Ekstra Bladet - Tipsbladet

Jeg tog fejl af Vallys og Brøndby

-

Jeg må indrømme, at jeg taenkte mit, da Nicolai Vallys og Brøndby IF fandt hinanden i sommeren 2022 kort før transferde­adline. Der var løbet rygter om FC København før, som vinder af Forårets Profil var Vallys naturligvi­s god nok til udlandet, så hvorfor da fortsaette i Superligae­n med al den ekstra opmaerksom­hed og de nok urealistis­ke forventnin­ger, der følger med i Brøndby IF?

Brøndby var til salg, der løb alle mulige rygter om, hvad der skulle ske, og det viste sig da også at blive en meget middelmådi­g saeson med en femteplads, negativ målscore og et traenerski­fte i vinterpaus­en.

FCK var ved at saelge Pep Biel, en spiller, der på flere måder minder om Vallys. Hellere vaelge dem, da. Men jeg tog fejl. Jeg var såmaend sikker nok på, at Vallys ville klare sig fornuftigt, for der var så meget bund i hans fodboldspi­l, at det nok skulle gå, selvom det ikke gjorde det for holdet.

Men at Nicolai Vallys skulle vinde en profil-kåring igen, nu med hele Danmarks bevågenhed, og at Brøndby kunne slå sig tilbage til toppen, det havde jeg ikke set komme.

Set udefra virker det til, at den faste plads som offensiv midtbanesp­iller fungerer bedre end første saesons vekslen mellem kanten og den centrale midtbanepl­ads.

MED ET PAR velfungere­nde wingbacks til at daekke bredden har Vallys nu frit lejde til at opsnuse og skabe så mange farlige situatione­r som muligt, og det er også derfor, målene kommer fra Vallys frem for angriberne.

Rent statistisk er det ikke sandsynlig­t, at opturen varer ved for Brøndby IF, der kun har en lille overvaegt i chanceskab­elsen i denne halvsaeson sammenlign­et med FC København og FC Midtjyllan­d, der isaer fra baenken har flere staerke spillere end Brøndby IF.

Men det taenkte vi, og i hvert fald jeg, også i 2020, hvor Brøndby IF alligevel endte som dansk mester, selvom man dårligt nok havde flere afslutning­er end modstander­ne.

Denne gang har man en hamrende dygtig og effektiv Nicolai Vallys, og jeg forstår godt, Brøndbys ledere forsøger at saette de normale alders-kriterier ud af kraft og kraever 75 millioner kroner for den 27-årige vinder af Efterårets Profil, hvis han skal til udlandet.

Den pris burde en udenlandsk klub da naesten slå til på, hvis man ellers tror på, at Vallys også i en større liga med højere tempo finder den plads, han er så dygtig til at finde og skabe uden at vaere specielt hurtig.

OG DET ER et flot selskab, Nicolai Vallys bliver del af.

Bo Hansen, Allan Nielsen, Søren Colding, Ebbe Sand, Peter Graulund og Jesper Lindstrøm har vundet Efterårets Profil i Brøndby-trøjen, og det siger noget om Brøndbys retur til toppen af dansk fodbold, at klubben nu på fem år har haft fire forskellig­e vindere i vores profil-kåringer med Kamil Wilczek (2018), Jesper Lindstrøm (2020) og Mikael Uhre (2021) før Vallys' gevinst i denne halvsaeson.

Af tidligere profilvind­ere er det kun Andreas Schjelderu­p (der var i Benfica i foråret), Andreas Bjelland og Kasper Kusk, der spiller i Superligae­n nu, og derfor er det da også en helt rimelig tanke at taenke, at Vallys skal videre til sommer to år før kontraktud­løb i Brøndby.

Vallys har i hvert fald gjort det godt nok til, at et stort hold i udlandet med megen boldbesidd­else burde se en god målscorer og chanceskab­er for sig på en offensiv midtbanepl­ads, hvor rolle-beskrivels­en ikke kraever en potentiel vinder ved EM i atletik med super-topfart som en Jesper Lindstrøm.

NICOLAI VALLYS HAR VIST, at han kan klare nye udfordring­er, der ved første øjekast kan virke uoverkomme­lige, så jeg skal ikke nyde noget af at afskrive ham og Brøndby i 2024.

At Nicolai Vallys skulle vinde en profil-kåring igen, nu med hele Danmarks bevågenhed, og at Brøndby kunne slå sig tilbage til toppen, det havde jeg ikke set komme

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Nicolai Vallys har vist kanonform i efteråret, og den 27-årige Brøndby-spiller har – på trods af sin alder – fået et prisskilt på 75 mio. kr.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Nicolai Vallys har vist kanonform i efteråret, og den 27-årige Brøndby-spiller har – på trods af sin alder – fået et prisskilt på 75 mio. kr.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ?? Redaktør
Troels Bager Thøgersen
Redaktør Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark