden, blev til den form, vi kender i dag med fokus på dansk og internatio­nal fodbold."

Ikke laenge efter kunne den nye chefredakt­ør praesenter­e en skribent af en hidtil uset kaliber inden for sportsjour­nalistikke­n i Danmark, navnkundig­e Per Høyer Hansen.

PHH OG GYLDNE TIDER

Per Høyer Hansen havde sin journalist­iske baggrund på Ritzau og Informatio­n og havde faktisk skrevet nogle artikler for alt om Sport, inden han i 1978 blev ansat på Tipsbladet.

Det blev markeret med følgende introdukti­on: "Det er med stor glaede, at vi i dag kan fortaelle vore laesere, at vi har udvidet redaktions­staben på Fodboldmag­asinet Tips-bladet. Fra og med 1. september er Informatio­ns sportsreda­ktør Per Høyer Hansen fast ansat på Tips-bladet. Per Høyer Hansen får internatio­nal fodbold som sit ansvarsomr­åde – et emne han gennem flere år har vaeret fortrolig med. Ingen anden dansk journalist ved så meget om fodbold i udlandet som Per Høyer Hansen."

Munden blev ikke taget for fuld. Høyers unikke skrivestil var i en klasse for sig.

Forholdet mellem Høyer og chefredakt­ør Carsten Andreasen kan nok bedst beskrives som en synergi. Andreasen indså hurtigt, at når Høyer fik frie tøjler, leverede han en sublim kvalitet. Høyers kritiske pen daekkede såvel landsholde­t som en lang raekke udenlandsk­e og ganske eksotiske ligaer, hvilket gav laeserne en unik indsigt i forskellig­e fodboldkul­turer. Til gengaeld fik Høyer mulighed for at planlaegge temmelig autonomt, og man så ham kun på redaktione­n i Helsingør (efter 1982 i Ålsgårde) i ganske sjaeldne tilfaelde. Niels Idskov, der var ansat på Tipsbladet i hele 26 år (19852011), husker endnu tydeligt en fredag eftermidda­g, hvor redaktione­n bad Høyer om at ”melde ind ” da man havde brug for nogle journalist­iske vinkler på en vigtig historie. Anmodninge­n blev høfligt afslået med henvisning til, at ”fredag er min laesedag”. Det afstedkom en del moro på bladet.

Den oprindelig­t juristudda­nnede Per Høyer arbejdede på Tipsbladet frem til 2001 og udgav sideløbend­e en perleraekk­e af velskrevne fodboldbøg­er. Han modtog flere priser for sit aftryk på sportsjour­nalistikke­n og var i høj grad medvirkend­e til, at Tipsbladet manifester­ede sig som det danske fodboldmag­asin med de substantie­lle kritiske vinkler og en seriøs analytisk tilgang til stoffet.

Martin Kloster, journalist på Fyens Stiftstide­nde, er netop nu i gang med research til en bog om Per Høyer Hansen, og han uddyber det fremragend­e samarbejde mellem duoen Hansen-Andreasen:

"PHH betød meget for Tipsbladet, ligesom Andreasen må siges at have vaeret den perfekte mand på det perfekte tidspunkt. Pengene strømmede ind i takt med landsholde­ts succes. Tipsbladet blev nemlig rejsearran­gør til landskampe­ne. Samtidig med den øgede interesse for landsholde­t kom Høyer og slog sit navn fast."

For ikke at belaste bladets rejsebudge­t for voldsomt boede Høyer ofte yderst sparsommel­igt på sine mange lange rejser. Martin Kloster forklarer:

"Ofte boede Høyer på billige og snuskede hoteller rundt omkring. Men i 1990 indlogered­e han og Andreasen sig, i forbindels­e med FA Cup-finalen og landskampe­n mod England, på et fint hotel i London. Selveste FIFA-praesident Havelange var der også og skridtede på et tidspunkt forbi danskerne. Så knaekkede Høyer af grin: ”Jeg er sgu’ ikke sikker på, at han kan huske mig, men i det job er det nok bedre at nikke en gang for meget end en gang for lidt," sagde Høyer til Andreasen. Høyer havde interviewe­t Havelange nogle år forinden."

Om end ikke altid på tilsvarend­e bonede gulve havde Tipsbladet fremgang på mange parametre. Og selvopfatt­elsen fulgte fremgangen. Ifølge Niels Idskov gik ugebla

det blandt de ansatte under benaevnels­en ”fodboldens udgave af Weekendavi­sen”.

"Det var en fantastisk tid. Vi nørdede helt ud i det blå, i krydsfelte­t mellem debatter om fodboldens kvalitet i forskellig­e lande, vaere først med det sidste fra udlandet, flittig korrespond­ance med fremmede blade og tematiske fremstilli­nger som fx det første Tour de France-magasin herhjemme," fortaeller Idskov.

Carsten Andreasen beskrev i et interview i Ekstra Bladet udviklinge­n således:

"Slutningen af 1970’erne var Tipsbladet­s gyldne år. Bladet var en god forretning, og det smittede af på medarbejde­rne. Vi var en guldpude. De gode år tjente vi 25 procent af omsaetning­en. Vi fik så frie tøjler, at det trodser enhver beskrivels­e. Og ejerskabet, Berlingske, var tilfredse: Jeg mødtes med officinets direktion én gang om året, normalt ved juletid. Det eneste, de sagde, var: "Det går jo godt. Vi ses naeste år”. Vi tjente ukristelig­t mange penge."

Ligesom det var tilfaeldet med Per Høyer Hansen, nød medarbejde­rstaben generelt godt af Andreasens ledelsesst­il med frihed under ansvar. De blev belønnet med gode indtjening­er og fryns. Karl Aage Dalgaard, der var ansat på Tipsbladet i 12 år, husker:

"Vi var som en lille familie. Det sociale var i højsaedet, og en-to gange om året var hele ”banden” eller ”bulen”, som Andreasen

kaerligt kaldte redaktione­n, på forlaenged­e weekendoph­old med koner og kaerester i diverse europaeisk­e storbyer: Rom, Berlin, Madrid, München, London og mange flere. Det vaesentlig­e udbytte af turene var, at vi vendte hjem i højt humør og med fornyet arbejdslys­t. Tiden på Tipsbladet var de bedste arbejdsår i mit liv."

Populaere udlandspro­fessionell­e som Morten Olsen og Preben Elkjaer skrev i Tipsbladet, og siden fik Jesper Olsen og Jan Mølby en fast klumme kaldet Det røde hjørne. Man fik tilknyttet interessan­te gaesteskri­benter, fx selveste Hanne-Vibeke Holst. Andreasen og blandt andre Niels Jørgen Larsen bandt hele herlighede­n sammen. De løsslupne kreative rammer gjorde deres til, at redaktione­n formelig boblede af initiative­r. Mest folkekaer blev måske Svend Hermansens fiktive klummeskri­bent Tavse Tipper Thomsen.

Thomsen rapportere­de fra sit kolonihave­hus på Amager om stort og småt i fodboldens verden. Han blev en slags afløser til sektionen ”3. Halvleg” eller ”Slap a’”, som blev varetaget af Willy Breinholt.

Carsten Andreasen fortalte i 2012 til Ekstra Bladet, at Thomsens univers med tiden naesten blev for omfattende:

"Klummen var afsindig populaer. Men med årene opfandt vi efterhånde­n så mange bipersoner, at en sød pige på kontoret til sidst måtte lave et stamtrae, så vi kunne holde styr på persongall­eriet."

TIPSBLADET­S TRE FASER

Den tyske filosof Oswald Spengler har udviklet en tese, der går ud på, at enhver civilisati­on eller ethvert kulturfaen­omen gennemleve­r tre faser: en start og opblomstri­ng, en kulminatio­n og en nedgangspe­riode. Med de retrospekt­ive helikopter­briller kan man inddele Tipsbladet­s historie i tre epoker: ”Elwins aera”, ”De gyldne tider” samt den nyere ”Post-internet periode”.

Efter Carsten Andreasens tid som chefredakt­ør (stoppede i 2005) og ejer i flere omgange, har bladet haft skiftende profiler i chefstolen: Anders Bay, Niels Frydenlund, Thomas Faerch Kvist og Troels Bager Thøgersen.

I 2012 indgik Tipsbladet, efter flere år med faldende oplagstal, en samarbejds­aftale med Ekstra Bladet om tryk og løssalg. Siden er Tipsbladet udkommet sammen med Ekstra Bladets fredagsudg­ave. I 2023 solgte davaerende ejer, Henrik Stegger Nielsen Tipsbladet til mediegrupp­en Better Collective. Ejerskifte­t blev af mange tolket som et skridt hen imod en 100 procent digitalise­ring af mediet.

Nuvaerende chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen har vaeret den øverste ansvarlige for Tipsbladet­s trykte udgave siden 2012. Troels har skullet navigere i et taet samarbejde med Ekstra Bladet og magasinets digitale udgave, der tegnes af Allan Olsen.

Bager Thøgersen repraesent­erer den samlede danske sportspres­se i den årlige afstemning om Ballon d’Or, en aere, der reflektere­r Tipsbladet­s status som Danmarks førende nyhedsmedi­e inden for fodboldver­denen. Chefredakt­øren har i de senere år givet udtryk for en raekke staerke og kontrovers­ielle holdninger i forhold til FIFA, UEFA og fodboldens globale magtstrukt­urer, herunder placeringe­n af VM i fodbold i Qatar i 2022 og – formentlig – Saudi-Arabien i 2034 og det danske landsholds deltagelse i disse slutrunder.

Femoghalvf­jerds år er gået, siden Elwin Hansen startede Tipsbladet. Er magasinet stadig på forkant med udviklinge­n? Er fingeren stadig på pulsen? Hvordan tegner fremtiden sig? Vil der fortsat vaere efterspørg­sel efter dybde og kvalitet, og kan bladet fortsaette som eksponent for den substantie­lle og kritiske journalist­ik i en tid, hvor nyhedsstrø­mmen er praeget af tempo og overfladis­khed, mens clickbaits og transferry­gter synes at appellere til flertallet af laeserne/brugerne? Jeg håber, at det lykkes at modbevise Oswald Spenglers dystre teori om den tredje fases deroute.

 ?? ??
 ?? DAMGAARD FOTO: HOLGER ?? Danmarks Radio-legenden Gunnar "Nu" Hansen var en del af programind­slaget ”3 gange Hansen” sammen med Karl Aage Hansen og Elwin Hansen.
DAMGAARD FOTO: HOLGER Danmarks Radio-legenden Gunnar "Nu" Hansen var en del af programind­slaget ”3 gange Hansen” sammen med Karl Aage Hansen og Elwin Hansen.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? 29. november 1969 blaendede Danmarks Radio for første gang op for engelsk tipsfodbol­d. Her en kamp fra samme år i den bedste engelske raekke, hvor Liverpools Ian Callaghan udfordrer Tottenhams Phil Beale på White Heart Lane i London.
FOTO: GETTY IMAGES 29. november 1969 blaendede Danmarks Radio for første gang op for engelsk tipsfodbol­d. Her en kamp fra samme år i den bedste engelske raekke, hvor Liverpools Ian Callaghan udfordrer Tottenhams Phil Beale på White Heart Lane i London.
 ?? FOTO: THOMAS BOB ?? Jan Mølby fik sammen med Jesper Olsen sin egen klumme i Tipsbladet kaldet ’Det røde hjørne’.
FOTO: THOMAS BOB Jan Mølby fik sammen med Jesper Olsen sin egen klumme i Tipsbladet kaldet ’Det røde hjørne’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark