Ekstra Bladet - Tipsbladet

SKUFFET TØFFE: FIASKO? FANDEME NEJ!

-

SUPERLIGAE­N ER slut, julen naermer sig – og derfor er det tid til at gøre mit lille regnebraet op. I oktober kom jeg med en raekke Superliga-forudsigel­ser, så dem skal vi lige have kigget på. Jeg satte jo en gåtur på højkant til Danmarks åbningskam­p ved EM, hvis jeg ikke ramte rigtigt på en eneste af dem, så skal vi ikke bare sige, at jeg er meget godt tilfreds med ikke at skulle slide fødderne op på en tur til Stuttgart!

Det havde alligevel taget på den helt forkerte side af 30 dage, så godt at jeg var nogenlunde skarp med mit kig i spåkuglen.

RAMTE JEG ALT lige i røven? Nej, langt fra, men selvom min redaktør på Tipsbladet mener, at mine bud var en kaempe fiasko, så er jeg slet, slet ikke enig!

Men lad os tage et kig på mine forudsigel­ser fra 20. oktober.

Andreas Cornelius scorer minimum et mål i Superligae­n.

Ja, hvad fa’en skal jeg naesten sige. Det er jo naermest tragisk. Til min fordel taeller klart, at Cornelius på grund af endnu en skade kun fik 188 minutters spilletid fordelt over fire kampe. At han så alligevel ikke fik scoret er jo stadig overrasken­de, men det virker, som om Cornelius fylder mest i chanceopby­gningen og gør de andre farlige.

Hvidovre vinder ikke en eneste kamp i efteråret.

DEN VAR DENONDELYN­EMIG taet på. Det er jo kun, fordi det sejler i OB, at de fik den ene sejr. Hvem kunne vide, at OB skulle ende som det naestdårli­gste hold i Superligae­n på hjemmebane med nul sejre, tre uafgjorte og seks nederlag?

Kun Hvidovre er faktisk dårligere på hjemmebane, men nu fik de så deres sejr i Odense. Hatten af for Hvidovre og en naese til mig.

Alexander Lind fortsaette­r scoringsst­imen.

Hvor Tøffe-effekten har sat flere hold i gang, så skal jeg da love for, at jeg fuldstaend­ig fik bremset Alexander Lind!

JEG VAR SIKKER på, at han kunne gå på vinterpaus­e og have vaeret involveret i 17 mål (mål og assist). Han var på 11, da jeg forudsagde det - og endte på 12.

Her kan vi da tale om en angriber, der gik fuldstaend­ig i stå.

Selvfølgel­ig fordi Silkeborg røg ind i en ringe periode, men ok, det var en ordentlig forbier. Satte jeg for meget pres på den unge Silkeborg-angriber….

Silkeborg overvintre­r på førsteplad­sen.

Kom så! Svin mig bare til for denne her. Den viste sig jo at vaere helt i skoven. I stedet for – som jeg sagtens kunne have set – at ligge nummer et, så er de nu ni point efter førsteplad­sen. Av, Av, Stig!

Til mit forsvar så havde de et fantastisk kampprogra­m foran sig, da jeg lagde hovedet på blokken. Ren gavebod, taenkte jeg, men det udnyttede de slet ikke og endte med sølle to point i de sidste fem kampe.

Skuffende. Dog mest af Silkeborg…. AGF er i top 6 ved vinterpaus­en.

Den fik jeg en lille sviner for af chefen. At den var tynd og sikker. Stop, stop! Da jeg forudsagde, at AGF ville havne i top 6, havde jeg regnet med, at de ville få ni point i de resterende kampe – og så havde de lige sneget sig med.

NU FIK DE 14 point. Blandt andet via en – skal vi ikke sige heldig – sejr i Parken. Hvem havde lige set den komme, men ja, ja – det var måske en af de nemmere forudsigel­ser, men de nemme bolde skal jo også sparkes i kassen! Under alle omstaendig­heder en flot periode for AGF.

FCM taber ikke en eneste kamp inden vinterpaus­en.

Vaersgo’: 11 kampe i traek uden nederlag. Otte sejre, tre uafgjorte og nul nederlag. Imponerend­e – og godt set, synes jeg.

Thomas Thomasberg har efter lidt tilløb virkelig fået samlet en slagkrafti­g enhed i

FC Midtjyllan­d, og bredden i truppen er kaempe stor. Masser af kvalitet og lige pludselig er FCM en seriøs guldbejler. De har hentet 11 point på FCK i otte kampe, hvilket i sig selv er staerkt.

Der bliver ikke fyret nogle Superliga-traenere inden vinterpaus­en.

Jeg troede jo egentlig, at OB havde fyret Andreas Alm lige inden mine forudsigel­ser. De havde gode grunde til det, men han overlevede, så derfor var min tanke vel et eller andet sted, at så var han fredet frem til jul. Det var han så ikke.

Rasmus Bertelsen i Randers overlevede også, men er vel den mest udsatte traener, når vi starter op igen efter nytår.

Han har et pointgenne­msnit på sløje 0,74 set over de seneste 23 kampe, en målscore på 23-46 og blot tre sejre. Det er tal, der hurtigt kan koste en fyreseddel.

Selvom min redaktør på Tipsbladet mener, at mine bud var en kaempe fiasko, så er jeg slet, slet ikke enig!

NÅ, TO RIGTIGE ud af syv er måske ikke imponerend­e, men har jeg ikke også vaeret lidt uheldig? Jo, det synes jeg.

Alligevel slipper du ikke. Der skal nok komme nye forudsigel­ser, når vi naermer os Superliga-opstarten i 2024 – og så skal du bare se pletskud!

Glaedelig jul og godt nytår!

 ?? FISKER FOTO: CLAUS ?? 11 kampe i traek uden nederlag! FC Midtjyllan­d er cruiset til Superligae­ns førsteplad­s. Her jubler ulvenes Cho Gue-Sung.
FISKER FOTO: CLAUS 11 kampe i traek uden nederlag! FC Midtjyllan­d er cruiset til Superligae­ns førsteplad­s. Her jubler ulvenes Cho Gue-Sung.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark