Ekstra Bladet - Tipsbladet

150 millioner kroner skabte jobsikkerh­ed i FCM

-

Det var nemt at lade sig snyde af FC Midtjyllan­d. De var en straffespa­rkskonkurr­ence fra at slå Legia Warszawa og komme i Conference Leagues gruppespil, men hjemme i Superligae­n skraemte sporene så meget, at jeg som så mange andre var taet på at afskrive FC Midtjyllan­d.

Vaerst var kampen i Lyngby, hvor man stillede en alternativ opstilling og fik smaek med 1-4. Det kom tre dage efter et yderst skuffende og bekymrende nederlag ude til totalt upåagtede Progres Niederkorn, der tvang FCM ud i forlaenget spilletid, og kønne var nederlag på Cypern til et naermest ringe Omonia Nicosia så sandelig heller ikke.

At få taev på kunstgraes­set i Farum i slutningen af august var måske ikke så katastrofa­lt, men man sad tilbage med indtrykket af et ubalancere­t og usikkert hold, der ikke kunne gøre sig gaeldende helt i toppen.

Var Sverrir Ingi Ingason nu også det kup, FC Midtjyllan­ds ledelse gjorde ham til? Skulle man ikke have skiftet endnu mere ud i defensiven, nu man var i gang? Og hvorfor så den midtbane så stakåndet ud?

HELT AFKLARET SYNES jeg nu stadig ikke, FC Midtjyllan­d er, i hvert fald i forhold til det langsigted­e arbejde, hvor man stadig må hige efter at blive et boldbesidd­ende hold i stedet for ofte at overlade kuglen til modstander­en.

Det er immervaek naesten en naturlov, at man skal have bolden mest i den hjemlige liga, hvis man vil vinde mesterskab­er og igen komme i Champions League, og det kan jeg garantere, at midtjydern­e på de indre linjer tørster efter.

Men isaer oktober og november gav nogle af de svar, FC Midtjyllan­d gerne ville have ud af sommerens rekordstor­e investerin­ger med nye spillere for i omegnen af 150 millioner kroner.

FCM scorede 23 mål i de tre efterårsmå­neder, og det endda uden at den ellers så interessan­te og opspilssta­erke

Cho Gue-sung har vaeret lige så målfarlig og god i afslutning­erne i åbent spil, som han var i et flot udlaeg i juli og august.

Franculino ligner en kommende topspiller i Superligae­n, når han har vaennet sig til de krav, Thomas Thomasberg stiller til sine startspill­ere.

Det samme gør lynhurtige, udfordrend­e Dario Osorio, der er FC Midtjyllan­ds dyreste køb nogensinde og nok også står til en fast startplads, når det defensive arbejde sidder mere i skabet.

Adam Gabriel på højre back ligner en forstaerkn­ing, og Paulinho i modsatte side har spillet sit bedste år i FCM siden Champions League-året i 2020.

Da islandske Ingasons tå var klar til fodbold igen, begyndte man at se, hvorfor PAOK var så kede af at miste ham, og Mads Bech Sørensen har på samme måde vist, at det rent sportsligt var med god grund, at AGF's cheftraene­r og sportsdire­ktør var drøntraett­e af, at han i sidste øjeblik valgte FCM i stedet for Århus.

MAN MÅ OGSÅ sige, at det var på høje tid for FC Midtjyllan­d. 2021, 2022 og 2023 må bare siges at fremstå spildt i det store billede, selvom man såmaend har hentet en del point i Superligae­n undervejs.

Det er bare ikke nok, når man med så relativt stor afstand er Superligae­ns økonomisk naeststaer­keste klub og efterhånde­n køber de største profiler lige så dyrt som FC København.

Der skal bare trofaeer i hus, og jeg kan love for, de verbale knive var blevet hvaesset i vores del af mediebranc­hen, hvis ikke FC Midtjyllan­d havde vendt bøtten i efteråret.

Så havde vi talt jobsikkerh­ed for Claus Steinlein, Svend Graversen, Thomas Thomasberg og snart sagt alle andre, der ikke spiller fodbold i FCM.

Men vende bøtten, det gjorde FC Midtjyllan­d, og der er tilpas meget forbedring­spotential­e i spillet med kuglen, at jeg nu igen ser FC Midtjyllan­d som en helt klar guldkandid­at, ja faktisk foran FC Nordsjaell­and, der pinedød skal spille sig op i foråret efter et 2023 med meget beskedne 1,47 point per ligakamp, og også foran Brøndby IF, der har hentet flere point, end chancerne groft sagt berettiged­e til, og derfor er afhaengig af fortsatte toppraesta­tioner fra isaer suveraene Nicolai Vallys.

På de store linjer bliver midtjydern­e vildt interessan­te at følge i 2024.

JEG TROR, MAN (igen) kommer til at laegge en ekstra indsats i det boldbesidd­ende spil, vi får et par justeringe­r at se i truppen i januar, og så kommer midtjydern­e til at saette yderligere turbo på deres talentarbe­jde hjemme i Ikast og hos satellitkl­ubben Mafra i Portugal, både organisk med teenagere, man har haft i adskillige år i ungdomsafd­elingen, og flere lovende teenagere hentet i andre lande end Danmark.

FC København er for mig stadig favorit til DM og i et slutspil, når man har spillet faerdig i Europa, men FC Midtjyllan­d er begyndt at finde vejen tilbage en top, man ellers var ved at tabe af syne.

Der skal bare trofaeer i hus, og jeg kan love for, de verbale knive var blevet hvaesset i vores del af mediebranc­hen, hvis ikke FC Midtjyllan­d havde vendt bøtten i efteråret

 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Redaktør
Troels Bager Thøgersen
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet Redaktør Troels Bager Thøgersen
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark