Ekstra Bladet - Tipsbladet

SÅDAN GIK DET SPILLERNE FRA 2022

-

Der er mange gode spillere at tage i Superligae­n, og det var der også, da vi kårede en profil for et år siden. Men hvad sker der, efter man er blevet anerkendt i Tipsbladet af Superligae­ns cheftraene­re som én af raekkens bedste spillere?

Vi har taget et kig tilbage på de spillere, der fik stemmer for et år siden, og som siden har oplevet både store opture og markante nedture i deres klubkarrie­re.

Andreas Schjelderu­p, FC Nordsjaell­and Dom: Dalet efter et tumultaris­k 2023 Sikke et år, ’Schjelde’ har haft.

Den norske teenager var så svimlende god i efteråret 2022, at Benfica endte med at købe ham fri af FC Nordsjaell­and i januar, selvom FCN efter eget udsagn var voldsomt ked af at saelge på det tidspunkt.

Mens FCN tydeligvis savnede Schjelderu­p som modvaegt og afledning for dygtige Ernest Nuamah på den modsatte kant, sendte Benfica Schjelderu­p på reservehol­det. Og planen med nordmanden var åbenbart ikke mere skrid- og driftsikke­r, end at FCN hentede deres profil tilbage ved transferde­adline for få måneder siden. Efteråret har slet, slet ikke vaeret, som Schjelderu­p og FCN havde håbet, men at nordmanden er en guddommeli­g dribler får vi givetvis snart at se igen, enten i foråret eller i en anden klub om ni måneders tid.

Mads Bidstrup, FC Nordsjaell­and

Dom: På kurs mod det store gennembrud

Han var så vigtig for FCN, og man fornemmer også betydninge­n her efter et skifte til Red Bull Salzburg. Bidstrup, der var i Salzburgs søsterklub i Leipzig fra januar 2018 til sommeren 2020, spiller fast for førstehold­et i den østrigske provinsby og er dermed godt på vej til en karriere, der vil byde på klubber i betydeligt større ligaer end Danmarks eller Østrigs.

Victor Claesson, FC København

Dom: Ikke så markant som i 2022 Svenskeren har ikke vaeret lige så ’clutch’, for nu at bruge et amerikansk udtryk, som han var for et år siden, og er delvist blevet overstråle­t i efterårets FC København af andre offensive spillere.

Dermed ikke sagt, at Claesson ikke fortsat er en voldsomt vigtig og skattet spiller som modvaegt til de mange unge i offensiven.

Jay-Roy Grot, Viborg FF

Dom: Røg straks videre til store penge i Japan

Hollaender­en var en skattet medarbejde­r i Viborg FF, og de driftige jyder har vel ikke for alvor formået at erstatte angriberen, der blev solgt til Kashiwa Reysol i februar for et solidt millionbel­øb.

Grot har bøvlet med skader og konkurrenc­e fra den unge japanske landsholds­bobler Mao Hosoya, der har fået et gennembrud i 2023.

Yann Aurel Bisseck, AGF

Dom: Har givet sig selv en kaempe udfordring

Naervaeren­de skribent kan stadig undre sig over, at Premier League-klubber ikke gjorde mere for at købe tyskeren af AGF.

Men Inter er også en kaempestor klub, og Bisseck har spillet sine første kampe hos den italienske fodboldgig­ant, der stolt baerer det defensive arbejde som klubbens kendetegn.

AGF klarer sig uden Bisseck, men selvfølgel­ig kunne efteråret have vaeret endnu bedre med den knalddygti­ge tysker.

Ernest Nuamah, FC Nordsjaell­and

Dom: Blev endnu bedre i foråret Ghaneseren viste allerede prøver på evnerne sidste efterår og blev så Forårets Profil i Tipsbladet her i år.

Nuamah røg afsted til Lyon i en meget omtalt og kontrovers­iel rekordhand­el til Lyon via belgiske Molenbeek, og i Frankrig går det rent ud sagt ikke godt for et Lyonmandsk­ab i kronisk krise anført af en kontrovers­iel og til tider meget upopulaer ejer i John Textor.

Mohamed Daramy, FC København

Dom: Kaemper for det store gennembrud i Frankrig

De drømte om at beholde ham i FC København, men man var ikke i naerheden af at kunne eller vaere villig til at betale de mange millioner kroner, Reims i Ligue 1 endte med at betale i sommer.

Daramy har spillet en del for Reims i de første måneder, hvor provinsklu­bben haenger nogenlunde på toppen med en nuvaerende femteplads.

Nicolai Vallys, Silkeborg IF/Brøndby IF Dom: Still going strong

Hans gode spil fra Silkeborg var hurtigt kommet Brøndby til gavn, og man kan fundere over, hvor Brøndby ville vaere uden købet af Vallys, der bare ikke er et talent eller et oplagt storsalg qua sine nu 27 år.

Også i 2023 har Vallys vaeret vigtig for Brøndby, selvom holdet i perioder har haft svaert ved at saette den offensive playmaker i scene.

Gustav Isaksen, FC Midtjyllan­d

Dom: Har sat sig selv på benhård prøve i Rom

Isaksen blev endnu bedre i foråret, og han endte med at blive solgt i en af FC Midtjyllan­ds største handler nogensinde med Lazio som den glade køber i august måned.

I Lazio har Isaksen med det samme oplevet, hvor svaert det er at saette sig igennem i Serie A, hvor Maurizio Sarris hold i det hele taget også har haft en svaer saeson ef

ter en meget overrasken­de og flot andenplads i foråret.

Issam Jebali, OB

Dom: Scorer nu mål og millioner i Japan Røg til Gamba Osaka i januar og har, når vi ser tilbage, nok vaeret mere savnet, end vi havde forestille­t os for et år siden. Har spillet flittigt i Japan.

Sebastian Jørgensen, Silkeborg IF

Dom: Tog et skridt op med mesterskab­skamp i Sverige

Der var en del kritik af Silkeborgs mange salg i sommer, hvor Jørgensen røg afsted til Malmö FF.

Jørgensen har spillet en del for MFF og endte med at blive svensk mester på sidste spilledag, hvor man slog Elfsborg 1-0 hjemme og dermed gik forbi selvsamme klub på samme pointtal og bedre målscore.

Jørgensen havde også tidligere høstet paent med point i profil-kåringer i Tipsbladet.

Kian Hansen, FC Nordsjaell­and

Dom: Er dalet i takt med holdet

Den tidligere EfB'er og danske mester med FC Midtjyllan­d er stadig styrmand i FCN's forsvar, men han og holdet har ikke ramt samme høje niveau som i 2022, hvor spillet har vaeret mere ujaevnt i 2023, og et taet kampprogra­m i efteråret med mange opgaver i Europa også har spillet ind.

Jacob Christense­n, FC Nordsjaell­and

Dom: Risikere at fryse på baenken i Tyskland

Midtbanesp­illeren tog til FC Köln på fri transfer i sommer men har endnu ikke fået lirket døren op til en fast rolle på førstehold­et.

Den fiffige Superliga-klub har undladt at braende alle noter på den pligtopfyl­dende og aflevering­sstaerke midtbanesp­iller, det kunne vaere fristende at hente hjem i 2024.

Tosin Kehinde, Randers FC

Dom: Kunne vaere blevet til endnu mere Tog til Ferencvaro­s i sommer.

Man sidder med fornemmels­en af, at det kunne vaere blevet til endnu mere for kantspille­ren, der på sine gode dage var et mareridt at håndtere for modstander­ne.

Matej Delac, AC Horsens

Dom: Den tidligere journeyman er loyal mod Horsens

Er med Horsens i 1. Division, hvor de østjyske nedrykkere har det saerdeles svaert og får en kold vinter lige på stregen mellem Top- og Bund 6 i raekken.

Lasse Berg Johnsen, Randers FC

Dom: Fik en tiltraengt ny udfordring Blev ligesom Sebastian Jørgensen solgt til Malmö FF i sommer og kan nu kalde sig svensk mester.

Johnsen trives på topholdet i Allsvenska­n og har udsigt til at spille Champions League-kvalifikat­ion til sommer.

Lubambo Musonda, AC Horsens

Dom: Har ikke fundet niveauet fra et fint efterår i 2022

Musonda blev lejet til Silkeborg ved Horsens’ nedrykning sidste sommer.

Har fortrinsvi­s vaeret indskifter i efteråret.

Anders Dreyer, FC Midtjyllan­d

Dom: Pilen peger op i topkampen i Belgien

Det blev til et hurtigt farvel igen til FC Midtjyllan­d, da Anderlecht fik opsnuset en for dem overkommel­ig frikøbskla­usul i Dreyers aftale.

Dreyer var udtaget til landsholde­t her i november, og man sidder stadig med fornemmels­en, at vi en dag får forwarden at se i en af Top 5-ligaerne efter det tidlige, mislykkede skifte til Brighton.

Nicolas Bürgy, Viborg FF

Dom: Ikke helt så markant efter et svaerere 2023 for VFF

Schweizere­n er fortsat et vigtigt kort for VFF, der forsøger at muligheder­ne åbne for at hive og slide sig tilbage i Top 6 i de sidste fem, afgørende runder til februar og marts' grundspils-afslutning.

Bürgy er fortsat en spiller og et navn, man forestille­r sig har én til destinatio­n i en større liga i sig, før karrieren nok skal slutte hjemme i alpelandet.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES/GREGOS TYCHO/CHRISYTIAN FALCK WOLFF/BO AMSTRUP ??
FOTO: GETTY IMAGES/GREGOS TYCHO/CHRISYTIAN FALCK WOLFF/BO AMSTRUP
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark