Ekstra Bladet - Tipsbladet

STAERKT TREKLØVER STØVSUGEDE STEMMER

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Vi er nået frem til sidste spillerund­e i Superligae­n i 2023, og samtidig er Superligae­n spillet halvvejs faerdig med 16 runder afviklet og 16 runder igen, seks i grundspill­et og ti i slutspille­ne i toppen og bunden.

I de fleste saesoner vil der vaere stor spaending om, hvem der ender i de to slutspil, men i år kunne det se ud til, at opsplitnin­gen er sket allerede med stor afstand mellem nummer seks og syv.

Og det kan aflaeses i stemmerne til Efterårets Profil.

For kun én spiller uden for Top 6, OB’s ihaerdige midtbanesp­iller Rami Al Hajj, kommer ind på listen.

De øvrige 18 mand med stemmer spiller alle i de seks klubber i bedste halvdel, så der er noget at komme efter i forårssaes­onen både kollektivt og individuel­t, hvis man er fra Viborg, Randers, OB, Lyngby, Vejle og Hvidovre.

TAET LØB

Det var altså klubberne i bedste halvdel, der løb med stemmerne, men også her var der markante forskelle.

For FC København, Brøndby IF og Silkeborg IF scorer med afstand flest stemmer til deres spillere, isaer takket vaere tre specifikke profiler, mens der ikke drypper så meget på FC Midtjyllan­d, FC Nordsjaell­and og AGF.

Vinderen af Efterårets Profil bliver Nicolai Vallys i Brøndby IF, der har spillet et flot efterår.

I optaelling­en af stemmer var Rasmus Falk undervejs meget taet på, og det lignede før indhentnin­gen af de sidste stemmer, at vi skulle have en plan for både en tur til Brøndby og til FC København i en Champions League-uge med en vital kamp i München, fordi det var så taet mellem Vallys og Falk, mens Lind kom susende fra baghjul (traenerne ved naturligvi­s ikke, hvad andre har stemt på).

Både FC København og Brøndby IF havde fem spillere med stemmer, og FCK endte samlet med flest stemmer til deres spillere, hvilket man kan gisne om også i nogen grad reflektere­r føringen i det meste af halvsaeson­en og gode resultater i Champions League.

BREDT FELT I FORÅRET

Adskillige traenere kan se fidusen i FC Midtjyllan­ds staerke og ikke mindst brede spillertru­p, der i de tre efterårsmå­neder har katapulter­et FCM op side om side med FCK i tabellen efter sidste spillerund­es FCKnederla­g til Viborg og FCM-sejr i Silkeborg.

Men der er samlet ikke mange point at hente, så der er noget at arbejde med til foråret for Cho Gue-sung, Oliver Sørensen, Franculino og FCM’s øvrige besaetning af erfarne og helt unge profiler.

På samme vis kan profilerne i FC Nordsjaell­and efter deres flotte saesonstar­t og deres kolleger i AGF laegge sig i selen til et forår, hvor de vil vaere inden for raekkevidd­e af topplaceri­ngerne og givetvis også de konkurrere­nde traeneres stemmer med gode praestatio­ner.

FORDELT PÅ FLERE POSITIONER

Når der skal langes Ballon d’Or-kåringer over disken til de største fodboldstj­erner i verden, er der ofte kritik for et alt for stort fokus på offensive spillere.

Nicolai Vallys er en af dem, der har vaegten på det offensive arbejde, men traenernes stemmer fordeler sig nu rimelig bredt på spillere fra alle kaeder og såmaend også med point til Kamil Grabara på målmandspo­sten, hvilket naturligvi­s er lige så validt og berettiget at give point til som markspille­re.

Det er vaerd at bide maerke i, at 11 af 19 spillere, der for et år siden fik point i afstemning­en om Efterårets Profil 2022 i dag spiller i udenlandsk­e klubber, mens vinderen Andreas Schjelderu­p reelt er 12. mand på denne liste men jo ikke helt taeller på samme måde, da han er tilbage i FC Nordsjaell­and på lejeaftale.

Ja faktisk er Nicolai Vallys den eneste genganger på listen fra 2022, og det fortaeller jo nok meget godt om et solidt bundniveau hos den offensive midtbanesp­iller, der ikke fik stemmer til Forårets Profil i år men nu har fået stemmer i fire forskellig­e profilkåri­nger (efteråret 2021, begge kåringer i 2022).

 ?? DRESLING FOTO: JENS ?? Nicolai Vallys fra Brøndby IF har spillet et flot efterår, og vandt med paen margin kåringen foran Rasmus Falk og Alexander Lind.
DRESLING FOTO: JENS Nicolai Vallys fra Brøndby IF har spillet et flot efterår, og vandt med paen margin kåringen foran Rasmus Falk og Alexander Lind.
 ?? JENS DRESLING FOTO: ?? Rasmus Falk fik også en flot placering, men måtte se sig slået på stregen.
JENS DRESLING FOTO: Rasmus Falk fik også en flot placering, men måtte se sig slået på stregen.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Også Superliga-topscorer Alexander Lind var taet på.
FOTO: GETTY IMAGES Også Superliga-topscorer Alexander Lind var taet på.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark