Ekstra Bladet - Tipsbladet

LIGAENS TEENAGE-MÅLKONGE: VIL VOKSE SOM MENNESKE

INTERVIEW: FC Midtjyllan­ds målfarlige teenage-forward Franculino taler om drømmene, FC Midtjyllan­d og rivaliseri­ngen med FC København.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Kommunikat­ionen med holdkammer­aterne på banen fejler intet for 19-årige Franculino. 12 mål og afgørende berøringer i flere af de øvrige FCM-spilleres scoringer er det blevet til i den første halvsaeson.

Oppe på presseplad­serne side om side med scouts og andet godtfolk med arbejdspla­ds på fodboldens transferma­rked er Franculino en af dem, der bliver bemaerket.

For selvom der stadig er tale om en på mange måder helt fersk spiller i seniorfodb­old, er det også tydeligt at se fodbold-uddannelse­n fra Benfica, hvor man får indarbejde­t evnen til at tage bolden til sig, med videre og hen til en holdkammer­at i en fordelagti­g position, for ikke at tale om alt det offensive arbejde uden bolden.

Men selvom de engelske fodboldfra­ser er ved at sidde der, er Franculino, født i den tidligere portugisis­ke koloni GuineaBiss­au og delvist opvokset i Lissabon, stadig mest tryg ved at tale portugisis­k.

"Jeg er rigtig glad for at vaere her. Jeg er bare glad for at spille fodbold. Jeg er ved at vaenne mig til klubben og landet og har efterhånde­n vaeret her laenge. Mine holdkammer­ater har vaeret gode til at få mig til at føle mig hjemme, så jeg synes, det går godt," siger Franculino til Tipsbladet.

MÅL MED FC MIDTJYLLAN­D

Rygterne om udenlandsk interesse kører allerede.

Med tanke på, at FC Midtjyllan­d kommer til at kraeve en rekordsum, ja sikkert noget der naermer sig samme prislapper som på Ernest Nuamah (195 millioner kroner+30 i klausuler fra FCN til Lyon) og Roony Bardghji, virker det ikke spor realistisk, at der sker noget til januar.

Men til naeste sommer og i 2025 kommer spillet givetvis til at køre, hvis Franculino igen fra februar og saesonen ud matcher målfrekven­sen og det lovende spil.

Her og nu er det mere førsteplad­sen i Superligae­n, der fylder.

Franculino og holdkammer­aterne kom med en vild slutspurt i anden halvdel af efterårssa­esonen på førsteplad­sen i vinterpaus­en, to point foran Brøndby IF og tre foran FC København.

FCK er nok stadig de flestes favorit – det er i hvert fald dem, Franculino­s cheftraene­r, Thomas Thomasberg, og direktør, Claus Steinlein, peger på.

Men muligheden skal forfølges.

"Min drøm er at vokse som menneske og fodboldspi­ller her i FC Midtjyllan­d. Og så vil jeg vil vinde titler med klubben. Det er vigtigt," siger Franculino.

"FC København har et godt hold. Og vi har også et godt hold. Så nu skal vi bare arbejde videre, det er det eneste, vi kan gøre."

FC Midtjyllan­ds sportschef Svend Graversen har få minutter forinden stået samme sted og talt om, at der skal endog rigtig mange penge til, hvis han skal saelge nogen fra startopsti­llingen i januar.

Det er naerliggen­de at taenke på Franculino sammen med Aral Simsir og måske midtbanesp­illeren Emiliano Martínez som dem, der kunne indbringe de store summer.

ARBEJDER HÅRDT

De overvejels­er er nok for tidlige for Franculino at gøre sig, men en del af fodboldhje­rtet befinder sig stadig tilbage på iberiske halvø.

"I Portugal er det Benfica, der er mit hold. Og så er jeg rigtig glad for FC Barcelona," siger Franculino adspurgt om favoritklu­bberne.

"Jeg koncentere­r mig om at arbejde hårdt og at arbejde for tingene her i FC Midtjyllan­d. Jeg arbejder hårdere og hårdere, og det handler først og fremmest om, hvad jeg kan udrette her," siger Franculino.

Han har i sin første halvsaeson scoret et mål for hver 76 minutter, han har spillet.

Forwarden har kontrakt med FC Midtjyllan­d indtil sommeren 2028 og fik debut på Guinea-Bissaus A-landshold i september.

 ?? FOTO: LARS RONBOG/GETTY IMAGES ?? Franculino stortrives i FC Midtjyllan­d og kan sagtens blive midtyderne­s naeste store spillersal­g – måske allerede til januar.
FOTO: LARS RONBOG/GETTY IMAGES Franculino stortrives i FC Midtjyllan­d og kan sagtens blive midtyderne­s naeste store spillersal­g – måske allerede til januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark