Ekstra Bladet - Tipsbladet

St. PauliHambu­rger SV

TV3 MAX

-

Du skal se den: Fordi de to lokalrival­er kaemper om oprykning

Hold øje med: Robert Glatzel

Hamborg er Tysklands naeststørs­te by, men det er over fem år, siden hansestade­n har haft et hold i den bedste raekke. Som tingene ligger før weekendens kampe, står begge byens to største klubber til gengaeld til at rykke op. Og fredag aften møder de så hinanden i Stadtderby nummer 110.

Forud for lokalopgør­et er St. Pauli ubesejret i denne saeson i 2. Bundesliga og topper raekken med 30 point. HSV er dog kun tre point efter og kan i sagens natur laegge sig side om side med bysbørnene med en sejr. På tredjeplad­sen, som giver adgang til to playoffkam­pe mod et hold fra Bundesliga­en, ligger i øvrigt endnu et nordtysk mandskab i skikkelse af Holstein Kiel.

Hvis begge Hamborg-hold ender med at rykke op, vil det vaere noget af en sjaeldenhe­d. Mens HSV indtil nedrykning­en i 2018 havde tilbragt samtlige saesoner i Bundesliga­en siden ligaens stiftelse i 1963, var St. Pauli senest oppe at snuse i en enkelt saeson i 2001/02.

Selvom St. Pauli har den aktuelle overhånd, kommer det naeppe som en overraskel­se for de fleste af Tipsbladet­s laesere, at HSV historisk set er sin nabo overlegen. Både hvad angår generel succes (seks mesterskab­er, tre pokaltitle­r og to europaeisk­e triumfer mod St. Paulis tomme trofaeskab), og hvad angår sejre mod lokalrival­en. Der står 69-24 i det indbyrdes regnskab.

Hjemmehold­et har isaer Marcel Hartel at takke for den fine placering; med syv mål og fem oplaeg har han vaeret St. Paulis store offensive drivkraft, mens HSV’s Lászlo Bénes kan fremvise praecis samme tal. Han overgås dog af holdkammer­aten Robert Glatzel, der med ti mål (og tre oplaeg) er topscorer i 2. Bundesliga.

 ?? GETTY IMAGES FOTO: ?? Robert Glatzel er topscorer i 2. Bundesliga med 10 scoringer.
GETTY IMAGES FOTO: Robert Glatzel er topscorer i 2. Bundesliga med 10 scoringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark